Olsun deliye her gün bayram
Tükenen kitaba tekrar baskı yaptılar ise devamı gelme ihtimali de ufukta gözüküyor bence.
Hyperion iki kitap bir arada çok iyi oldu. Gönül ister ki son kitap da çok bekletmeden çıksın ve seri tamamlansın. Kapak tasarımları umarım ilk kitap gibi devam ediyordur. Hepsinin lisansını almış olmaları lazım zamanında
Çıksın da bir okuma etkinliği patlatalım.
Nevernight 3. kitap geçen aylarda bandrolü alındı. Çoktan çıkmış olması gerekiyordu zaten. Kızıl Yükseliş 5. kitap ile beraber alındı.
Serinin tamamı 4 kitap. Sadece 1 kitap kalıyor geriye.
Hyperion güzel oldu bak. Pegasus’la iletişimi olan var mı? Kitapların çıkışına dair bilgi alabilir miyiz diye merak ediyorum.
Umarım bekletmezler ama sanki bi’ zam dalgasını bekleyip öyle basacaklar ya da en azından satışa koyacaklar.
Pegasus iki yıldır fantastik ve bilimkurgu basmadı, basmadıklarını satışa sunsa zaten iyi getiri olur diye düşünüyorum. En azından kendi adıma.
Bir okur olarak nitelikli bir yayınevinin en önemli özelliğini külliyat basabilmesi olarak görüyorum. Birçok yazar ile Türkiye’de bunu yapabilen tek yayınevi YKY. Banka destekli olmasının da bunda bir etkisi vardır elbette ama bence temel etken vizyonu. Bu sene her yayınevi Esendal basacak ama muhtemelen YKY dışında kimse kurgu dışı metinlerini yayımlamayacak yazarın (Esendal dizisi editörü bu sene kurgu dışı metinlerinin de basılacağını söylemişti). Keza edebiyatımızın en büyük isimlerinden ve değerinin asla bilinmediğini düşündüğüm Uşaklıgil’in kurgu dışı metinleri öteleniyor hep. Sanata Dair 1-2 son derece önemli bir eser. Büyüyen Ay ve Özgür Yayınları basmıştı şimdiye kadar. Helal olsun YKY’ye de. Umuyorum ki fazla değer verilmeyen roman ve öykülerini basarlar büyük ustanın.
Hiç umudum kalmamıştı. İlk kitabı da elden çıkarsam diyordum.
Huyu kurusun epsilon hep böyle tam unuttuğun anda çıkarıyor.
Tavsiyeniz için teşekkürler. Sanata dair Amazonda Özgür Yayınları baskısı iki adet vardı, birini aldım. Başka almak isteyen varsa son bir adet mevcut 1040 sayfa ve fiyatı 69 TL. BKM’de aynı fiyat görünüyor.
Özgür Yayınları sadeleştirmeden yayımlıyor. Yine de fiyat performans açısından tercih edilebilir.
Trevor Bryce’ın Geç Hitit Krallıkları antik Yakındoğu tarihi açısından önemli bir eser. Kitap, Anadolu bölgesinde MÖ 1200-700 yılları arasında hüküm süren Geç Hitit krallıklarının siyasi ve askeri yapılarını ele alıyor. Bryce, Geç Hititlerin heterojen bir halk grubu olduğunu, dil ve kültür temelinde birleşen şehir devletleri ve küçük krallıklardan oluştuğunu savunuyor. Bu krallıkların kültürel ve ekonomik yönlerini, dinlerini, sanatlarını ve ticaretlerini de ayrıntılı bir şekilde inceliyor. Ayrıca Geç Hititlerin çevrelerindeki halklarla olan etkileşimlerini de ele alıyor. Hititler serisinin bu üçüncü kitabıyla Bryce, Anadolu’nun bu kadim halklarının hayatını anlamak için önemli bir kaynak sunuyor.
“Trevor Bryce’ı antik Yakındoğu tarihine yaptığı bu yeni katkıdan dolayı kutlamak gerekir.”
–Federico Giusfredi, Bibliotheca Orientalis“Bu mükemmel çalışma, önümüzdeki on yıllar boyunca Geç Hitit krallıklarının standart incelemesi olacaktır.”
–Choice
Ian Rankin yeni kitap hızlı çıktı. Görmek istediğimiz hareketler.