Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Şu an en iyi çeviri Rekin Teksoy’un çevirdiği Oğlak Yayınlarından çıkan kitap. O varken diğer çevirilere bakmaya gerek yok bence.

4 Beğeni

Alfa’nın skandalından sonra arası bozulduğunda anlaşmıştı Ötüken ile.

1 Beğeni

Açıkçası kendi buna ömrünü vermiş biri ben daha okumadım ama fazla iyi çeviri göz çıkarmaz.

2 Beğeni

Ben sadece yeni yayınevleri ile görüştüğünü duymuştum ötüken ile anlaşması isabetli bir karar olmuş.

2 Beğeni

Kaldı 1 @alper .

3 Beğeni

Karanlık Çağ satışa çıktığında etiket atabilirseniz sevinirim. Her gün bakıyorum ama henüz haber yok gibi. Bayram sonrası gelecek gibi görünüyor.

1 Beğeni
12 Beğeni

Mayısta gelecek Borges dayanamayıp bu ay gelmiş. Güzel. 104 sayfa 85 lira. Kötü.

2 Beğeni
12 Beğeni

Uzun zamandır bunu bekliyordum .Sanırım geriye son bir kitap kaldı .

1 Beğeni
  1. kitap çıktığında ve okuduğumda 13 yaşındaydım, şu an 30 yaşındayım :slight_smile: Öyle bir bekleyiş.
3 Beğeni

Aynı durumdayız sanırım 4. Kitap gelince 50 yaşında olacağız :grinning:

2 Beğeni
  1. kitabın yazım süreci tamamlandığı için o kadar sürmeyecektir :grinning: Ama bu seriyle ilgili hiçbir şeyden emin olamıyorum.
1 Beğeni

Hocam İthaki yeni kitapları ne zaman satışa sunar?

1 Beğeni

Bu seriyle tanıştığımda sene 2016 falan olması lazım, Pegasus yayınlarından çıktığı haberini Rıhtım sayfalarında okumamsa daha da gerilere gidiyor. Haberi okuduğumda lisede, serinin çıkmış iki kitabını okuduğumda da üniversitedeydim. Şimdi çalışıyorum ve üçüncü kitap nihayet geldi. :slight_smile: Keyfime diyecek yok efenim. :smile:

1 Beğeni

Alfa baskısının sorunu neydi, hatırlayamadım. :smile:

Açıkçası Faust gibi muazzam bir baskı yaparlarsa harika olur…

2 Beğeni
7 Beğeni

Sadece şekil olur. Rekin Teksoy, sadece bu eser nezdinde değil, ülkede eli kalem tutan tüm kitle içinde kalemi en lezzetli yazar ve çevirmendir. Başka diyeceğim yok.

6 Beğeni

İnkılap ve Livaneli şöyle bir dizi yapıyormuş.

https://twitter.com/inkilapkitabevi/status/1648380208221765671?s=20

Gündüz Vassaf roman yazmış.

Ressamın İsyanı
Ressamın İsyanı, 16. yüzyıl resmine yeni bir yön vererek sanat tarihine damgasını vuran Caravaggio’dan yola çıkan bir arayış ve aşk hikâyesi. Romanın ana karakteri, “Azize Lucia’nın Gömülüşü” resmiyle büyülenir ve kendini Caravaggio’nun hayat hikâyesine kaptırır; ülke ülke, tablo tablo gezerek yanıtların peşine düşer: Biyografisini yazanların hayatını magazinleştirmesi, her anlamda devrimciliğinin görmezden gelinmesi içinde büyük bir öfke uyandırır. Üstelik Caravaggio’nun ölümü de yaşamı gibi büyük bir sır perdesinin arkasındadır: Girdiği düello, İtalya içinde kaçışı, nihayet ortadan kayboluşu – resmi açıklamalardaki çelişkiler bir şeylerin örtbas edildiğini göstermektedir. Caravaggio ile takıntılı bir ilişki kuran ana karakter, aslında onun tabloları üzerinden kendi hayatının izini sürmekte, onun ölümüyle ilgili gizemi tutkuyla çözmeye çalışırken, kendi ölümlülüğünden kaçmanın bir yolunu aramaktadır. Bu esnada Caravaggio’yla kurduğu bağ, yeni bir aşk öznesiyle sınanır: Kanlı canlı bir şekilde karşısında olmasına rağmen, Lara da yüzyıllar önce kaybolan ressam kadar gizemlidir…

Gündüz Vassaf’ın ilk romanı olan ve yedi yılda yazılan Ressamın İsyanı, kurmacanın denemeyle, anının biyografiyle buluştuğu benzersiz bir roman; sanata ve özgürlüğe yazılmış bir aşk mektubu.

İşte!!! Ustalık bu olsa gerek!! Barok müzik gibi!!!
İç içe bir atmosfer!!! Radyo tiyatrosu gibi sürükleniyor insan!!!

7 Beğeni

Seçimler inanılmaz yaratıcı olmuş.

10 Beğeni