Bir kaç seneye basarlar inşallah.
Hani ya nerde kaldı bu Hyperion, Malazan ve PKD? Dolar 30 olunca mı çkaracaklar?
Tüm kitaplara peşinen yüzde 50 yapmışlar bile, yeni kitapların satma ihtimali düşük. Ya kar paylarını azaltacaklar ya da yok olup gidecekler.
Durum kesinlikle onu gösteriyor. Bakalım ne zaman ve kaça çıkaracaklar merak ediyorum. Ben sanki bu alışverişim son alışverişim olacak gibi hissediyorum.
Bir şey olmaz ciddi söylüyorum bunu. Şu ana kadar da hep zam yedi bu ürünler ve başka şeyler ama ne oldu? Bir şey olmadı, sadece alınan kitapların adeti azaldı. Yine öyle olur. 7-8 kitaptan 4-5 kitaba şimdide 3-4 kitaba düşer düşerse o kadar. Bunun dışında belli bir kesim alamazsa alamaz o kadar. O kesim şu anda alamıyor zaten. Ben 1984 özel baskısını kitabevinden 90 liraya almıştım şimdi fiyatı yanlış aklımda kalmadıysa 450 ya da o civarda bir şey. Daha önce de olduğu gibi herkes önce biraz ses edecek falan fıstık sonra alışıp devam
Ben de sabırsızlıkla beklemekle birlikte her gün instagramdan sıkıştırıyorum basın artık diye. Dün yine geçen yıl olduğu gibi bu yılda basacağız seriyi diye cevap vermişler bir okur sitemine. Bakalım neler olacak? Karamancı’nın 2 kitabı da çevirmiş olma ihtimali var mıdır? Ancak öyle bir şey bu yılı 3 kitapla kapatır.
Yeter ki adam akıllı bassınlar her türlü alınır. 12 ay takside bağlar yine alırım.
Şöyle bir durumu da değerlendirmek istiyorum. Tabi bu bütün yayınevleri ve bütün basımlar için geçerli olmayabilir. Malum cilt maliyeti diye bir gerçek var.
Bu kadar harikulade bir eserin yarım paket sigara fiyatına ulaşılabilir olması da bence iyi bir durum. Yine aynı şekilde şu an devam eden Kidega çok satanlarda %50 kampanyası bir çok kitap piyasadaki ve marketlerdeki fiyatlarla kıyasladığımızda oldukça cazip durumda. Geçen gün de bahsetmiştim sanırım, Carrefour’da bir kangal sucuğun üzerinde 670 TL etiket görünce kitap fiyatları üzerine kafa yormayı bıraktım. Çok zor ve daha önce bu şekilde yükselişin bir örneğini yaşamadığımız zamanlardan geçiyoruz. İnsanlar için eğitim temel hak iken kitaplar lüks tüketim malzemesi haline geldi. Sadece kitap da değil, insanlar artık tükettikleri gıdada bile tasarrufa ve kısıtlamalara gider hale geldi.
Umarım anlatabilmişimdir düşüncelerimi. 24 TL ye güzel bir kitaba ulaşabilmek bence yine iyi bir durum. Sabah aldığım tek parça kahvaltılık için fırına 20 TL verdiğimi de düşünürsek.
1984 kitabını yaşıyoruz yemin ederim @Erdo . 2 dakika nefret töreni sonra her şey aynen devam
Garip zamanlardan geçiyoruz. Kapak cildinin yazardan pahalı olduğu zamanlar.
Neyse en azından bir poşet hala 25 kuruş
Sus sus farketmediler
Geç kalmadan ingilizceye dön
Buna oldukça geç kaldım bence.
Arkadaşlar bazı duyumlar aldım Maliye bakanlığı yurt dışından alınan kitaplarda vergi limitini 10 Euro’ya düşüreceğini söylüyorlar artık İngilizce kitaplar bile pahalı olacak.
Şöyle aldığınız kitap 10 euronun altında ise gümrük vergisi ödemeyeceksiniz ama 10 Euro’yu geçiyorsa gümrük vergisi ödemeniz gerekecek.
NADİR KİTAP 200 tl satışı var almak isteyenlere duyurulur…kargo alıcıya ait…bir de 250 tl ücretsiz kargo lu var.
Kıbrıs’ta 1 TL oluyor
Teşekkürler bilgi için. Ben Hollanda - İngiltere ve Almanya’da ki muhtelif arkadaşlara ve aileye yolluyorum, öyle getirtiyorum. Ama genel olarak rezalet bir karar. İthalatı tamamen bitirmek istiyorlar ki dolar sabit kalsın.
Bu kitap Oliver Bowden’ın yazdığı kitapların devamı mı? Yoksa aynı evrende geçen karakterleri, olayları vs. farklı başka bir kitap mı?