Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Ayçin Kantoğlu’nun yaptığı çeviri üzerinde editör kendi ilhamına göre değişiklikler yapıp olmayan bir çevirmen yapmış gibi bastılar. Süreç davalık.

2 Beğeni

Midem bulandı şu belli başlı yazarların en bilinen en ince, belki binlerce baskısı olan kitaplarını basmalarından. Bir de reklamını yapıyorlar, sanki çok matah bir işmiş gibi. Valla şaka gibi ya. İnsan Ne İle Yaşar’ı Türkiye’de basmayan bir yayınevi kaldı mı acaba?

11 Beğeni

Ben pek sizin gibi düşünmüyorum.

Yayınevi penceresinden , her yayınevi, ticari işletme çok satan kadar hep satan ürünlere - kitaplara sahip olmak ister. Bu kitaplar hep satan kitaplar.

Beni asıl ilgilendiren ise bir okur olarak farklı çevirileri, bazen sevdiğim kitapların aynı çeviri olsa bile farklı kapaklarını ve yine bazen beğendiğim bir yayınevinden çıkan baskının kitaplıgımda, elimin altında bulunmasını isterim ben. Özellikle bazı klasiklerin farklı çevirilerini alıyor, okuyorum ben.

2 Beğeni

Yayınevi penceresinden doğrudur bu hamle ve farklı çeviriler de iyidir ama şu çıkaracakları ilk dört kitap direkt midemi bulandırdı. İçlerinde bir tane farklı kitap olsaydı en azından. Hem hep aynı hem hep ince artık gına geldi.

7 Beğeni

Muhtemelen ben de bunları satın almayacağım, belki Tolstoy…

Benim tercihim her zaman toplu -bütün gibi baskılar oluyor ama işte okur da biraz sayfa sayısı az kitaplara yöneldi gibi. Özellikle klasikler de çok sayfa okurun gözünü korkutuyor.

2 Beğeni

12 Beğeni

Kadro bu sefer kalabalık. Umarım öyküler de ilk sayıdaki gibi hem kısa hem de iyidir.

2 Beğeni
19 Beğeni

Bu Octavia Butler ne yazıyor ya? :joy: 234 Liralık BK Klasiği mi olur?

11 Beğeni

Yeni fiyatlara alışamadan yeni zamlar geliyor artık. Octavia Butler’ın yeni kitabı için indirimli 234 tl fiyat nedir ya. 2010’lu yıllarda kitap almaya başlamışım iyi ki, şu an 3-4 kitap almaya kalksak 400-500 TL tutuyor.

10 Beğeni

Enflasyon gerçeğini bile yansıtmayan bir fiyatlama. Tüm BK’lara sahip biri olarak almayı düşünmüyorum.

4 Beğeni

Daha önce Octavia Butler okumadım. Okuyan arkadaşlar yazarı tavsiye eder mi?

@murgul teşekkür ederim. Bana çok da hitap etmiyormuş tarz olarak. Ancak dediğiniz gibi deneme amaçlı Yakın kitabını alıp bir şans vermeyi düşünüyorum. Tekrar sağ olun.

@alys teşekkür ederim. Sen de önerdikten sonra okumak şart oldu artık :slight_smile:

3 Beğeni

Bir üçleme bir dörtleme gitmiş.

2 Beğeni

Fiyatlar konusunda pek konuşmuyordum son zamanlarda ama yani karton kapak 980 sayfa kitap 360 TL aşırının aşırısı ya. 200 sayfa Amberler 90 TL. Yani ağzım açık bakıyorum.

3 Beğeni

2 yerli öykü, 2 yerli roman, 1 pangea, 1 japon, 1 gölge, 1 modern, 1 BKK ve 5’li Amber.

Her telden çalışmışlar. KK ve Arşiv eksik kalmış. Bir de beklenen çizgi romanlar :frowning:

3 Beğeni

Yakın kitabını okudum, çok etkileyiciydi. Tarz olarak hard bilimkurgu veya teknoloji yoğunluklu değil bilimkurguyu araç olarak kullanıp sosyal konulara odaklanan bir kitaptı.

Diğer kitaplarını okumadım ama genel olarak yazarın tarzı bu şekildeyse Yakın kitabını deneyebilirsiniz, diğerlerine göre daha kısa bir kitap.

7 Beğeni

Etikete bakmıyorum ben. %50 ile kaç lira ona bakıyorum mevcut şartlarda.
Tohumdan Hasada 180, Amberler toplu 225 lira (5 tane daha çıkacağını düşünürsek, seri 450+ oluyor en az.)

Bu halleri ile bile oldukça pahalı. %50 bekleyip üzerine bir de ekstra kart indirimi vs kovalayacağız yine.

2 Beğeni

Amber Yıllıkları’nın kapaklarını hiç beğenmedim. Çizimler çok basit. İthaki yine kolaycılığa kaçmış. Yazı stili güzel ama.

Ayrıca arkadaşlara katılıyorum, fiyat olarak pahalı olmuş.

12 Beğeni

@murgul de dediği gibi bilimkurgu ile harmanlıyor toplumsal konuları. Ben pek anlamıyorum bilimkurgu türlerini ama Lilith’in Dölü’nde de benzer bir gidişat söz konusu.
Çok keyif alarak okumuştum, kitabı ilerleten yapı beni bayağı meraklandıran türdendi. Biyolojimsi bir kitap, hem çok keyifli hem de sorgulatıcı. Öneririm. Bilimkurgu hayranı olmayan insanlar da rahatlıkla okuyabilir, benim gibi :slight_smile:

5 Beğeni

Ben de etiketin yüzde 50’sini hesaplayıp aşırı dedim zaten. Üstüne ekstra kod olursa ancak alınabilir seviyeye geliyor.

2 Beğeni