Jaguar’ın yeni kitabı
İletişim, Nabokov’un öykü derlemesinin ikinci cildini yayımlamış.
Yedi ve Yordam da yeni kitaplar çıkarmış.
Jaguar’ın yeni kitabı
İletişim, Nabokov’un öykü derlemesinin ikinci cildini yayımlamış.
Yedi ve Yordam da yeni kitaplar çıkarmış.
Bu kitaba 10. sınıfta baktığımı hatırlıyorum, o zaman yakında gelecek yazıyordu. Şimdi üniversite 3. sınıftayım.
Felix’ten mi bakmıştınız acaba o zamanda?
1-2 ay önce diyip hemen kısa sürede geldi. Sırada 2. Ve 3. kitapları var. Çoook uzun zaman sonra tekrar basıldı.
Bu yayınevinin o zamandan bu yana sadece adı mı değişti yoksa sahipleri mi değişti bilmiyorum, ama sürekli aynı kitaplar aynı kapak tasarımlarıyla farklı yayınevi isimleri altında çıkmaya başladı: BigBang, BB101, Eksi Kitaplar, Serbest Kitaplar, Felix… Hepsinin de kendi websitesi vardı, oradan bakıyordum.
Vay canına 2010’u daha basmamışlar mı? Aslında İthaki 2010, 2061 ve 3001’i 90’larda basmıştı. Aynı çeviri mi? Bilen var mı işin aslını?
2010 odyssey neden BKK dahil edilmedi acaba? Klasik olarak görülmediği için mi? Böyle olunca da seri bozulmuş oluyor.
BKK katılmayacağına dair bir bilgi mi paylaştılar? Ben yeni çeviri ile yayınlayacaklarını belirtmek için ingilizce kapaklı paylaştıklarını düşündüm, beklentim BKK içinde olması
Kapak farklı olunca öyle zannetim ben.
Hiç fark etmez benim için . Bunlar basmayacak herhalde diyip kara borsadan bakıyordum 2001’e.
Yayınevine mesajla sordum bilimkurgu klasiklerinden çıkacakmış.
listemin hepsini basmış ithaki
Evet dediğiniz gibi baya bi değişmiş benim hiç dikkatimi çekmemişti. Siyaset bilimi ile ilgili kitaplarından bazıları elimde var onlarda b101 basımı.
Geç de olsa bassmışlar en azından diyip serinin geri kalanlarınıda bir o kadar bekletmeyip an önce basmaları için dua edicez artık.
Darısı Kızıl Mars serisinin başına🙏
950 lira mı gerçektem diye baktım öyleymiş
Anna Karenina Koridor.
Anna Karenina’nın hayatı dört dörtlüktür; eğitimli, güzel ve zengindir, iyi bir eşi, saygın bir ailesi, sosyetede muteber bir konumu vardır. Ama bunlar ona yetmez, yaşadığı hayat onu tatmin etmez. Ve bir gün Kont Vronski’yle karşılaşınca her şey değişir… Tolstoy da bu değişim üzerinden insani duyguların panoramasını sunarken Avrupaileşen Rusya’da gündelik hayatı, aşk ve aile ilişkilerini resmeder. Bir yandan karşıt ideolojik görüşleri, toplumsal normları, yolunu bulmaya çalışan bireylerin mücadelelerini ortaya koyarken, Anna’nın aşk ve yıkım hikâyesine paralel olarak gelişen Levin’in anlam arayışı hikâyesi üzerinden de insanı karanlık ve aydınlık eğilimleriyle işler… Tolstoy’un 19. yüzyıl Rusya’sının karmaşık duygu ve düşünce dünyasından hareketle oluşturduğu zamansız ve evrensel temalarıyla güncelliğini hiç yitirmeyen bu kıymetli eseri Hüseyin Kandemir’in Rusça aslından nitelikli çevirisiyle sunuyoruz.
Dizinin devamını bekliyordum ama 144 sayfaya, 120 TL etiketle değil. Ayrıntı, hem sevindirdi, hem üzdü.