Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

360 lira etiket fiyatı olursa satmaz, 360 lirayı saman kağıdından hallicie, baskı desen ortalama, çeviri desen ehhh bir kitaba vermem açıkçası ancak kralkatili 3. kitaba, zaman çarkı 16.kitaba, GOT 6.kitaba falan veririm herhalde gözüm kapalı

2 Beğeni

Kardeşim senin ekonomiden haberin var mı kaliteli peynir olmuş 200 lira sen neden bahsediyorsun bu başlığın altına yazdım “Arkadaşlar finans işiyle uğraşan bir arkadaşım var ona sordum bugün yurt dışında dolar kurunu 25 liradan hesaplıyorlarmış bizim kuru gerçek kur olarak görmüyorlarmış.”

1 Beğeni

Seçimden sonra patlayacak bu kur olayı.

1 Beğeni

İngilizce seviyem yeterli, Malazan’ı da okuyabiliyorum ama 3. kitabına başlasam da devam edemedim. Yoruyor beni İngilizce okumak. Dediklerinize genel olarak katılıyorum özellikle editörlük konusunda ama elde bu var maalesef. Bir süre bekleyeceğim, istikrarlı bir şekilde edebi eser okuyabildiğime karar verdiğim bir dönemde alıp almama konusunda tekrar düşüneceğim. Başta bir sevindim ama fiyatlardan dolayı ve içeriğini biraz araştırdığım için erteleme kararı verdim. İçinde genel olarak erkek odaklı hikaye barındıran eserleri çok beğenememeye başladım son zamanlarda. Bir tarafı eksik kalıyor bana göre. Asimov’a da devam etmem o yüzden mesela her ne kadar sürükleyici olsa da kukla okuyor gibi hissediyorum. Örneğin, Octavia Butler da boğuyor beni. Onun sebepleri daha farklı tabii ama bir şeyleri kendimce eksik buluyorum onda da. Lilith’in Dölü’ne bir şans vereceğim yine de ama umarım işlediği konuları çok gözeparmak şekilde insanı boğacak şekilde anlatmıyordur. Biraz öyle hissetmiştim okuduğum diğer kitabında. Aynı şeyleri yaşayan farklı kıyafet giyen karakterler var her kitabında sanki. Bu istediğim kapsamı bana bütünlüklü şekilde Steven Erikson, Ursula Le Guin, kısmen Frank Herbert ve Mehmet Eroğlu verebildi şu ana kadar sanırım. Neal Stephenson da Seveneves’te böyle geniş mercekte bir anlatı oluşturmuştu ama devam edemedim çok yorduğundan. Amber’i o yüzden erkeklerin takışmalarını okumaya çok yeltenemediğimden erteliyorum şimdilik kısacası.

3 Beğeni

napayım kardeşim ben ödediğim paraya bakarım şimdi, yayınevlerinin etiket fiyatını nasıl hesapladığını bilmiyorum sanki, maliyet x 5-10 hatta 20 yapan yayınevleri var. Dolar kuru 50 olsun gene almam şu ana kadar aldıklarımızaa saysınlar ona göre kitap bassınlar etiket fiyatı hesaplasınalr banane

4 Beğeni

Hizmet sektörü Üretici Fiyat Endeksi böyle yükselmeye devam ederse dahada artacak kitap fiyatları.
Şubat 2023 verisi bu Mart ayının oranları da açıklanırsa onu da atacağım.

1 Beğeni

https://www.instagram.com/p/CrQTUY-tqSG/?igshid=MjljNjAzYmU=

9 Beğeni

Naber Dergisi 10. sayısı

6 Beğeni

Yapı Kredi Yayınları basmadı :smiley:

2 Beğeni
13 Beğeni

Pir-i Lezzet kitabını okudum. Mükemmeldi. Harikaydı. Bayıldım resmen. Acaba başka dillere nasıl çevirdiler? İnanılmaz zor bir çeviri olmuştur. Kesinlikle aynı lezzeti vermemiştir.

7 Beğeni

Ben de okurken aynı soruları kendime sorup böyle bir eser ana dilimizde yazıldığı ve bir çeviri eleğinden geçmeksizin okuma zevkini tadabildiğimiz için mutlu olmuştum.

3 Beğeni

Amber ikinci 5 liyi de basacağız demiş İthaki;

İthaki’yle iletişime geçip sorduk. Serinin kalan 5 kitabını da yeniden yayımlayacaklarını söylediler. Hatta yayın programında olan birkaç sürpriz kitaptan daha bahsettiler. Fakat ne yazık ki bizi sevinçten havalara uçuran bu sürpriz kitaplar veya diğer Amber Yıllıkları kitapları için bir tarih veremediler.

9 Beğeni

9 Beğeni

Sürpriz dedikleri Sanderson olsa gerek. Devam eden serilere süpriz demiyorlardır umarım. Bir de Martha Wells’in yeni serisidir. Belki Gene Wolfe’nin Lastro serisi de olabilir. Imagica da hazır olsa gerek şu sıralar. Bakalım fos bir şeyler çıkmaz umarım.

2 Beğeni

Drizzt ile Ejderha Mızrağı’na sürpriz diyorlarmış :crazy_face::crazy_face:

5 Beğeni

Sanderson, İthaki’ye mi geçiyor? Yoksa Dex gibi bazı serileri mi alacaklar, ne kaçırdım? :sweat_smile:

2 Beğeni
2 Beğeni

Sanderson başlığının şu kısımlarında konuştuk hocam, ithaki telifi boşta kalmış olan bazı sanderson kitaplarını almış.

2 Beğeni

Ben kaçırmışım muhabbeti, teşekkür ederim. :sweat_smile: Akılçelen’den iyi olur diye düşünüyorum ama fiyat konusunda ne olur bilemedim. :smiling_face_with_tear:

2 Beğeni