Bu görseli İthaki mi paylaşmış? Ben de sen yaptın zannettim . Eğer İthaki paylaşmışsa (ki BK kapakları gibi kötü çizilmiş) o zaman BK arasında yer alması büyük olasılık. Umarım yer almaz.
@SJack biraz uğraşsam ben de bu kadar kötü çizerim .
Bu görseli İthaki mi paylaşmış? Ben de sen yaptın zannettim . Eğer İthaki paylaşmışsa (ki BK kapakları gibi kötü çizilmiş) o zaman BK arasında yer alması büyük olasılık. Umarım yer almaz.
@SJack biraz uğraşsam ben de bu kadar kötü çizerim .
Benim böyle yeteneklerim yok. İthaki’nin kendi paylaşmış Facebooktan.
BKK içerisinde çıkması bir yana, hepsi aynı kapak tasarımının sadece numaralandırılmış halleriyle ucuza kaçılarak çıkar mı diyerek arttırıyorum. O üstteki numara hiç hayra alamet gelmedi bana.
Lilith’in Dölü gibi olma ihtimalini hesap ediyorum. Kitaplar inceyse 5’i 1 yerde olabilir.
10 kitap halinde 1258 sayfa olarak basılmış bir edisyon var, umarım o 5 onun 5’idir ama bandroller ayrı ayrı alındığı için bilemedim…
Ilk 5 539 sayfa hocam. Bence bkya koymazlar. Tek cilt bandrolü almadılar. 5 kitap birden aynı seri çok dengesiz olur.
İthaki gibi dengesiz bir yayınevi bize nelerin üzerine beyin fırtınası yaptırıyor? Oysa 2020 öncesi yazar kitap tahmini falan oynanıyordu buralarda ne güzel. Bir de şimdiye bak.
Sana hiç katılmıyorum benim için Bilimkurgu Klasiklerinin kapakları güzel.
O numalar bence gün sayısı 5 gün sonra satışa çıkıyor diyor olabilirler.
Katılıp katılmaman benim için önemsiz. Bir iki tanesi hariç, hepsi çok kötü bence.
Evet hocam, şimdi gördüm . Amber’in seri olarak ayrı basılması daha doğru olacaktır ama İthaki bu, illa yanlış bir şeyler yapacak.
Amber Yıllıkları benim gözümde kesinlikle bilim kurgu değil, baya baya fantastik kurgu bir kitap. BKK icerisinden çıkacağını çok zannetmem. Hadi Hayvan Çiftliği’ni distopya kabul edilip, politik bilim kurgu diye küçücük bir tutunacak nokta oluşturalım da, Amber Yıllıkları’nın neresi bilim kurgu olacak? Bunun dışında bence çok güzel bir seri. Biraz daha detaylandırılabilirdi, özellikle de başlardaki savaş sahneleri, yine de Zelazny mükemmel hayal gücünü konuşturmuş bu seride de.
İthaki Sanderson’ın bu kitaplarını almış yani?
Aynen öyle. AwfulAgent ajansının paylaştığı bilgiler bunlar. Siteye giriş yaparsanız kendilerine kayıtlı diğer yazarların da teliflerine bakabilirsiniz.
Hiç şaşırtmaz. Tam en sevdikleri iş. İnatlaşmak okurla :))
Edebi türlerin sınırları hiçbir zaman net olmamıştır. Tıpkı aynı dil ailesinden türeyen diller gibi türler de birbirinden türemektedir. Bir çok türün sınırları birbirinin içine geçmekte ve farklı biçimlerde adlandırılabilmektedir. Bu çeşitlenme, bir türün içinde filizlenen bir başkasının miras aldığı özellikleri yeni biçimler haline getirerek kendini inşa etmesinden kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla bir çok türün “melez” (hybrid) olduğunu söylemek mümkündür.
"Bir edebi türe ait öğelerin zamanla değişim geçirdiği, türlerin birbirlerinden bazı öğeleri ödünç aldıkları ve birbirlerinin sınırlarını aştıkları söylenebilir. Böylece, Science Fiction-Horror, Fantastic Science Fiction vb gibi çeşitli melez örnekler ortaya çıkmaktadır.
Melez tanımlaması oldukça makul geldi.
Bilimkurgu Klasikleri’nden çıkmayacak.