“Gödel Escher Bach - Bir Ebedi Gökçe Belik” çıkmış.
Felsefe, psikoloji, karşılaştırmalı edebiyat, bilim tarihi ve bilim felsefesi, bilgisayar ve bilişim bilimleri, müzik ve elbette matematik gibi pek çok alanda öncü araştırmalar yapan Douglas R. Hofstadter, kitabevlerinde hangi rafa konacağına karar verilemeyen kitabı Gödel, Escher, Bach için şöyle der: “Gödel, Escher, Bach ‘ben’ ya da bilinçlilik sözcüğü çevresinde gezinir. Ben’in düşünmenin diplerinde bir yerden, güçlükle anladığımız örtük mekanizmalarla nasıl ortaya çıktığını ele alır. Yalnızca düşünmenin değil, benlik duygumuzun ve bilinçliliğimizin farkında oluşumuzun bizi diğer karmaşık şeylerden ayrı kıldığını vurgular.
Sibernetik, yapay zeka ve bilgisayarlarla içli dışlı herkesin kutsal kitabı sayılan Pulitzer ödüllü Gödel, Escher, Bach akıcılığı, dehası, değişik fikirleri ustalıkla kaynaştırması açısından ancak Lewis Carroll’ın yapıtlarıyla karşılaştırılabilir. Bu eşi benzeri olmayan, daha önce hiç karşılaşmadığınız türden, kitap ötesi bir kitap: meta-kitap.
Sicilyalıyı büyük bir merak ile bekliyorum ama biraz aksadı. Ross King’e ait Floransa Kitapçısını yayınladılar geçen ay, Sicilyalı da bugün yarın dağıtılır diye düşünmekteyim.
Favori yayınevim olan e Yayınlarına ulaşmanın yolu ise bilgi@eyayinlari.com’dan geçiyor hocam.
Ben topluyorum. Henüz hepsini okumadım ancak kısa olması ve hızlı basılması ile akıp giden, sıkmayan bir seri. Yazarın diğer kitapları da aynı güzellikte. Bilimkurgu ve fantastik okumayı seviyorsanız bir şans verin derim.
Muhtemelen hesabınız gizli, yazdıklarınızı takipçileriniz dışında gören - okuyan olmuyordur.
Twitter da var bu durum, bazen bir şey paylaşıyorum biri retwet yapmış oluyor, hesabı gizli oluyor. Kim yapmış, neden yapmış, küfür mü etmiş göremiyorum.