Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Malazan heralde 500 TL olur ciltli. Dolar 17 iken tüm seri + yan kitapları 2.500 TL’ye (ciltli - paperback karışık) toplamıştım. (İngilizce) bunun kurla enflasyonla falan alakası kalmadı. 10 kitap 200 TL edecek amber’i şu fiyatlarla satmak… eminim kâğıt kaliteside 0’ın altındadır.

Ana dilinde 10 kitap paperback edition - 14 USD :slight_smile:

4 Beğeni

Benim Amberler çıkmış. Akşama sipariş geçerim bunları. Neyse ki başka alacağım kitap yok da yırttım :joy:

2 Beğeni

Sonrasında da tek cilt basmasınlar?

5 Beğeni

Sanmıyorum ama ithaki bu :slightly_smiling_face: Bassalar bile almam sanırım. Anca özel edisyon falan olursa belki fiyatına göre alabilirim, o da seriyi seversem.

2 Beğeni

3 bkk 1 amber :face_with_head_bandage::money_with_wings:

2 Beğeni

Demin Amberlerin yanına Kurt Vonnegut’un bende olmayan 3 kitabını ekledim 528 mi ne tuttu, sildim hemen sepetten :smiley:

3 Beğeni

:woman_facepalming:t2:
Genelde 2şer 3er alıyordum son zamanlarda artışları çok gözüme gelmiyordu. Ama 4 tane kitaba 450 lira yüreğim dayanmıyor :cry:

3 Beğeni

Çok tutuyor maalesef. O yüzden ben sadece Amberleri alıyorum, 3 Vonnegut kitabı başka bahara kaldı.

Yakında kitap alabilmek için arsa falan satacağız herhalde :smiley:

1 Beğeni

Ben de %50 bekleyeceğim muhtemelen ithaki hepsi zaten…

Bi haber de benden gelsin;

4 Beğeni

Bende hiç beğenmedim, yine kapak telifi ödemeyelim stratejisi izlemişler belli ki.

Oysa ki serinin old school çok güzel kapakları var :smiling_face_with_tear: .

6 Beğeni

Arkadaşlar finans işiyle uğraşan bir arkadaşım var ona sordum bugün yurt dışında dolar kurunu 25 liradan hesaplıyorlarmış bizim kuru gerçek kur olarak görmüyorlarmış.

3 Beğeni

Tohumdan hasada 360 lira liste gelmiş. Bu tahminim(400tl) abartı geldiği için 250 tl diye yeni tahminde bulunmuştum. Abartı falan değilmiş.

Tepki olması adına değil de, alım gücüm yetmediği için alamayacağım ne yazık ki.

Amber yıllıkları serisini de alternatif bir yöntemle okuruz gider.

Ben elendim artık. Siz devam edin.

2 Beğeni

Biz de bir süredir ithalatçıdan çoğu şeyi 20.5 TL kuru ile alıyorduk. Muhtemelen bayram sonrası biraz daha artacak dediler.

1 Beğeni

Bayram sonrası değil de asıl seçim sonrası ipin ucu kaçacak gibi geliyor bana. Seçimden önce kredi çekip tüm eksik kitapları alma seçeneği hala masada benim için. Şu Malazan 4 ile Swamp geleydi bi.

Drizzt şimdi seçimden sonra gelirse satmaz fiyatı yüzünden. Koy Amber’in yanına kombinlesin millet şimdiden. Işıkyaratan’ı da aynı şekilde. Ithaki’nin çalıştığı bir ekonomist var ve bilerek böyle yapıyorlar diye düşünüyorum bazen. Dolar zıplar, ithaki aaaa dolar zıpladı biz neciyiz biz de zıplayalım. Sonra millet başladığına mı yansın seriye, başlamadığına mı çöz çözebilirsen. Hadi Malazan 5 aydır bekleniyor. Işıkyaratan 1.5 senedir bekleniyor. Fiyatı uçsun diye mi bekleniyor? Amber ile 4. kitapları beklenen diğer seri kitapların beklenti miktarı dq aynıdır herhalde.

Bu arada ithaki fiyatlarda biraz insaflı davranmış ama kalitesiz bastığından olsa gerek. Can’ın bastığı Brodie Raporu 104 sayfa 85 lira. Ölü Dağcılar Oteli 200 sayfa 90 lira nispeten iyi yine, mutlak olarak kötü tabi.

6 Beğeni

Geçen can yayınlarından, metisten kitaplar bakıyordum 50 sayfa kitap 100tl etiket, 800 sayfa kitap 300tl etiket… zihnimde normalleştiremediğim fiyatlar bunlar. Gözüm de alışmadı, alışmak da istemiyorum ama yeni normalimiz bu oldu. Benim elim gitmiyor 50 sayfa kitaba 100tl vermeye. 900 sayfa 350tl yeni normalimiz hayırlı uğurlu olsun. Kitap almayı bırakasım var. Buradaki bunca kitap okuyan insan ayda bir kitap almıyor. Takip edilen çok kitap var, öyle de olmalı. Genel kitlenin alım gücünü çok aştı bu fiyatlar ve bu saatten sonra kitap alımlarının düşeceğini düşünüyorum. Bu fiyatlar genel okurun vereceği fiyatı zaten aşmıştı artık tavan seviyesine ulaştı.
Bu fiyatlardan yayınevleri de sorumlu değil. Ülkemizin bazı şeylere el atması lazım artık.

6 Beğeni

Sanırım ben de %50’yi bekleyip alacağım. Muhtemelen Malazan da bu ay içinde çıkmayacak. Onu ve PKD Toplu Öyküleri bir sonrakine saklayacağım.

1 Beğeni

Az önce döviz bürosunun önünden geçtim. Merkez bankası ile arada 1.5tl fark var suan bürolarda :thinking:

1 Beğeni

Bir süredir takip ettiğim ekonomistlerin neredeyse hepsi “Türk Lirası mevcut konumuna göre döviz karşısında fazla değerli.” şeklinde demeçler veriyor. Yurtdışında da uzun zamandır bu algı oturmuş.

1 Beğeni

Salt fiyatıyla bile sosyal konulara el atmayı başardı bu kitap. Bilimkurgu, ekonomi, güncel politika, siyasi konjönktür filan ne varsa hep harmanladı. Bir de okusak kimbilir neler çıkar.

5 Beğeni

Ahahahah emojiler güzel olmuş.

2 Beğeni