Evet, Can’a gerek biraktirmayan metinler okumak memnun etti. Bronte Kardesler’den Agnes Grey’i de bize kazandirmis olmalari ayrica takdire sayan.
Pangea Kitaplığı – 33
Gececi kuşların ve baykuşların bile uzak durduğu Mezarhisar köyünde yaşanan vahşetin ve o harap köydeki yokuşların en tepesinde yer alan, Hunâşamzade dedikleri ailenin uğursuz konağının hikâyesi… Tuna boylarından Edirne’ye uzanan asırlık dehşet…
Işıldayan gözlü hortlakların, kanı çekilmiş cesetlerin, öte âlemden sivri dişlilerin, gecenin dehşetli yaratıklarının eşliğinde Hunâşamzade ailesinin asırlık musibetinin peşine düşüyor, Istrancalı Abdülharis Paşa ile birlikte nesilden nesle aktarılan lanetin sebebini araştırıyoruz.
“Bulutlar dağılmış ve dolunay meydana çıkmışken, bir kere daha manastırın üzerinde bir karaltı tekinsiz kanat çırpma sesleri eşliğinde çöktü. Puhudan, azim akbabalarla kartallardan daha büyük, kanatlı bir şekil harap manastırın çatısına tüneyip ateş kızılı gözleri ve sivri dişleri ta tepeden fark edilen ihtiyar kocakarı suretiyle aşağıdakilere baktı. Belden aşağısı koca pençeleriyle ve kanatlarıyla kuşu, belden yukarısı da neredeyse pençelerine dek sarkan memeleri, ihtiyar ancak sağlam bedeni ve örüklerine toz toprak kemik dolmuş, yerleri süpüren uzun kara saçlarıyla, iki yangın yeri koca gözleri ve dikenli dalları andıran siyah siyah sivri dişleriyle çöreklenmiş ejderha misali tepeye tüneyen heyula bir çığlık kopardı.”
Mehmet Berk Yaltırık’ın novellası, onun evrenine aşina okurların adımlamaktan heyecan duyacağı yeni bir patika; yeni okurlar için de kestirme bir giriş!
Pangea Kitaplığı’nın kapak görselleri ve tasarımları çok güzel.
Berk Yaltırık’ın yeni kitabını da sepete ekleyelim.
Bir Dracula daha, ha? Niran Elçi tercih sebebiydi, bakalim Can Bey nasil bir iş cikaracak.
İş Bankası Freud’a devam ediyor, güzel oldu.
bandrol sayfası için yeni bir link mi var? eski sayfadan ulaşamıyorum ben.
112 sayfaya 120 lira etiket mi ben çok mu geri kaldım piyasadan ?!
Konuşuldu mu bilmiyorum bayadır baskısı yoktu yeniden basılmış.
Çok değil 2 sene önce 30 liraya falan almıştım prime zamanı Amazondan.
İş Bankası bizi de kendiyle eşit görüp banka sanıyor sanırım. Fiyata bak. İyice zengin, sosyetik, koleksiyoner kesime hitap edecek artık gibi.
@annihilator @MelihAntepli Fiyat konusuna bir şey diyemiyorum oksijen hariç artık her şey lüks. :d
Yakında o da ücretli olacakmış
2-3 yıl önce yine paylaşmışlardı bu kitapları. Herhalde baskıya hazır kitaplar.
https://twitter.com/KronikKitap/status/1692278006868234538?t=HuIb6-L2rxwcEs-l4xCLeQ&s=19
BİR ÇIRPIDA TÜRK MİTOLOJİSİ
Başlangıçta uçsuz bucaksız sulardan başka hiçbir şey yoktur: Daha ne yer, ne gök, ne deniz varlığa gelmiştir… Tanrı Ülgen bu bilinmez suların üzerinde uçup durur fakat konacak bir yer bulamaz. Bu sırada ilahi bir ses ona hitap eder ve “Karşına çıkan şeyi tutup yakala,” der. Tam o sırada sulardan bir taş fırlar. Ülgen hemen taşı yakalar; artık üzerinde durabileceği bir yer vardır. Şimdi sıra dünyayı ve diğer âlemleri yaratmaya gelmiştir. Ülgen, dünyayı yaratmaya başlamak ister ama bunu nasıl yapacağını bilemez. İlahi sesin ona yanıt vermesini umarak bunu nasıl yapabileceğini sorar. Bu kez sesin kaynağı olan Ak Ene (Beyaz Ana) kendini gösterir, “Yap, olsun,” der ve sulara gömülüp ortadan kaybolur…
Türk mitleri bu öyküyle başlıyor ve birbirinden ilginç başka pek çok mitle devam ediyor.
Mitolojiye ve Türklerin eski inançlarına ilgi duyanlar için
eşsiz bir kaynak!
YAKINDA / 503. Ağır Panzer Taburu'yla Barbarossa'dan Normandiya'ya savaşın pek çok cephesinde çarpışan Richard Freiherr von Rosen'in, İkinci Dünya Savaşı'na bir tankçı gözünden tanık olmanızı sağlayan eseri "Panzer Ace" çok yakında Türkçede... pic.twitter.com/eTdKAWJPDi
— Kronik Kitap (@KronikKitap) August 19, 2023