Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Hocam işin kötü yanı seneye belki 5. Kitap 1000tl olacak 6. Kitap 1500 diye gidecek. Satışlar düşünce seri yarım kalabilir… Bakalım neler olacak

2 Beğeni

Bu düşünceye katılmıyorum çünkü sadece Malazan yok bu yayınevinde: bkk ve japon klasikleri dizilerinden çok fena kan kaybedecekler. Bunlar seri değil, dizi sonuçta. Bir devamlılık ve beklenti içermiyor. Ama Malazan öyle değil. On kitaplık bir seriden bahsediyoruz. İlk üç kitabı alıp okumasaydım satardım, bırakırdım da, fakat okuduğum ve merak ettiğim bir şeyin sonucuna kavuşmak bir okur olarak en büyük hakkım bence.

10 Beğeni

İşte anlaşamayız. Bana göre boykot yapılırsa tamamen yapılır, yani hiçbir şey alınmaz. Falanca kafeyi boykot ediyorum ama sadece kahvesini içerim ama diğer ürünlerini almam, boykot yaparım gibi bir düşünce de bana uymuyor. Neyse anlaşamayacağız dediğim gibi. Alan alır, almayan almaz birbirimizi kırmaya gerek yok :slight_smile:

6 Beğeni

Tamamen haklısın. Boykot yapılacaksa hepsine yapılır. Yok bunu alırım, şunu alırım olmaz. Ben devam ediyorum ve hiçbir şey almıyorum. Kütüphaneye ve okumadığım kitaplara devam. Afedersiniz ama bir kitaba 200 tl verince kendimi keriz gibi hissediyorum. Ben bulurum bir yerlerden kitap. Satanlar düşünsün.

3 Beğeni

Boykota devam…

Kendi adıma gönderilen, hakları verilmeyen çalışanların emeği ile çıkacak o Malazan 4. Alacağınız her Malazan 4 kitabı, o hakları verilmeden gönderilen çalışanların emeğine vurulmuş bir darbe, sırtlarından kazanılmış para olacaktır. Patrona da “bakın sizi nasıl hakkınızı vermeden kovdum ve hala sömürmeye devam ediyorum” deme fırsatı verecektir. Bazı değerler “kitap satınalma” dan daha önemlidir. Ben böyle düşünüyorum

12 Beğeni

Aynen öyle. Alınan her Malazan 4 ve diğer kitaplar emekçi çalışanlara, işinden haksız yere olanlara bir tekme de okurdan demek.

Ayrıca şu kitabı alırım sadece, sonra boykota devam demek kendini kandırmaktan, kendi vicdanını rahatlatmaya çalışmaktan farksız.

3 Beğeni

Bu kadar dramatize etmeye gerek var mı bilemedim.

Sömürü sadece yayın evlerinde, hatta sadece İthaki’de var gibi konuşuyorsunuz. Madem öyle, Allah ne verdiyse tüm alışverişleri bırakmak lazım. Neden sadece İthaki’de duruyorsunuz ki?

18 Beğeni

Kullandığınız teknolojik ürünlerin parçalarının ham maddelerinin insanları sömürerek çok daha iğrenç şartlarda çıkarıldığını biliyorsunuz ama bu cihazları almaya, kullanmaya devam ediyorsunuz. Ve daha yüzlerce sektörde çok daha kötü durumlar var. Ama kullanmaya, almaya devam ediyorsunuz her türlü ürünü. O yüzden insanlara yan çiziyorsunuz tarzı şeyler demek biraz çocukça. Herkes tepkisini gösterdi ve eskisi gibi alışveriş yapmayacağını söylüyor zaten. İlk üç kitaba dünyanın parasını ödedikten sonra merakla beklenen devam kitaplarını insanların almasına da tepki göstermek olayı dramatize etmekten başka bir şey değil :slight_smile:

9 Beğeni

Hayatın her noktası olan bir durum. Evet yanlış. Ama bu kafa yapısıyla dışarıda yemek bile yememek lazım.

