Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Can Modern editörü Şirin Hanım paylaşmış. Merakla bekliyorum. Kapaklar rahatsız edici ama hoş.

10 Beğeni

@Haplo
@isos81
@nefarrias_bredd

Malazan 4. kitap hayırlı olsun.

28 Beğeni

Hadi hayırlı olsun. :+1:

Ekimde geliyormuş. Bunca olan bitenden sonra serinin devam ediyor olması güzel. Ama senede 3 kitap devam edemeyecekler sanırım. Olsun, tamamlansın da geç olsun güç olmasın.

10 Beğeni

Ben alışverişimi yaptım seriyle alakalı o konuda kafam rahat. Bu da çıktıkça Ciltli ve Ciltsiz olarak alırım. Koleksiyona katarım. Malum Türkçeye çevrilmiş en iyi serilerden birisi. İçimiz buruk, bu seri tamamlanınca tamamen bırakırım İthaki’yi. Umalım da oradan ayrılan kaliteli, işini bilen insanlar bir araya gelip kendileri bir yayınevi kursunlar. Çok çok düşük bir ihtimal ama bunu başarırlarsa ülkemiz adına inanılmaz iyi bir haber olur.

11 Beğeni

Demek ki 4. kitabı da hazırlamışlar, belki de malum nedenlerden dolayı basılmamış.

1 Beğeni

Bence 5. kitaba kadar hatta 6. kitabın bile çevirisi falan tamam olabilir. Bilmiyorum tabii de belki tamamını bile çevirttirmiş olabilirler ya da şu an Cihan bey çeviriyor olabilir. Çevrilsin de ciltli ve ciltsiz şekilde bassınlar peyderpey. Ne yapalım. Düştüğümüz duruma bak. Her sene 3 kitap sözünden inşallah çevirileri tamamlanmıştıra kadar geldik.

7 Beğeni

@isos81 bütçeni hazırla 4 geliyor. :slight_smile:

Agora Kristof Can ilginçmiş.

2 Beğeni

Boykota devam. Almam aldırtmam. Neyse alan alsın napıyım yani, yapabileceğim bir şey yok, buradan müdahale bu kadar. Bence almayın diyebiliyorum :sweat_smile:

5 Beğeni

Harika haber. Umudu kesmiştim açıkçası.

2 Beğeni

Şöyle. Seriyi sevdiysen ve İngilizcen 1. kitabı okuyacak kadar yoksa sadece bu kitap için esnetmeni öneririm ben. Tabii bu arada 4. kitabın satışları çakılır, kimse satın almazsa seriyi komple salabilirler. Bu da bir risk. Ya değilse oldu ki İthaki kepenkleri kapattı Malazan haklarını Alfa, Epsilon falan filan aldı diyelim. Büyük ihtimalle onlar da sıfırdan basacaklar ve uzun aralıklarla olacak bu iş. Delidolu almazsa tabii. Onlar da alır mı acaba. :slight_smile: Delidolu da aynı yolu izler ama daha sık gelir kitaplar. Demem o ki bir şekilde ithaki iflas etti ve bu ihtimal gerçekleşti. Senin Malazan kitaplarına ulaşman kaç seneni alır bir hesapla bakalım.

Alternatifimiz olsa aynı anda Akılçelen her kitabı 10 parçaya bölüp bassa gider oradan alırız manga toplar gibi ama öyle bir durum da yok maalesef. Altını çiziyorum. Ben koleksiyon amaçlı alacağım. Kasım da olur da Patrick Rothfuss’un kitabını da basalarsa onu da alacağım. Noktasal kitaplar var beklediğim onlar harici alışverişim olmaz artık.

6 Beğeni

Dilim yok, boykotu destekliyorum ama seriye de başladım bir kere hem de ciltli edisyondan. Merak da ediyorum devam kitaplarını, sadece Malazan serisine özel tamamlamak için alacağım bu kitapları. Onun dışında boykota devam ediyorum, Japon klasikleri dizisini de bıraktım mesela. Elimde olanları da okumaya devam. Keşke bunlar yaşanmasaydı…

Agota Kristof’ların kapaklarını beğendim. Ben bir kitap bekliyordum iki oldu. Mutluyum :slight_smile:

4 Beğeni

Ben hiçbir yayınevinin masum olduğunu düşünmüyorum. Ticari kaygı güdüldüğü sürece bu tarz şeyler olur, olmaya devam eder. İthaki patladı ama diğerleri şeker şerbet mi çalışıyor sanki. Kapalı kapılar arkasında neler döndüğünü bilmiyoruz. Malazan basıldığı sürece alırım ben. Uzun sürse de tamamlanacağına inanıyorum.

