Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

İkinci kapak da göründüğüne göre 5 kitap 1 arada olmayacağı kesinleşmiş diyebiliriz.

1 Beğeni

Keşke Sanderson kitaplarını Aslı Dağlı’ya verseler. Diskdünya nasıl Niran Elçi ile tadından yenmiyorsa Sanderson ile Aslı Dağlı da öyle olur. Mini ipucları filan dikkat ederek çevirir Aslı çünkü. Ey, İthaki! Sanderson çevirilerini Aslı Dağlı’ya verin. Kampanya yapalım. Baskı yapalım. Herkes yazsın. Talep taleptir. :rofl:

21 Beğeni

Çizimleri sanki tam BKK gibi değil. :thinking: Hala BKK’den çıkmayacak diyorum. :blush:

1 Beğeni

Sadece gizli projeler için gelmesi pek iyi olmaz İthaki bütün Sanderson haklarını alsın ve öyle Aslı hanıma teslim etsin. Talep taleptir.

6 Beğeni

Bana sadeliği yüzünden bu seriden çıkacakmış gibi geliyor. Bakalım 4 gün sonra neyle karşılaşacağız. :joy:

@aeglos evet toplu bir kitap çıkmayacak belli oldu.

1 Beğeni

Keşke alabilse ve keşke hepsini Aslı çevirse. Ben Malazan’ı da Aslı çevirsin isterdim. Mis gibi kafam rahat okurdum.

2 Beğeni

Malazan tamamlansın bir de Aslı hanıma çevirtelim. :joy:

2 Beğeni

Amber bekleyenler adına sevindim ama Drizzt okumak istiyorum ben. :frowning: Bunun için de bir kampanya başlatsak olur mu @agape?
Eski devir cevapları da garip, fantastik fantastiktir efendim. Ve evet Brandon Sanderson’ın tüm kitaplarının haklarını alıp baştan çevirsinler, gidip alayım. Satmıyor diye de caymazlarsa süper olur Drizzt’i boşladıkları gibi.

7 Beğeni

Eğer Bilimkurgu klasiklerine gelseydi rengi farklı olurdu çünkü o dizide seri olan kitaplar bile farklı renkler ile basıldı örnek Dune serisi

3 Beğeni

Amber güzel bir seri mi arkadaşlar? Konusunu bilen az paylaşsın lütfen. Ona göre alıp almamaya karar vereyim :sweat_smile:

Ambersiz düğün olmaz şakasını da yapacağım birazdan, pardon şimdi yaptım :joy:

4 Beğeni

İlk 5 kitap çok çok iyidir, feci özgündür. Sonraki 5 çok sarmamıştı ama doğrudan bağlantısı azdır, ilk 5’i okuyup çok memnun bir şekilde bırakılabilir. Amber diye bir mekan ve onun liderliği için çekişen prens ve prensesleri (kardeşler ve sayılarını hatırlamıyorum) anlatan bir seri. Paralel evrenlerde işin içinde. Kesinlikle okunmalı, almanı tavsiye ederim.

İngilizcen iyi seviyede ise, 10 kitap bir paperback versiyonu var, onu tavsiye ederim. Çevirisi çok kolay olmayan bir seri ve bazı şeyler kayıp oluyor.

6 Beğeni

İngilizcem maalesef yok ama bilimkurgu ve fantastik iç içe sanırım. Güzel gibi duruyor. Sen de tavsiye edince alırım hocam bunu ben :slight_smile:

2 Beğeni

Tamamen bir arada. 65% Fantastik - 35% BK derim. İlk 5 kitabı okuyup beğenmeyecek fantastiksever çok azdır. Çok az kitabı bu seviye hararetle tavsiye ederim. sağol hocam :slight_smile: umarım fiyat uçuk değildir. Tek kitap halinde olsa iyiydi. Toplasan 700 sayfadır zaten.

11 Beğeni

Keşke tek cilt olsaydı evet, ben de fiyatını merak ediyorum hocam, ithaki gemimizi batırmaz umarım :joy:

2 Beğeni

Sanırım 10 kitap toplam 1300 sayfa civarı. Büyük boy basıp puntoyu da küçültürlerse tek cilt de çıkabilir rahatlıkla. Bilge Adamın Korkusu’nu basan bunu da basar. Bende bunun ilk baskısı vardı da sattım ben onları. Çok kötüydü baskısı. İyi ki de çıkartmışım.

2 Beğeni
6 Beğeni

Bence Cihan Karamancı’nın hakkını yemeyelim. İşini en iyi yapan çevirmenlerden biri.

11 Beğeni

Kendisini motomod ve özensiz buluyorum. Bazı cümleleri toparlamakta güçlük çekiyor. Cümle kurma becerisi bana göre biraz zayıf. Editörlükleri de genelde özensiz oluyor. Ben kendisinin çoğu çevirisinde cümleyi toparlayamama gördüm ve biraz robotik bir çeviri anlayışı var. He ve she, him veya her genelde cümlelerinde kayboluyor. Bunlar kendisinde gördüğüm birkaç eksik.

6 Beğeni

Malazan için pek katılamayacağım maalesef.

1 Beğeni

Amber Yıllıklarını bekleyen ne kadar insan varmış bazen şaşırıyorum. İthaki yıllardır basmadığı için gönül rahatlığıyla epublarını okumuştum yıllar önce, arada bir de tekrar okurum. Bulması da zor değil yani hatta 10 kitap bir arada epubı bile vardı.

4 Beğeni