Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Kavşaktan önce son çıkış diyeyim, siz anlayın. Öbür türlüsü kural ihlali. :slight_smile:

Eskiden olan şeyler günümüzde pek kalmadı artık. :slight_smile:

Kitaplığımda şunların yönettiği yayınevinin 1 tane bile kitabı olmaması benim için gurur kaynağı oldu şu an.

https://twitter.com/gokturkomer/status/225265831536369665?s=46

Ülkesinin kurucularına küfrederek milliyetçi olduğunu zanneden kuş beyinli.

Çok güzel baskılar yapıyorlarmış, çevirisi çok iyiymiş vs. bana ne, siyasal islamcının yönettiği yayınevinden de, faşistin yönettiği yayınevinden de uzak dururum.

17 Beğeni

Bu adam devamlı önüme düşüyor. Engelledim bu sefer de burada gördüm :d Zaten 3-5 kişi kitap alıyor onları da bu tip hareketlerle kendilerinden itiyorlar.

2 Beğeni

Söylenecek çok şey var da neyse. Ermeni olmayı, Kürt olmayı hakaret görmeyi geçtim saçma salak ideolojilerinden dolayı kimleri hedef seçtiklerine kadar söylenecek çok şey var. Aynen öyle, 1 tane bile kitap almadım. Hep de bir geri dururdum yayınevinden bu kişinin tweetlerini okudukça.

4 Beğeni

Evet, artık herkes zam yerine güncelleme yapıyor :slight_smile:. Örneğin daha 10 gün önce ekmeğe güncelleme gelmişken bugün yine geldi 12 tl oldu.
Spotify sanıyorum geçen ay güncelleme yapmışken bu ay yine yapmış. Ne güzel. Zam sözcüğü itici zaten, güncelleme daha sempatik :slight_smile:

1 Beğeni

Biraz 1984 romanını anımsatıyor bu durum bana. Güncelleme kalıbının zam yerine kullanılmaya başlanması yakın zamanda iktidarın söylemleriyle oldu.

Hatırlarsanız pandemi döneminde de sağlık bakanının açıklamalarıyla hayatımıza “yapmış oluyor olacağız” gibi kalıplar girdi.

Artık çoğu kişi yapacağız, açıklayacağız yerine yapmış oluyor olacağız, açıklıyor olacağız diyor.

Siyasi iktidar "kültürel iktidar"ı elde edememekten şikayetçi ama toplumda kullanılan dili istedikleri gibi şekillendiriyorlar bence.

5 Beğeni

Aynen hocam, buna ben de uzun zamandır dikkat ediyorum. Özellikle reis “yapacağız, edeceğiz” gibi gelecek zaman bildiren sözcükleri çıkardı hayatımızdan. Artık “yapıyoruz, geçiyoruz, başlıyoruz, güncelliyoruz” var :slight_smile:

5 Beğeni

Bu kadar gönderi görünce Malazan çıkıyor sandım, üzdünüz :smiling_face_with_tear:

2 Beğeni
7 Beğeni

Gelen eleştirileri retweetlemiş, umarım fake hesap falandır. Bu pişkinlik fazla geldi bünyeme. :confused:

1 Beğeni

Çok yakında demişler. Bu sene çıkar diyelim. :dd Ölüm kapısını serisi sanırım Ejderha Mızrağı serisinin devamı. Onu uzay boşluğuna salmışlar.

4 Beğeni

Bana da cevap geldi. Seriyi devam ettirmeyi düşünüyoruz ama kesin tarih veremiyoruz demişler.

Ciltlinin liste fiyatı tahminlerini alalım :slight_smile:

1 Beğeni

Ciltsizin fiyatı 450 - 600 lira arası olur diye tahmin ediyorum ama şu an çıkarsanın ciltsiz fiyatı bu ve iyimser düşündüm. Ciltli minimum 900 -1000 arası olur diye tahmin ediyorum.

Ben bu kadar pahalı olacağını sanmıyorum. Sonuçta bu kitapları satmak için çıkarıyorlar. Piyasadaki muadilleri bu fiyatlara daha ulaşmadılar. Zaman Çarkı ciltlilerin güncel fiyatından yola çıkarak, Malazan 4 ciltli liste fiyatı 650-700 arası çıkar diye tahminde bulunayım ben de. Tabi 1 ay içerisinde çıktığını varsayıyorum. :d

3 Beğeni

Geçmiş olsun bir seri daha otomatik mesaj a düştü…

4 Beğeni

İnstagram kullanmadığım için soramıyorum, lütfen Brent Weeks’in serisini de sorar mısınız?

Osmanlı Polisiyeleri Serisini aldılar, yeni çıkacak kitapları almak istiyorum, elim gitmiyor. Bu adam açıkça kendisine “faşist” diyor. İtalyan faşist önderinden “üstadım” diye bahsediyor. Son 23 kuruş rezaletinden sonra tüy dikti resmen, sıvadı. İdeolojik her duruşa karşı ideolojik tepkiler vermek lazım. Alma aldırma.

2 Beğeni

Sorarım tabi serinin ismini biliyor musunuz? İthaki mi basıyor?