Hocam düne kadar senli benliydik şimdi sizli bizlimi olduk
Şaka bir yana hayır sömürü heryerde malesef ancak konu ithaki. Şimdi konunun ithaki olduğu yerde Arçeliği eleştiricek halim yok doğal olarak Bende benzer konulardan canı çok yanmış biri olarak konu ile ilgili görüşümü yazdım. İsteyen istediğini yapsın kimseye niye yaptın niye aldın demem. Başkasının boykotu yada dün “İnsan hakları güzellemesi” yapıp bugün beklediği kitap çıkınca “esasında hayatın her alanında var” deyip (bu cümleyi kullanan varsa üzerine alınmasın söz meclisten dışarı) alanda bana ok’dir. Kimsenin anası, babası yada birlikte yaşadığı insan değilim düşüncelerini değiştirmeye yada yargılamaya çalışacak.
Tek korkum yarın dolar düşerse milletin iktidar güzellemesi yapması olur
Herkese iyi okumalar. İyi alışverişler. İyi boykotlar…
Düşse de azıcık güzelleme yapsak ya valla gocunmazdım.
Düşşe yine iyi adamlar 2 sene sonra 46TL diyor. Bunu dediklerinden beri kitaba vereceğim parayı dolar mı yapsam demeye başladım
Yatırım tavsiyesi olmamak ile beraber dolar almak yerine imkanlar dahilinde hayatın tadını çıkarın hocam :d Dünya hep berbat bir yer oldu, olacak. Hiçbir zaman da düzelmeyecek. Bari sevdiğimiz şeyleri yaparken berbat olsun. Dolarları ne yapsam diye düşünmekten hayatı kaçırırız yoksa :dd
Bana sorarsan dolar şu an normalde 40 Benzinin 40 lira olduğu yerde dolar 27 lira
Sorsak kura müdahale yok diyorlar.
Nerelerde durduğumu bir bilsen… Sonuçta İthaki rezilliği ortaya çıktı ve tepki normal. Starbucks ve Mado’yu da zamanında çıkarmıştım hala asla gitmem bu da böyle olacaktır.
Ama Malazan okumak isteyen biri için bu boykot zorlayıcı olabilir. Belki okuyan birinden temin edip geri verirler.
Fiyat Tahminim: 425 TL ciltli
Buzun Anıları ciltli şu an kendi sitelerinde 501 lira ( Etiket fiyatı 772 lira) indirimli. Yani indirimli 600’den aşağısı kurtarmaz bence.
Liste fiyatı 772tl. 4. kitabın ingilizce sayfa sayısı 3. kitaptan daha az. Aşağı yukarı liste fiyatı 700-800tl arası bir şey olur diye tahmin ediyorum.
Son 30 yılın yayıncılık sektörü skandallarını araştırdıktan sonra geriye sadece Delidolu kalıyor arkadaşlar. Size tavsiyem Diskdünya alın, aldırın.
Bir ara niyetlendim sonra %50 indirimli hallerinin 100tl olduğunu görünce niyetim içeri kaçtı
Yok ben onu boykot ediyorum. Çok serii kitap basıyorlar. Sen bana özet atarsın. Kitap kitap okur geçerim olmaz mı?
Mafyaya girersek konuşulmayan çok şey var ama bacağıma sıkılsın istemem. Geriye kalan tek çözüm kitap okumayı bırakmak.
İyi alırız o zaman. Boykotu boykot ediyorum.
Boykotla zaten ancak okur kendini mahrum bırakır, yayınevi üzerindeki etkisi çok ama çok minimal olur.
“Bir şey bütünüyle elde edilmezse tamamen de terk edilmez”
Eski ve güzel bir kaidedir. Yani alışveriş yapılan her yerde sömürü oluyor diye, yakın zamanda göstere göstere çalışanlarına haksızlık yapan kişilere karşı boykot gösteren birine hepsi birbirinin laciverti demek yanlış. Bakın benim de alma olasılığım yüksek ama ben satışlar düşmesin de seri devam etsin, seriyi bırakmasınlar diye tüketicinin boykotuna “hepsi aynı zaten diyerek” boykot kırma çalışmasını yanlış buluyorum, kusura bakmayın.
Hocam bu seri için boykotu kaldır lütfen, aman diyeyim.
Japon Klasikleri için boykot olabilir ama
++++++++++ e Yayınları
Çok uzatmak istemiyorum aslında ama görüyorum ki kendimi tam ifade edememişim.
Önce genel olarak fikirlerimi tekrardan özetleyeyim. Haksızlığa karşı duruş göstermek bence takdire şayan. Ha bu boykot olur, ne bileyim sağda solda arkadaşları ikaz olur veya satın almaları minimuma indirme olur, benim için fark etmez. Herkesin kendi tercihleri, adalet terazisi var. O olmaz mutlaka bu olacak bakış açısı bana ters.
Yok, o sizli bizli değil, çoğul "siz"i idi.
Diyorsun ama şunu da yazıyorsun:
Benim itirazım buna. Bilmiyorum bu cümlelere gerek var mıydı. Sonuçta sen de gidip bir başka sömürülene (tabii ki istemeden de olsa) çanak tutuyorsun. Yoksa senle benzer düşünüyoruz. Ayrıca bunu başka bir sektör olarak da düşünme. Muhtemelen kitap aldığın diğer yayın evlerindeki çalışma şartları da İthaki’den farklı değil. Hani klişe bir laf var ya “ilk taşı temiz olanınız atsın” diye, kimse temiz değil, o yüzden de taşlamaya gerek yok.
Tepki gayet normal, ben zaten “bu durum hayatın her alanında var, niye tepki gösteriyorsunuz” demiyorum. İtirazım, tepki göstermeyene ya da ne bileyim boykot etmeyene “ezilen emekçilerin hakkına giriyorsunuz” önermesine. Yoksa zaten birçok kişi ya tamamen almayı bıraktı (ki ben İthaki’den çok önce bıraktım kitap almayı, üstüne elimdeki kitapları da satıyorum), ya da minimuma indirdi. Boykot olursa tepki olur, minimum olursa tepki olmaz diye düşünmenin hatalı olduğunu düşünüyorum.
Sanırım bu sefer kendimi düzgün ifade edebilmişimdir.