Yani şu seriyi ayrı ayrı 10 kitap basmak, en amiyane tabiri ile vasıfsızlık eski baskısı rezaletti ama ben ingilizce alıp okumuştum. O kadar tasvir ve olayı kendi dilinde okumak üstattan önemliydi. Umarım bekleyenlere güzel çıkar.
Not: Bu tarz serilerin yeniden basımı şu yüzden mutlu ediyor. Şu korkunç çevirili, kalitesiz baskıya 1.500 TL isteyen sahafların elinde patlaması, son derece hoş bir durum.
Aslında tek tek olması daha mantıklı çünkü ilk kitabı alıp beğenmeyenler için ucuz oluyor. Kimse hele ki bu devirde gençler kalın kitap okumak istemiyor. İnce ince olunca psikolojik bir etkisi var. Son dönem okuyucu araştırmaları okuyucuların ince kitaplara yöneldiklerini gösteriyor. Satış politikalarının da bu şekilde yapılması çok normal.
Ekleme: Biz de üreticiyiz mesela yeşil olsa çok şık duruyor ama müşteri kırmızı istiyor çünkü kırmızı satıyor. Bakınca ben kör oluyorum. Anlamıyorum bir insan neden bu renk alır ama talep bu şekilde. İşletme mantığında yaklaşmak lazım. Duygusal bakarsak çok kusur buluruz.
Kırmızı kurbağanın nesi güzel de çok satıyor hayret doğrusu. Bu işin doğalı yeşil değil mi? Piyasa da neyi talep edeceğini sapıttı iyice. Hiç iyi günlerde değiliz.
Amber güzel değil, mükemmel bir seridir. Kurgusunun fantastik yönü hem oldukça özgün hem de olabildiğince zengindir. Olay örgüsü intikam ve hak olanı alma üzerinden gidiyor gibi gözükse de karakter gelişimi kendisini her zaman hissettirir.
Amber Yıllıkları fantastik edebiyatın, fantastik olduğu kadar edebi de olabilen nadir eserlerinden birisidir.
Serinin bilimkurgu yönü yok gibi bir şey. Spoiler olabileceğinden ötürü ipucu bile vermek istemiyorum ama seriyi kesinlikle bilimkurgu beklentisiyle okumamalısınız.