Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Bu kitabın Ateş ve Kan’dan farkı görseller olması değil mi? Yeni bir metin yoktu sanki.

Evet öyle görünüyor. İçerik olarak aynı sadece illüstrasyonu bol.

1 Beğeni

O zaman neyi çeviriyorlar acaba :sweat_smile: :sweat_smile: Görsellerin açıklamalarını çeviriyorlar heralde.

Kitabın çevirisi kötüydü. Bir ihtimal ona el atmış olabilirler mi?

1 Beğeni

6 Beğeni

Özel basımı yenileyerek sert kapak bastıklarında düzeltilmişti diye duydum ama doğrulayamam.

Packed with all-new artwork, the Targaryens—and their dragons—come vividly to life in this deluxe reference book. Perfect for fans steeped in the lore of Westeros, as well as those who first meet the Targaryens in the HBO series House of the Dragon, The Rise of the Dragon provides a must-have overview for anyone looking to learn more about the most powerful family in Westeros.

“Fanların biraz daha parasını alalım yeni illüstrasyonlarla” edisyonuymuş bu kitap.

1 Beğeni

Farklı yayınevi mi çeviriyor acaba? Belki komple çeviriyi yeniliyorlardır.

Metinler aynı değil. Anlattığı konu aynı ama bu kitapta daha ansiklopedik bir tarzda ele almışlar

3 Beğeni

Nobel Ödülü alan ilk ABD’li kadın yazarmış. Sonrasında da Pulitzer almış. Kafka kitap.

14 Beğeni

Abd’li ilk kadın yazar… Nobel Edebiyat Ödülü alan ilk kadın yazar ise İsveç’li Selma Lagerlöf… aslında tipik bir Amerikalı da değil. Uzun zaman Çin’de yaşadığı için edebiyatında daha çok yer edinmiş. Coğrafya yakın olduğu için… Kitaplarının basımı uzun zamandır yok diye hatırlıyorum. Özellikle Ana Kitabını merakla bekliyorum. Umarım devamı gelir.

3 Beğeni

Londra Nehirleri devam kitabı çıkmış. Çevirmen değişmiş.

11 Beğeni

Ben de özel olmayan “özel basımın” ilk baskısı var. Düzeltmişlerde iyi olur.

1 Beğeni

Yayınevi gönderisinde belirtildiği şekilde buraya yazmıştım. Hemen düzelteyim teşekkür ederim. :blush:

1 Beğeni

Çok erken çıkardılar devam kitabını. Bir Türkiye yüzyılı daha bekleyebilirlerdi sanki. :clown_face:

2 Beğeni

Rica ederim. Ben de merak edip kitaba bakınca sizinle tanıtım yazısının aynı doğrultuda olduğunu gördüm. Sonradan baktığımda ise Pulitzer ödülünü de Nobel Edebiyat ödülünden önce almıştı. Umarım bu tutum çeviriye yansımamıştır ve çeviri konusunda iyi bir çalışma olmuştur. Ayrıca aynı yayınevinden Edebi Mucize adlı bir kitap daha çıkmış.

1 Beğeni

Ben de okuyacağını zannetmiyorum, İlk kitabı da Aslı Dağlı çevirisi diye merak edip okumuştum.

1 Beğeni

Colleen Hoover çıkarmaktan sıra gelmiyor herhalde diğer kitaplara, zavallı Epsilon. :sweat:

2 Beğeni

Alfa grubu yeniler

Her Gün İçin Mevlana (Kutulu)
Hz. Mevlâna
Büyük veli, şair, mutasavvıf, aşk ve gönül ehli. Eseri kadar hayatıyla yüzyılları aydınlatan manevi önderlerimizden biri.
Şiirleri hikmetleriyle ruh ve gönül köklerine seslenmeye ve umudu her daim yaşatmayı sürdürüyor. Eserlerinden özenle seçilmiş sözler 365 güne bölünen bir yılı kendi rehberliğinde hayat kılıyor.
Aşk, sabır, iyilik, güzellik, inanma, yokluk, ölüm, kendini keşif gibi yüzlerce konuda inciler saçıyor.