3 Beğeni

İthaki haklı arkadaşlar tamam. Bizler dramatize ediyoruz, İthaki iyi ki yapmış, bizler ve emekçi çalışanlar haksızlar tamam :slight_smile: Dediğim gibi Ocak ayı gelince İthaki’yi birinci seçmeyi de unutmayın, çok haklı onlar çünkü, en haklı onlar, Malazanın 4.kitabı çıkacak en haklısı onlar :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Evet dostum emekçileri düşünüyorum ve telefon /pc kullanmaya devam ediyorum. :slight_smile:

2 Beğeni

Hocam sen daha yeni Zaman Çarkı’nı toplamadın mı? 2. El olunca onlar kazanmamış mı oluyor? :smile:

Olur böyle şeyler. Yayınevi hepten faaliyetini durdursa her şey kalsa bence daha iyi olmaz.

3 Beğeni

Ben topladığımda bu olay yoktu. Ben tüm seriyi topladıktan 1 hafta sonra bu olay çıktı. Eğer toplarken bu olay çıksaydı toplamayı bırakırdım. Bu arada kitaplar sıfır.

@firadmin daha bu konuda bile birlik olunamıyor. Daha büyük konularda hiç olunmaz. Kendi ülkemizdeki sorunları çözmeden dünyadaki sorunlara iniyorsun :slight_smile:

Hoş bilgisayarım 10 yıllık, telefonum 4 yıllık. Anca bozulurlarsa yerine koymaya çalışırım, o da mecbur olduğum için ama kitap almak mecburi değil. Almazsam bir şey kaybetmem ama telefon vs öyle değil :slight_smile:

3 Beğeni

Hayatta her şeyin çözümü boykot değil benim fikrim.

Eleştirmek başka şey, boykot başka şey. Her olayda boykot, bilmiyorum. Bu kadar her şeyden kendimize görev çıkarmak bizi yorar. Biz okuruz. Almamak her zaman bir tercihti.

İthaki son olayla birlikte bu durumda değil. Yıllardır acayip acayip İşler yapıyorlar. Kim boykot etti ki?

7 Beğeni

Ona tepki göstermezsek, buna tepki göstermezsek bu düzen böyle gelir böyle gider. O yüzden ben elimden geldiğince tepkimi ortaya koyuyorum. Ha işe yarar yaramaz o ayrı ama benim elimden gelen bu. Bunu yapabiliyorum. Hiçbir şey olmamış gibi almaya devam edemem.

4 Beğeni

Bu durumda zaten bir sıkıntı yok ama insanlar zaten eskisi gibi alışveriş yapmayacaklarını serilerin devamlari çıktıkça alacaklarını söylüyor. Hiçbir şey olmamış gibi devam etmiyorlar yani

1 Beğeni

Ben 7.kitaptayım, asla almam ve etrafıma da aldırmam. Ama burada okumak isteyen herkesin sorusunu cevaplarım. Desteğe devam.

4 Beğeni

Böyle tartışmaların sonu emekçinin yanında olan kişi kazağa 1000 lira mı verir, sosyalist insan Macbook mu kullanır gibi sığ yerlere kadar varır bence. Sömürüye karşısın telefondan tweet atıyorsun, derler. O yüzden çok da uzatmamak gerek bence. Sosyal medyanın böyle bir kolundan kriz harici durumlarda kitlesel bir şey yaratılmıyor, gereksiz yere de paralamaya gerek yok bence birbirimizi. Umarım çalışanlar bir an önce haklarını alabilirler.

3 Beğeni

İşte konu uzadı biraz :smiley: Kısaca isteyen alsın, istemeyen almasın.

Ben almayacak taraftayım, almayı etik açıdan doğru bulmuyorum. Alanı da engelleyemem buradan. Kısacası herkes vicdanına göre alsın ya da almasın. Burada ne kadar tartışsak gereksiz.

3 Beğeni

2022 sonuna kadar çıkacak diyorlardı bir de. Şu an Amazonda İngilizce cildi daha uygun sanırım (şu an bassalar çıkaracakları fiyattan).

1 Beğeni