Bu hafta full karavana benim için. Bu hafta pas.
Bu Nasıl Okunur arkadaşlar 13,5×16,5 cm ve 250 sayfa civarı. Üstelik karton kapak. Renkli, kuşe kitap fiyatları çok fena yerlere geldi.
Çok ama çok tavsiye ederim. Peri Gazozu, Cin Aynası.
Bu iki kitabı okuduktan sonra baya etkilenmiştim. Sonrasında Evvel Zaman ve diğer kitapları da zevkle okudum.
İthaki Ulysses çevirisi hakkında güncel bir tartışma var şu sıralar.
Ulysses kitabını fuat sevimay’dan bayadır bekliyordum. Diğer joyce kitapları çok okunası ve güzel çevirilerdi. Nevzat erkmen çevirisini maalesef hiç beğenmemiştim ve benim gibi bir dünya insan beğenmemişti. Diğer çeviriye bakmadı hiç. Ama böyle durum varsa açıklama yapılması lazım derhal.
Nasıldır Fallada, genel olarak beğenilen bir yazar olduğunu biliyorum.
@alper 'i ben bulaştırdım Fallada’ya. Bence iyi de ettim. Sevdiğini düşünüyorum.
İyidir. Bence çok iyidir.
Birkaç kitabını alıp deneyeceğim ben de. Herkes Tek Başına Ölür ve Kurtlar Sofrası alarak başlayabilirim, konuları ilgi çekici duruyor.
Bence de iyi ettin.
@aeglos Ben Fallada kitaplarını okurken özellikle romanlarını elimden bırakamadım.
Bakalım iyi çıkacağını umuyorum, listeye eklendi
Felanties evreninde geçen yeni kitabım çok yakında çıkıyor. Merak edenlere duyurulur. Kitap, serinin birinci kitabının öncesi zaman diliminde geçiyor. Ana seri ile direkt bir bağlantısı olmasa da dolaylı olarak bağlantılı diyebiliriz. Seride 0.5. Kitap olarak konumlanıyor.
- kitap ne zaman gelecek? Felanties’e bir şans verip ilk kitabı almıştım. Benden önce eşim okudu ve çok beğendiği için 2. kitabı da aldırmıştı daha ben ilkini okumadan. Şimdi 3 ne zaman diye darlıyor beni
Üçüncü kitap epey hacimli olacak muhtemelen. Planlaması yapıldı ve yazım aşaması sürüyor. Ne zaman biteceği ise şu an belli değil. Hedef 2024 yılı içerisinde çıkarabilmek ama elde olmayan veya beklenmedik gelişmeler süreci aksatabilir tabiki.
Üçüncü kitaba ilişkin ilk bilgiler ise;
Kitap kendi içinde iki kısımdan oluşacak, bir kısmı önceki kitabın olay örgüsü devamını içerecek diğer kısım ise farklı bir pencereden farklı olaylar ve karakterlerle ilerleyecek. Hal böyle olunca yazım süreci epey dallanıp budaklandı. Yazım süreci sona erdiğinde kapsamlı ve doyurucu bir kitabın bizleri bekleyeceğini ümit ediyorum.
Takipteyiz o zaman
Everest modern kapakları şahane idi. Ketebe olabilecek en berbat şekilde kapak tasarımı yapmış. Yazar ve kitap ismini yaz geç!
Yazarın Everest’ten çıkan Herkes Tek Başına Ölür, Kurtlar Sofrasında gibi kitapları tükenmiş durumda bir süredir. Sanırım diğer kitapları aynı akıbete uğrayacaktır yakında.
Telifi Ketebe’ye geçti sanmıştım ama telifsiz olması lazım yazarın şuanda. 1947 ölüm tarihi.
Yeni kitap
Everest çevirilerin hepsi Ahmet Arpad çevirileriydi. Ketebe bu çevirileri almış. Modern 'de bu eserler oılmaya devam etsin istiyorsa belki yeniden çeviri yaptırır Everest.
Everest baskılar çok kötü. Ebat ve ciltleme nedeniyle benim kitaplar okurken parçalandı.
İlk defa haberim oldu sizden. Konusu da ilgimi çekti kitapların. Aldım hemen