Ruh halim ve cüzdanımın ruh hali… wp emojilerde gülerken ağlayan bi tane onu da koyacaktım bulamadım
Evet, gerçekten de serinin çok güzel kapakları var. Ah İthaki ah.
Böyle mi?
Aynen aşağı yukarı
Yeni kapakları bende beğenmedim. Eskiler daha iyiydi.
İthaki niyeyse bazı serilerde böyle garip kararlar alıyorlar. Başka bir seri daha vardı Gene Wolfe’nin serisiydi. Kapak tasarımı çok kötüydü. Amber’in kapaklarını da hiç beğenmedim. Google’da aratınca müthiş kapaklar çıkıyor. Neyse belki tek cilt yaparlarsa onun kapağı iyi olabilir.
Yeni Güneş serisinin kapakları güzel bence bu serinin bir kapak tasarım dili var ona göre yapılıyor ve kapaklara bakınca karakterin geçirdiği değişimleri görüyorum ben.
Bunlar paylaşıldı mı?
Butler’ı daha iyi tanımak için:
Hatta örneğin Uzlaştırıcının Pençesi’nde Gene Wolfe 'un Severian karakteri için esin aldığı İsa’nın bir yorumu da var. Severian kitap boyunca kılıcını sırtta taşıyor, kabzası nedeniyle kılıç haç işaretini anımsatıyor.
Çarmıha gerileceği haçı taşıyan İsa gibi.
Evet, Gene Wolfe serisi açık ara en kötü BKK tasarımı-çizimi bence.
Dediğiniz gibi, belki tek cilt olarak basılırsa iyi bir kapak yapılabilir Amber Yıllıkları için.
@periyodiknesriyat yazıları mutlaka okuyacağım. Teşekkür ederim.
@aeglos Evet, o da son derece kötüdür Hatta dediğiniz gibi en kötüsü olabilir.
Gene Wolfe kapaklarını ben de sevmiyorum. Ama BKK kapakları içinde gözüme en kötü görünen hep Phlebas’ı Hatırla olmuştur.
Neyse ki bundan 20 küsur sene önce almışım da o kumuşum şimdi hem böyle rezil kapaklara sahip değil hem de daha ucuzdu. 200 sayfalık kitaba 60 lira vermem yani , gider ciltli tek kitap olanı alırım koleksiyonluk. BK serisinde de 2-3 kitabı almadım zaten bu octavia ablamızın kitabını da almam herhalde. Nasılsa satmayacak ve seneye falan %80 indirimle koyarlar lütfen alın da kağıt masrafını çıkaralım bari diye
Sanki Octavia E. Butler kitapları iyi satıyor gibi. Lilith’in Dölü bir senede 3. baskıyı yaptı diye biliyorum.
Bu o kadar doğru bir tespit ki alkışlıyorum. Bir kaç sene bekleyerek çok ucuza kitap aldım bu şekilde.
Bu bir spekülasyon değil mi? Tek cilt basıp basmayacaklarını bilmiyoruz sanırım.
basmaz tek cilde, bassa da almam ki 1500 liraetiket fiyatı koyarlar , ciddiyim ortalama bir ingilizceniz varsa gidin orijinalini alın kağıt kalitesi, baskı kalitesi, kapak, editörlük her şeyi daha iyi