Ben grisha serisini yan kitaplarla birlikte okudum. Hiçbir sorun yaşamadım. Gayet iyiydi.
Aldıktan sonra ilk fırsatta inceleyeceğim ben çeviriyi hocam, iyi bir çeviriyle çıkmasını ancak ümit ediyorum şimdilik.
Kitapçıya geldiği gibi bende
Alfa DK
@Agape yeni kitap yazmışsın, hiç söylemiyorsun…
Büyü binlerce yıldır ilgimizi çekmiştir…
Tarih öncesi çağlardan beri insanlar, evrenin harikalarını açıklamak için başka âlemlere bakmış ve maddi dünyayı etkilemek için maddi olmayan güçleri kullanabileceklerine inanmışlardır. Bu büyüleyici kitap, tarih boyunca büyülü ve mistik bir tura çıkıyor: Simya, kehanet, paganizm, Şamanizm, büyücülük ve daha fazlasına uğrayarak günümüzün wicca, tarot ve 21. Yüzyıl büyülerini anlatıyor.İster inanan ister şüpheci olun, bu büyü tarihi sizi büyüleyecek.
İçindekiler
Kadim Kökler
Lanet ya da deva
Âlimler ve sebt günleri
Büyücülük ve tören
Modern büyü
Kapra Osman Cemal’in hikayelerini basmaya başlamış.
Bu kitapta Osman Cemal’in Çuvalcı Şeyhinin Halefi, Altın Babası, Tekin Olmayan Kedi, Bir Kış Gecesi, Çingene Kavgası, Eşkıya Güzeli, Gonca’nın İntiharı, Mahkemede Gelin Kaynana Kavgası, Perili Bostan ve Sandalım Geliyor Varda adlarını taşıyan kitapları bir araya getirilmiştir. Orijinal metinlerin esas alındığı, orijinal dilin korunduğu bu kitaplar hazırlanırken gerekli yerlere dipnotlarla açıklamalar eklenmiştir.
Etiket fiyatı 950 tl mi (ciltli ve kuşe olsa bile).
Bu fiyata bunu alacağıma ahanda şunu alırım (Ama şu an alamam )
Lozan’a ilişkin bir şey okuyacak / alacak olduktan sonra ondan daha iyisi var ama “neydem” ben lozanı. Tarihçiler, bölüm öğrencileri, araştırmacılar alsın - okusun.
Hem lozan mı kaldı, jelibonlar çıkmaya başladı.
Bu baskı da güzelmiş de benim gönlüm İBB olanda ama pahalılar ya Ciltsiz bassınlar da alalım hepsi ciltli ve pahalı
Doğru diyorsun
Bunu dedikten sonra sepet yapmaya gittim. En ucuz neredeymiş, bakayım.
Şakası bir yana, meraklısı, öğrencisi, araştırmacısı için İş Kültür tıpkı basımı iyi kaynak.
İBB kutulu, ciltli falan. İçerik olarak karşılaştırmak lazım ama öyle bir olanak yok
Şu an ekrana ekmek banıyorum
İş Kültür ve İBB İkisi aynı kitap değil.
İBB’nin kitabı ile alakalı ksıa bir video vardı ama şimdi bulamadım.
İBB’nin kitabı gibi Boyut’un da var ama daha pahalı ve daha güzel.
Editör: Bülent Özükan
Yazarlar Kurulu: Bilsay Kuruç, Baskın Oran
A.M. Celâl Şengör,İlber Ortaylı
Zafer Toprak, Erol Mütercimler
Emre Kongar, Doğan Kuban
Cahit Kayra, Orhan Koloğlu
Taha Akyol, Ahmet Demirel
Mustafa Sönmez, Mahfi Eğilmez
Bülent Özükan, Kemal Arı
Rukiye Saygılı, Hülya Eşki Uğuz
Deniz Bayburt, Ayşe Hür
Süha Umar, Erel Tellal
Fatih Turgay Eldem, Esra Özsüer
Reyhan Yıldız, Abdullah Özkan
Düzelti/Redaksiyon: E. Selim Istranca
Şu an ben Arada fiyat farkı çok 5.000 nerede 950 nerede Muhakkak güzeldir o fiyata olmazdı yoksa
Keşke benim için biraz daha ekonomik bassalarmış iyi olacakmış
Bu Lozan kitapları bu yıl mı çıkmaya başladı (telifi bitince ) yoksa daha önceden de var mıydı? Malum birileri alenen yalan söylerken neden basmadılar diyeceğim bu yıl basıldıysa Lozanlar.
Dizisi çekilecekmiş o nedenle yayınevleri bu kitapları çıkartıyor.
Aslında çok az çıkıyor. Başka bir memlekette olsa, o ülkenin kuruluş tapusunun 100. yılı olsa yüzlerce sergi, akademik çalışma, konferans, bilimsel yayın, belgesel vs vs olurdu.
Yeni romanım 6 Ekim 2023’te çıkıyor: pic.twitter.com/KzdYPFpWWL
— murathan mungan (@mungan_murathan) September 25, 2023
John Le Carré romanları Sia Kitap’a geçmiş. Daha önce Alfa basıyordu. Alfa ile Sia arasında bağlantı var mı bilmiyorum.
İlk olarak Köstebek ve Küçük Trampetçi Kız basılmış. Kapaklar iyi görünüyor.
@MelihAntepli Evet, Alfa’dan sonra Kırmızı Kedi basmış.
En son sanırım Kırmızıkedi’deydi telifleri, Alfa değil.