12 Beğeni

Okumam olur biter, okumayınca dünyanın sonu değil ya. Ben boykot kararımda devam. Alan alsın, almayan almasın. Yıllardır kitapyurdunu boykot eden adamım, Malazan’ı da okumayıveririm önemli değil.

Onlar da ses çıkarsın. Haklarını arasınlar, bende destekler boykot yaparım :slight_smile:

4 Beğeni

Madem bu kafadasın o zaman şimdiden İngilizce öğrenmeye başla bence bunu şiddetli tavsiye ediyorum. Evet öğrenmen zaman alır ama sana bambaşka kapılar açar. Yarın bir gün başka yayınevinde de aynı sıkıntılar çıkar ve oradan topladığın seriler, kitaplar içinde mi " okumam olur biter, okumayınca dünyanın sonu değil ya" diyeceksin? Bence çok yanlış düşünüyorsun. Oku yani niye kendini bundan mahrum bırakıyorsun. Geliştir kendini ona buna muhtaç olma(yayınevleri için diyorum). Aç İngilizcesini çatır çatır oku.

Ben bu İngilizce konusunda insanımızın ayak diremesini hiç anlayamadım. Genel olarak yabancı diller için var ama en popüleri İngilizce olduğu için göze daha çok batıyor. Bundan 10-15 sene önce de aynı şeyleri söylerdim. Skyrim çıkar İngilizce bilmiyorum satın almam hatta satın alsam da oynamam diyen insanlar vardı. Türkçe yamasını 5 sene beklerim Türkçe oynarım mis gibi yazarlardı. Abicim 1 sene de İngilizceyi öğrenirsin yahu. Tamam sular seller gibi değil ama öğrenirsin. Üstüne gidersen de geliştirirsin. Kendinizi bu kadar kapatmayın derdim. Yemediğimiz hakaret kalmazdı. Umarım sende de aynı düşünce yapısı yoktur.

6 Beğeni

Bu zamana kadar öğrenemedik, şimdi de öğrenmek için zamanım yok ama öğrenmek isterdim. Harun hocamı vs etkinlik yapınca imreniyorum :slight_smile:

Boykota girdim ben, iki dakikada Malazan için boykotu bozuyorum ama diğer kitaplarını da almıyorum diyemem. Ya hiç almam ya da alırım. Ortası yok. Ben boykot yapıyorum demişim, bunun geri dönüşü yok. Ha İthaki der ki biz bir hata yaptık, özür dileriz. Kendimizi düzelteceğiz der o zaman boykotu bırakırım :slight_smile: Ama şimdi bir kitap için sözümden dönmem.

2 Beğeni

Şunu da buraya bırakayım da ciltli devam edecekler 500tlsini önden hazırlasın isterse. Görünüşe göre tekrar zam yapılmış. Eee tabi zararı bir şekilde kapatmak lazım

1 Beğeni

Sanırım ben de sadece Malazan’la devam edeceğim. Başka kitap almam muhtemelen. Tabii biraz da fiyatla alakalı. Malazan’ın fiyatı uçarsa almam artık. Elimdekileri de satarım.

1 Beğeni

Kendi adıma söyleyeyim. Ben ithaki’nin bastığı her kitabı alıyordum şimdi sadece bu ve PR’ın kitabını alacağım. Evet çok pahalı ama benim için ok. Gönül isterdi ki 200 TL civarı olsun. Bu fiyat politikasıyla da fazla gidemezler bence çünkü insanların alım gücü belli. Amazon’da şurada burada ciddi indirim almadan bu fiyatla kitaplar ellerinde kalır.

3 Beğeni

En son böyle Lucifer’in çizgi romanının postunu attıklarında tarih 2022’nin ortalarıydı… ben artık görmeden beklememeye karar verdim.

2 Beğeni

Malazan kitabını alınca diğer kitaplarını da alın arkadaşlar. Boykotu bozmuş oluyorsunuz zaten, bozmuşken tam bozun gerek yok. Diğer kitapları da alın, yayınevi istediğini elde etmiş oluyor zaten :slight_smile:

Hatta Ocak ayında İthaki’yi birinci seçmeyi unutmayalım ödül olsun onlara :slight_smile:

3 Beğeni