Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

:slight_smile:

Meşin topta hile var
Formasında leke var
Takımlarda şike var
Bu giren gol gol

Top köşeden geliyor
Tam ortayı buluyor
Madem ağı deliyor
Bu varan gol gol.

4 Beğeni
5 Beğeni

Bu kez daha iyi öyküler okumayı umuyorum.
Darısı Kayıp Rıhtım’ın 2. seçkisine.

Fihrist etikenlenmiş muhtemelen oradan çıkacak.

13 Beğeni

Yazar kadrosu yine çok geniş. :slight_smile: Matrak bir derleme bizi bekliyor diyeyim ben de. Umarım beğenilir. Ben de bakacağım yani.

1 Beğeni

Fihrist Kitap hızına yetişemiyoruz. Maşallah diyelim.

15 Beğeni

İthaki bey gör bunları gör.
Elin oğlu başladığı serileri cayır cayır basıyor.
Sen ise yok o zamandı yok bu zamandı kıvır Allah kıvır.

@Lorien_archers 'ın dediği gibi;

11 Beğeni

Keşke Drizzt, Ejderha Mızrağı, Uzun Dünya gibi serilerin telifi Fihrist’te olsaydı diye temenni ediyor insan.

3 Beğeni

Fihrist sanırım KDD aracılığıyla baskı yapıyor. Bu sayede telifsiz eserleri telif ücreti olmaması yanında baskı ve depolama maliyeti de yaşamadığı için hızlı basıyor olabilir.

1 Beğeni

John Carter 9’u alalı daha 2 gün anca oldu ki adamlar hemen 10’u çıkardı. Darphanede bile bu kadar hızlı baskı yok.
Şaka bir yana adamlar gerçekten çok istikrarlı bir şekilde basıyor. Tamam kabul bastıkları kitaplar çok hacimli sayfa sayısı yüksek kitaplar değil ama istikrarlı bir şekilde basıyorlar okuyucuyu üzmüyorlar.

12 Beğeni

Pegasus için de dualarınızı bekleriz gençler. Aldılar bandrolleri, bizi de bir güzel heveslendirdiler ama tık yok. İthaki de Drizzt bassın lütfen. Elimde Kışgörmez serisi var sonrasında türkçe baskı olmadığı için okumayı erteliyorum. Ayıp yahu!

6 Beğeni

Evet öyleymiş. KDD sitesine girince altta çıkıyor.

Zamanın Çocukları serisinin devamı geliyor.

22 Beğeni

Seriden tam umudu kesmişken güzel haber geldi.

2 Beğeni

Ben de bu vesileyle ilk kitabı tekrardan okumaya çalışırım.

2 Beğeni
14 Beğeni

Ne olur ne olmaz 3. Kitap basıldıktan sonra tekrar başlayacağım ilk kitaptan. Umarım arayı yine bu kadar uzatmazlar.

1 Beğeni

İlk kitabı geçen kış bitirdim. Altını çizdiğim yerleri tekrar okuyup başlarım ikinciye.

1 Beğeni

Hocam bunların çevirileri ne zaman oluyor peki? Okumadan mı yapıyoruz yoksa hepimiz bu yorumları? Bu iş hiç iyi kokmuyor bence.

1 Beğeni

Hocam hatam varsa biri düzeltsin ama yanlış bilmiyorsam bu seri ilk 1912’de basılmaya başlamış ve son kitap 1948 yılında basılmış.
Haliyle zaten tüm kitaplar hazır.
Tabi bu şekilde çeviri beklememiş oluyor. Muhtemelen seriyi komple çevirttiler şimdide hızlı bir şekilde basıyorlar.

Yorum yapma konusuna bi şey diyemiyorum hocam çünkü seri tamamlamadığı için henüz okumaya başlamadım.
Okumadığım için editörlük ve çeviri konusunda bir şey diyemiyorum.
Eğer sorunuz “bunlar bu kadar hızlı basıyor acaba çevirisi ve editörlüğü nasıl?” ise bende sorunuza soruyla karşılık vereceğim.
O kadar süre beklediğimiz kitapların çeviri ve editörlüğü sizce nasıl?
Ben şahsen bu kitaplarda da bir çok hatayı çok rahat gözlemliyorum.

4 Beğeni

Ne güzel haber. Yıkımın Evlâtları daha mı iyi olurdu acaba? Olmaz olsun böyle evlat derdik kitabı bitirince. Şaka bir yana umarım 3. kitap da hızlıca gelir.

Malazan ile ilgili de benim tek ümidim Cihan Karamancı ismiyle ne zamandır yeni bir kitap basmadı ithaki. Çevirmeni boşa yatırmayacağına göre ya Malazan üzerinde çalışıyor Karamancı ya da uzun soluklu bir işe girişti. Karamancı ismini başka bir projede görmedikçe Malazan için ümit var diyebiliriz sanırım ya da kendimi kandırmaya devam😀.

1 Beğeni