Eskiden Çok Eskiden - Bir Komiser Haritos Polisiyesi 5

9786254498206

Komiser Kostas Haritos, kızı Katerina’nın düğününün ardından huysuz karısı Adriani’yle İstanbul’a tatile gider. Yüzlerce turistin arasına karışan Haritos, kiliseleri, camileri ve sarayları gezerken bir yandan da yöresel yemekleri tadar ve sadece karısıyla değil, seyahat ettiği grubun üyeleriyle de tartışır, tatiller ona hiçbir zaman keyif vermemiştir.
Tatilde de cinayetler yakasını bırakmaz fakat bu konuda bir şikâyeti yoktur; bu görev onu Ayasofya’da rehberli turlardan ve benzer faaliyetlerden kurtarır. Haritos, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Şubesinde irtibat görevlisi olarak, kardeşini öldüren ve hayatının çoğunu geçirdiği İstanbul’a kaçan 90’lı yaşlardaki Yunan bir kadının davasında görevlendirilir. Görünüşe göre Maria Hambu’nun görülecek birkaç eski hesabı vardır. Haritos, ilk andan itibaren güvenmediği Başkomiser Murat Sağlam’la çalışmak zorunda kalacak ve 1955teki toplu göçten sonra şehirde kalan küçük Rum topluluğunun içine çekilecektir.
Petros Markaris İstanbul’da doğmuştur. Bu romanda kendi tarihiyle ve kaderiyle hesaplaşıyor. Benimsediği uzlaşmacı ton, onu gençliğinin şehrine hâlâ bağlayan sevgiyi gösterir. İstanbul’da kalan Pontuslu Rumların akıbetine dair hüznünü, özlü mizahıyla örtüyor ve suçlunun baştan belli olduğu bir çöpçü avını, bir metropolün geçmişiyle bugününü yan yana getiren tutkulu bir seyahatnameye dönüştürüyor.

5 Beğeni

Bunlar da kapra yenileri.

Eugénie Grandet okumayı düşündüğüm için çevirmene bakayım dedim. Kapra Semih Atayman çevirisi basmış. Tahsin Yücel ve Semih Atayman 'in bu kitap çevirisi için tez varmış.

7 Beğeni

Alfa grubu yeniler.

Homeros’un Türkleri
Jerry Toner, Homeros’un Türkleri’nde İngilizlerin ve Batılıların tarih boyunca hem uykularını kaçırıp hem de rüyalarını süslemiş diyarlara dair inşa edilmiş imgelere odaklanıyor. İngiliz seyahatname yazarları ve tarihçilerin kendi uzak âlemlerini, Şarklarını oluştururken kadim zamanları ve klasiklerı nasıl kullandığını da ortaya koyuyor.

“Belgelere dayandırılmış, son derece ilginç ve aydınlatıcı bir kitap.”

—Dimitri Gutas

“Toner bu çalışmayla yeni çağın septik yazarları arasında kendine bir yer edinmiş oluyor… Müthiş bir çalışma.”

—Siddharth Singh

“Klasiklerin Doğu’ya bakışımızı yüzyıllar boyunca nasıl etkilediğine ve etkilemeye devam ettiğine kafa yoran Toner, tutkulu ve büyüleyici bir rehbere dönüşüyor.”

—Madeline Miller

İslâm Felsefesi Tarihi

Felsefe…
İnsanlığın ortak değeri.
Batıdan yükselip Doğu’ya kadar genişlemiş ve kültür ve medeniyetleri etkilemiş en esaslı zihinsel faaliyet.

Platon, Sokrat, Aristo…
Felsefe Batı’da onlarla başladı. Sonrasında pek çok büyük filozof yetişti.
İslâm dünyası da gecikmeden felsefe ile tanıştı; Fârâbî, İbn Sînâ veya el-Kindî gibi öncüler geldiler. … Onları da başka başka meşrepten düşünürler takip ettiler.

İnsan, varlık, hayat, dünya neydi? İnsan nereden gelip nereye gidiyordu? İnsan bu dünyada ne arıyordu? İnsan kaderin mahkûmu muydu? İnsan kendi kaderini kendisi mi çizerdi? Külli ve cüzi irade neydi? Sorular soruları izledi. Soru soruyu doğurdu.

İslam filozofları kendi zaviyelerinden hem felsefenin iç aleminde derinleştiler hem de özgün yorumlarıyla Batı Felsefesi üzerinde de etkili oldular.

Majid Fakhry, alanında klasik sayılan İslam Felsefesi Tarihi ile öz ama kapsamlı bir çerçeve sunuyor. İslam Felsefesi’nin serencamı kendi yüksekliğinde kalarak çağ için bir düşünme vizyonu çiziyor.

5 Beğeni