İnstagram’ı kullanmayı çok blmiyorum. Twitter da görülemiyor, muhtemelen İnstagram da öyledir diye düşündüm.
İşin kötüsü ben de çok bilmiyorum
Ama kurcalar bulurum.
Malesef görünmüyor ithakinin yorumundan sonra “diğer iki yorumu görüntüle” yazısına tıklıyorum. Sadece diğer yorum çıkıyor ikinci yorum olan sizinki gözükmüyor.
3.hamur a basıp 200 TL etiket fiyatı koymak… bravo valla bu yazan 1686 TL fiyat indirim fiyat bu arada biliyorsunuz. Elinizde Akılçelen baskıları varsa sakın satmayın ileride baya değerlenecek
https://www.instagram.com/p/Ctt0bZUMKgl/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
Çiğdem Erkaldan yeni kitap.
Alfa Bilim yeni kitap.
İnsan Beynine Olağandışı Yolculuklar
Zihin saldırı altındayken bedeni iyileştirmeye çalışmak nasıl bir şey? Bu kitapta, Dr. Allan Ropper ve Brian Burrell okuyucuyu Harvard Tıp Fakültesinin nöroloji birimindeki perde arkasına götürerek, deneyimli bir teşhis uzmanının yaşamı değiştiren tuhaf hastalıklarla nasıl yüzleştiğini gösteriyor. Alice Harikalar Diyarında’daki gibi tavşan deliğinden atlayan yazarlar çözümsüz gibi görünen pek çok vakaya tanık oluyorlar. Bu tür vakaları ele almaya, hayatları sonsuza dek değişebilecek insanlara öğüt vermeye nasıl başlanır? Beyin hastalığının ahlaki ve tıbbi yönleriyle başa çıkmak için yeni kuşak klinisyenler nasıl eğitilir? Dr. Ropper ve meslektaşı, okuru yaşamların ve zihinlerin dengede kaldığı nadide bir dünyaya götürerek bu soruları yanıtlıyor.
“Her bölüm bir dedektif hikâyesi gibi okunuyor…”
–VS Ramachandran, Öykücü Beyin ve Beyindeki Hayaletler’in yazarı“Beyne ilgi duyanlar, yaşamı tehdit eden hastalıklarla mücadele eden hastalar ve aileleri ile kendileri için gösterilen çabayı takdir edecek potansiyel hastalar, kısacası hepimiz bu kitabı okumalıyız. Çünkü bir mücevher.”
–Joseph B. Martin, M.D., Fahri Dekan, Harvard Tıp Fakültesi“Beynimizde işlerin nasıl yanlış gidebileceğini anlamamıza yardımcı olacak harika bir katkı… Hasta beynin içine göz atma, okuyucuların beyin tümörleri, felç, Parkinson, nöbetler ve diğer hastalıkların bizi nasıl etkilediğini gerçekten anlamalarına yardımcı oluyor. Hikayeleri bazen acı verici, bazen iç açıcı ama her zaman muazzam derecede aydınlatıcı.”
–Elizabeth Loftus, The Myth of Repressed Memory ‘nin yazarı
Oscar Wilde geliyor. Alfa iyi alıştı bu top işlerine. Bk ve korku türleri içinde yapsalar keşke.
Vonnegut da şuradaki kitap sanırım. Maymun Evi güzeldi, Kuşa Bak da güzeldir herhalde.
Polat Safi’nin yeni kitabı.
Çok yakında yeni serilere başlayacaklar, şeklinde yorumladım
Boşuna beklemeyin, gelmez. Ithaki BKK konusu da insanaları kandırıyor.
Malazan yine yok. Way Station da yok. Demek ki ithaki faiz kararını da beklemiyormuş. Doları pas geçti, faizi pas geçti. Ithaki neyi bekliyor? Orta vadeli planı mı bekliyor acaba?
https://www.ithakiyayingrubu.com/veraset-vergisi.aspx
Filosofia – 3
“Bu küçük kitabın felsefi amacı, çağdaş bilimsel düşünceyi kendi diyalektiği içinde kavramak ve böylece taşıdığı özsel yeniliği göstermektir.”
Yeni Bilimsel Tin, Gaston Bachelard’ın Bachelard olmaya başladığı, kendi kıvamını bulduğu kitaptır. Nasıl Kepler ve özellikle Galileo’nun geliştirdiği yeni epistemoloji, filozofunu Descartes’ta bulmuşsa, geometride Lobaçevski ve fizikte Einstein’la başlayan değişmenin epistemolojisini de Bachelard, bu kitabından itibaren teorileştirmiş, söz konusu gelişmelerden bilim felsefesi açısından önemli sonuçlar çıkarmıştır. Vardığı nokta ise modern bilimin artık Descartesçı epistemolojiyi geride bıraktığı, aştığı saptamasıdır. İşte bu noktadan sonra, Bachelard’ın velut epistemolojik üretimi geleneksel felsefenin rasyonalizm ve ampirizm, gerçekçilik ve uzlaşımcılık gibi ikiliklerini bir sentez içinde aşmaya yönelir.
Yeni Bilimsel Tin, Bachelard’ın kendine özgü rasyonalizminin, tarihsel kopuş teorisi ve epistemolojik pedagojisinin nüve halinde ortaya çıktığı yapıtıdır. Filozofu anlamak için ilk önce ve en dikkatle okunması gereken eserinin bu olduğu söylenebilir.
Resimli özel baskı ve ciltli daha önce hiç görmemiştim, var mıydı? Yoksa, bu ilk baskı olduğu anlamına gelmiyor mu? Sizi anlayamadığımı düşünüyorum.
2018 ya da 2019’da hem karton kapak hem sert kapak 18 yıl baskıları yapılmıştı.