Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Ve en sonunda GEB’de görüldü. :slight_smile:

“Gödel Escher Bach - Bir Ebedi Gökçe Belik” çıkmış.

geb

Felsefe, psikoloji, karşılaştırmalı edebiyat, bilim tarihi ve bilim felsefesi, bilgisayar ve bilişim bilimleri, müzik ve elbette matematik gibi pek çok alanda öncü araştırmalar yapan Douglas R. Hofstadter, kitabevlerinde hangi rafa konacağına karar verilemeyen kitabı Gödel, Escher, Bach için şöyle der: “Gödel, Escher, Bach ‘ben’ ya da bilinçlilik sözcüğü çevresinde gezinir. Ben’in düşünmenin diplerinde bir yerden, güçlükle anladığımız örtük mekanizmalarla nasıl ortaya çıktığını ele alır. Yalnızca düşünmenin değil, benlik duygumuzun ve bilinçliliğimizin farkında oluşumuzun bizi diğer karmaşık şeylerden ayrı kıldığını vurgular.
Sibernetik, yapay zeka ve bilgisayarlarla içli dışlı herkesin kutsal kitabı sayılan Pulitzer ödüllü Gödel, Escher, Bach akıcılığı, dehası, değişik fikirleri ustalıkla kaynaştırması açısından ancak Lewis Carroll’ın yapıtlarıyla karşılaştırılabilir. Bu eşi benzeri olmayan, daha önce hiç karşılaşmadığınız türden, kitap ötesi bir kitap: meta-kitap.

6 Beğeni

Taht Oyunları Grafik Roman II

https://kurumsal.epsilonyayinevi.com/urun.php?Idd=79824

5 Beğeni

Sicilyalıyı büyük bir merak ile bekliyorum ama biraz aksadı. Ross King’e ait Floransa Kitapçısını yayınladılar geçen ay, Sicilyalı da bugün yarın dağıtılır diye düşünmekteyim.

Favori yayınevim olan e Yayınlarına ulaşmanın yolu ise bilgi@eyayinlari.com’dan geçiyor hocam.

3 Beğeni

Eyvallah hocam sağolasın…

2 Beğeni

Helal olsun fihrist yayınevine ara vermeden seriyi basıyorlar .

24 Beğeni
9 Beğeni

Bugün böyle bir cevap vermişler. Çoğul kullanmış bir de. Napsak ümitlensek mi acaba bu ay çıkacak diye ufaktan?

12 Beğeni

Ben de altına “peki Drizzt ve Ejderha Mızrağı serilerini de devam ettirecek misiniz?” diye yazdım o cevabı görünce :grin: Her fırsatta.

4 Beğeni

Silmişler galiba yorumunu :confused::confused:

2 Beğeni

:face_with_hand_over_mouth:

5 Beğeni

Bu seriyi okuyanlar var mı? Flimlerini beğenmiştim. Hızlı bir şekilde basılması da ayrı bir güven veriyor.

2 Beğeni

Çok ince giydirmişsin :slight_smile:

2 Beğeni

Ben topluyorum. Henüz hepsini okumadım ancak kısa olması ve hızlı basılması ile akıp giden, sıkmayan bir seri. Yazarın diğer kitapları da aynı güzellikte. Bilimkurgu ve fantastik okumayı seviyorsanız bir şans verin derim.

3 Beğeni

Alaycılık desen var, bilgi sömürme isteği desen var, giydirme desen o da var. 10 üstünden 10

3 Beğeni

4-5 aynı anda çıkar mı ? Hiç sanmam ama… Marketing hatası olur

1 Beğeni

Ben şimdi baktım, yorum görünüyor, yani silmemişler. En azından bende öyle görünüyor :slight_smile:
Şu işaretlediğim yorum görünmüyor mu sizde?

2 Beğeni

Yok hocam görünmüyor silinmiş galiba

2 Beğeni

Hocam ilginç valla. Az önce de baktım, şu anda da bakıyorum, görünüyor. Acaba başka hesapların göremeyeceği şekilde gizlediler mi :smiley:

Neyse çok önemli değil hocam, biz ber fırsatta sormaya devam edeceğiz :slight_smile:

2 Beğeni

Muhtemelen hesabınız gizli, yazdıklarınızı takipçileriniz dışında gören - okuyan olmuyordur.

Twitter da var bu durum, bazen bir şey paylaşıyorum biri retwet yapmış oluyor, hesabı gizli oluyor. Kim yapmış, neden yapmış, küfür mü etmiş göremiyorum. :slight_smile:

2 Beğeni

O da olabilir. Şimdi kontrol edeceğim. Ama bazen yayınevleri sorduğum sorulara cevap veriyor. Takip etmedikleri halde yorumumu görebilirler mi?

1 Beğeni