Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

PKD ile JV yalan oldu bence.

2 Beğeni

Son PKD’nin üzerinden çok uzun zaman geçti.

2 Beğeni

Evet haklısınız, yanlış yazmışım kitapların dili Portekizce yazar Brezilyalı. Düzeltiyorum :slightly_smiling_face: .

2 Beğeni

Merhabalar,

Irina’ya Göre Şeffaflık, Çağdaş Dünya Edebiyatı dizisinden çıkacak. Kitap Fransa’da 2019’da yayınlanmış, hemen ardından bana geldi ve pandeminden önce çevirisini tamamlamıştım. Aslında sadece bilimkurgu diyemeyiz, biraz distopya, biraz polisiye, biraz psikolojik bence :slight_smile: Kısaca bahsetmek gerekirse olaylar 2058 yılında geçiyor, insanlar Ağ denilen, devlete bağlı bir tür internet sistemi üzerinden gerçek kimlikleriyle varlıklarını sürdürüyorlar. Öte yandan gerçek hayatta anonim yaşıyorlar. Kitapta birkaç tane ana karakter ve pek çok yan karakter var ve bölümler arasında geçiş yaparken anlatıcı da değişiyor, yan karakter bile olsa hemen her karakterin aklından geçenleri biz de okuyoruz.

Kitabı çevirirken aklıma Black Mirror dizisi gelmişti biraz, yer yer yazarın görüşlerini abartılı bulduğum kısımlar vardı ama pandemiden sonra tekrar alıcı gözle bakınca yazdığı her şeyi yaşayabilirmişiz gibi geliyor :slight_smile: Aslında güncel mesajları, göndermeleri bol, hoş ve heyecanlı bir kitap. Umarım siz de beğenirsiniz (beğenirseniz devamı var, birbirlerinden bağımsız okunabilen kitaplar ama olsun siz beğenin, devamı gelsin :smiley: ) İyi okumalar.

18 Beğeni

Brazilyalılar Portekizce konuşmuyor mu zaten :slight_smile:

3 Beğeni

Ocakta cıkacak denen Pardayanlar da patladı galiba…

2 Beğeni

88 sayfa kitaba 60 TL etiket :upside_down_face:

1 Beğeni

80 sayfa için 240 TL isteyenler var. Kitabın karton kapak liste fiyatı 26 TL.

Şömiz, cilt, kağıt nedeniyle bu kadar büyük bir fiyat farkı nasıl oluyor, anlamıyorum. Bu kitabın ciltli fiyatı ile 9 adet karton kapaklısı alınabiliyor.

9 Beğeni

2021’i hatırlamıyorum ama 2022 içinde 2 katına çıkmıştı bu baskılar. 80-100 sayfalıklar 80 lira liste fiyatına gelmişti. Şimdi o seviyenin de 3 katına çıkmış. Artık alınabilecek seviyeyi geçtiler malesef

2 Beğeni

İş Kültür ciltlilerin fiyatına ne olmuş öyle. Bu fiyatlara alan varsa bravo.

2 Beğeni
11 Beğeni

“Ödeşmeler ve Şahmeran Hikayesi” için 50 yaşında baskısı yapılmış. Bence kaçırmayın. Bir sonraki benzer baskı en erken 25 yıl sonra 75. yaşı için gelir.

2 Beğeni

Nasıl güzel kitaplar bunlar :star_struck:

1 Beğeni

Faruk Duman :hugs: Kesinlikle özellikle forumdaki arkadaşların şans tanıması gereken bir yazar.

1 Beğeni

O değil de daha 2 hafta falan önce okudum eseri. Bilsem burayı bekler bu baskıdan okurdum. :slight_smile: Her neyse.

Yazarın ikinci öykü kitabı olan Ödeşmeler benden pek geçer not almadı ne yazık ki. Yine de okunur.

2 Beğeni

Delta baskılarımız - karton kapaklarımız var ama X yaşında baskıları güzel olduğu için alıyoruz.

YKY’nin bu baskıları güzel oluyor.

1 Beğeni

Vandermeer’den yeni bir kitap çıkmış ve ben bu haberi kaçırmışım. Benim gibi yazarı sevip de kaçıranlar için paylaşmış olayım.

Konusu da şöyle:

Tuhaf Bir Tehlike , dünyayı korkunç ve bilinmeyen bir tehditten korumak için arayışa çıkmış üç arkadaşın baş döndürücü destanını anlatıyor. Nebula ödüllü ve New York Times’ın en çok satan Yok Oluş kitabının yazarı Jeff VanderMeer’in kaleminden…

Jonathan Lambshead, merhum büyükbabasının miras bıraktığı ve acayip şeylerle ağzına kadar dolu olan malikâneyi devralabilmek için her şeyi kataloglamalıdır. İki okul arkadaşının da yardımıyla kolları sıvadıklarında, kısa süre içinde evin tuhaflıklardan çok daha fazlasıyla dolu olduğunu keşfederler: Ev, Aurora adlı bir alternatif dünyaya dair ipuçları içeriyordur. Konuşan hayvanlarla (ve sebzelerle) dolu, Avrupa’nın sürreal bir ayna aksi gibi duran bu versiyonda, kötü şöhretli İngiliz okültist Aleister Crowley, büyüyle her tarafı yakıp yıkmakta, tüm dünyaya bir kaos yaymaktadır.

Düşmanlardan daha öngörülemez müttefiklerle karşılaştıkça bir oraya bir buraya sürüklenen Jonathan, dünyamızı Aurora’dan ayrı tutmaya adanmış gizli bir topluluğun üyesi olduğunu keşfeder. Her keşif kaderinin ve geçmişinin yapbozuna dair ona bir parça daha vermektedir. Jonathan ve arkadaşları, kötülüğün peşinde ölümcül arayışlarına devam ederken kötülük de onların peşine düşmüştür.

7 Beğeni

Seri esermiş… Yazarın ilk serisinde de gizem tam açıklanmamıştı galiba. Umarım bu seride öyle yapmaz.

2 Beğeni

Genç yetişkin romanıymış. Twitter’da yazar öyle tanımlamış. Yetişkinler de sever demiş. Şimdilik seri değilmiş. Belki çok sonra seriye dönüşür. Ben merak ettim açıkçası.

3 Beğeni

Kitapta olaylar sonluğunu buluyor demek ki, bu güzel. İçeriği de ilgimi çekti, umarım forumdan okuyan arkadaş çıkar, fikrini alırız.

2 Beğeni