Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

9 Beğeni
6 Beğeni

Fiyatı… ben artık ağlamak istiyorum

4 Beğeni

Fiyatı sadece ama sadece 199 TL. Bak 200 değil dikkatini çekerim :slight_smile:

Evet bugün niye böyle her şeye bir espri yapıyorum bilmiyorum :melting_face:

5 Beğeni

Yeşim Savaşı, o nasıl fiyat öyle :anguished:

2 Beğeni

Ölünün suyunu çıkarıyorlar da diyebiliriz :grinning:

2 Beğeni

İlk kitabını baya ucuz gördüm de aldım bir ara diye hatırlıyorum. Daha okumadım da Yeşim Şehrini :smile: Bu seriler ne okunur ne de biter ya böyle böyle, satılmaz yarım kalırlar gibi geliyorlar hep.

2 Beğeni

3 kitaplik bir seri, çoğu bitti azı kaldı diyelim ama 3.sü kim bilir ne zaman ve ne kadara çıkar. :smiley:

2 Beğeni

MCA - Barem Kanunu ilk kez kitaplaştırılmış.

Barem Kanunu

“Ben İstanbul’dan döndükten sonra şu mahud ‘Barem Kanunu’nu Ankara’da yeni çıkmaya başlayan Başkent adlı bir dergide tefrika ettim. Ama on beş yirmi tefrika sürdü, sonra şimdi burada anlatması çok uzun ihtilaflar yüzünden kesmeye mecbur oldum. Yalnız sana şunu söyleyeyim: Romanım çok istediğim gibi oldu. Zevkine, bilgisine güvendiğim bir iki dostumdan da çok teşvik gördüm.”
Melih Cevdet Anday’ın Şevket Rado’ya yazdığı bir mektuptan alıntılanan bu satırların izi sürülerek ortaya çıkarılan Barem Kanunu, 77 yıl sonra ilk kez kitaplaşıyor! 1946’da, henüz otuzlu yaşlarının başındayken giriştiği bu ilk tefrika roman denemesinde Anday’ın, atmosfer yaratma, karakter inşası ve kurmaca yeteneğinde daha başından ne denli usta olduğu görülüyor. Barem Kanunu, Melih Cevdet Anday’ın edebî biyografisini sıfırlayarak yeni bir tarih başlatacak…
Ama bu memuriyet hayatı hiç de dışardan görüldüğü gibi değildi ki. Bir gün hiç tanımadığı asık suratlı bir adam odadan içeri giriyor, bütün memurlar asker gibi ayağa dikiliyorlar; sanki hayatları bu adamın dudakları arasındaymış gibi korkudan titreşiyorlardı. Tabii gün geçtikçe yavaş yavaş o da bu memurlara benziyordu. Memuriyetin beğenilecek nesi vardı yani?

Everest Açıkhavalar

acikhava

Bu kitaplardan görebildiğim kadarıyla 2013- 2016 'da Yem yayınlarının bastıkları olmış.

İclal Aydın okuyan var mı bilmiyorum ama ben duyurayım. :slight_smile:

8 Beğeni

@erdo

Hastasının ciğerindeki lekenin sorumlusunun evinin duvarındaki leke olduğunu bilen hekim, iyi hekimdir. Hekimlik hikâye biriktirme sanatıdır… Hastanın hikâyesini dinlemektir aslında hekimlik. ‘Al bu ilaçları yut,’ demek bir şey değil, ondan bir şey çıkmıyor zaten. Ben hekimliğin böylesini görür görmez vazgeçtim.” Ercan Kesal, çocukluğunda hekimlere özenmesiyle başlayıp tıp öğrenciliğine uzanan kendi hikâyesi üzerinden, hekimliğin değişik çehrelerine bakıyor: mecburi hizmet, taşra hekimliği, muayenehanecilik, uzmanlık, “hastanecilik”… Hekimliğin emek süreci, zorlukları, hazları, muammaları üzerine düşünüyor. Tabii, hekimlerin toplumsal ve siyasal sorumlulukları üzerine de… Hekimlik Sanatları, hekimliğin gerektirdiği beceriler yanında, onun sinemayla, sanatla ve edebiyatla kesişimlerine de eğiliyor… Ercan Kesal’ın kendi deneyiminden hareketle… Ve “Daha çok bilgi yerine biraz daha bilgelik,” “Hastalık yoktur, hasta vardır,” gibi öğütlerle.

5 Beğeni

NASIL OKUNUR serisi güzel olmuş.
Cevap vereyim, bu fiyatlarla OKUNMAZ.
Yayınevi sitemi değildir. Bir kangal sucuğun markette 690 TL olduğu ortamda tabi yayınevine kızmak doğru değil.

10 Beğeni
8 Beğeni

Beklenilen Toplu Öyküler’den birisi daha geliyor. En az Saadet hanım kadar ben de sevindim. :slight_smile:

2 Beğeni

Bunları ben de çok seviyorum. Kenara atıp parça parça okumak için çok iyi oluyor.

2 Beğeni
4 Beğeni

Alışveriş yaparken burdan yapın. İlknokta %35 indirimli iken burası %40 indirimli.

11 Beğeni

İkilemeden :slight_smile: “İmparatorluk Denen Bir Anı” kitabının ikinci kitabının yayınlanmasını bekleme düşüncesindeyim.

Teixcalaan ikilemesinin ilk kitabı İmparatorluk Denen Bir Anı okurları gizemli bir yıldızlararası yolculuğa davet ediyor!

5 Beğeni

İthaki hala risk alıyor bunca devam kitabı gelmemiş seriler varken valla bravo. Adeta dalga geçiyor bizimle. Diğer yayınevleri devamı beklenen kitapları basabiliyorken (Yeşim Savaşı, Hyperion, Bakır Krallığı vb) ithaki bunca beklenen seri içinden bir tanesinin bile devam kitabını basmadı. Seçim de bir bahaneymiş.

Ben artık risk almıyorum, risk alana da sabırlar diliyorum. Ithakiden alacağım kitapları da ikinci el alacağım artık. Bi bekledigim Imagica var gerisini saldım gitti, beklemiyorum bu saatten sonra. Bkya devam ederim ama.

Para saçacak daha istikrarlı yayınevleri var, gider onlara para kazandırırım daha iyi.

6 Beğeni

Aaaa arada gözden kaçırmışım. Nihayet…
İzmir Kitap Fuarında 15 güne kadar çıkacağını söylemişti, fakat yayınevindeki arkadaşa sorduğumda seçimden sonra çıkartırız demişti. Çok şükür geldi. :pray: :pray: :pray:

1 Beğeni

İşleri zor ama biz okurların işleri daha da zor.

İki - üç sene öncesine kadar ben hakkında çok bilgim olmasa bile özellikle BK - Fantastik ne bulsam alıyordum, beğenmediğim kitap olursa sahaf arkadaşa veriyordum ama bu fiyatlar ile okuyacağımdan çok emin olmadığım kitapları hatta bazı serileri takip etmeyi / satın almayı bıraktım.

@erdo Bir ara benim de Ercan Kesel’in “anlatı” kitaplarını okuma düşüncem var.

10 Beğeni