Nerede kaldı bu İthaki derken, iki haftalık kitabı bir arada duyurdular.
Gözlerim neler görüyor İthaki yine yaptı yapacağını.
Bunun üstüne İlknokta’dan İthaki %50 indirimi iyi gider.
1.- 2.- 3. Amber’de Dokuz Prens, Avalon’un Tüfekleri, Tekboynuz’un İşareti
4.Oberon’un Eli
5. Kaos Sarayları
6. Kıyametin Toz Kartları
7. Amber Kanı
8. Kaos İmgesi
9. Gölgelerin Şövalyesi
10. Kaos Prensi
Toplu olanı bölmüşler. 5’ini birden basıyorlar. Kalan 5’i bakalım ne zaman basarlar
Haha. Muhteşem. Butler geliyor, Strugatsky geliyor, Amber geliyor. ) Amber’i keşke iki sert kapaklı ciltte birleştirip bassaymışlar. Neyse gelsin de nasıl gelirse gelsin. Umarım çok uçuk fiyatlarla çıkmaz seri.
İlk 6 kitap ve geri kalan 4 kitap o zaman sanırım. İyi bari sevindim. Uzun süredir merak ediyordum.
Sanırım önceki yıl idi, İnstagram’dan İthaki yetkilisine fantastiğe ilginin olduğu şu dönemde Amber Yıllıkları, İblis Savaşları, Ölüm Kapısı, Gedik Savaşları gibi serileri neden tekrar basmadıklarını sormuştum. Bana o serilerin geçmişte kaldığını, devrin artık değiştiğini vb şeyler söylemişti
En azından Amber’in yeniden basılmasına sevindim.
Drizzt beklerken Amber görmek de ne bileyim. Bekleyenlerin gözü aydın olsun. Önümüzdeki hafta bayram, o zaman da gelmez. Geçmiş olsun biz Drizztçilere. BKlara sevindim.
İlk 3 kitap ve 4-5 aynı hikaye idi. (Eski kitap), 6-10 başka bir pov. O yüzden 5 - 5 bölmeleri mantıklı gibi. Bende şu an Ingilizce 10 kitap tüm seri var. İlk 5 kitap bence müthiştir, sonraki 5 ise sarmadığı için yarım bile bırakmış olabilirim sonunu hayal meyal hatırlıyorum.
@Lorien_archers drizzt varken (ya da ejderha mızrağı) çok talibi olmayacak amber neden basıldı o da ayrı muamma
Dizisi ya da filmi ufukta göründüyse demek ki.
O kadar yeni kitap arasında japon klasiği görmemek şaşırttı
767 sayfa. Liste fiyatı 400₺ olsa,
Allah korusun hocam. 300 bile fazla ama 400 de olsa şaşırmam. Keşke 200 falan olsa etiket fiyatı.
Yanlız bu Amerikan boy baskısının sayfa sayısı Türk baskısında sayı farklı olabilir. Lilith’in Dölü Amerika baskısının sayfa sayısı 746 Türk baskısının sayfa sayısı 896.
Yıllar sonra Amber Yıllıkları haberini de gördük, gözler yaşlı . Ben 10 kitabı da okudum zamanında, özellikle ilk 5 kitap az okunup pek değeri bilinmeyen bir seri diye düşünüyorum.
İlk 5 kitapta ana karakter Corwin, 2. 5 kitapta ana karakter oğlu Merlin. Seri biraz iki farklı 5 leme gibidir, o nedenle ilk 5 kitabın basılması mantıklı olmuş. Sevilir tutarsa 2. 5 i de basarlar muhtemelen, eski çevirileri kullanıyorlar gördüğüm kadarıyla.
Okumuştum ama kütüphanemde yoktu, yeni baskıları ben de alırım muhtemelen.
Edit:
@Haplo @smartestidiot @Blackheart dizi haberi gelmişti zaten abiler, ithaki yine şaşırtmadı yani aslında
Valla haberi daha önce görmemişim ama dediğin gibi İthaki yine şaşırtmadı Hocam ben anlamadım Drizzt’in günahı ne. İlla dizisi mi çekilmeli
Hem Octavia Butler hem Strugatski hem de amber… Ne yapıyorsunuz böyle ithaki bey?
Biliyorum hocam. Fiyat tahminini biraz abartarak ona göre yaptım zaten 920-930 sayfa gelebilir o kitap. Gerçekçi tahminim 250 olsun hadi.