Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

hangi yayınevi bu? Hiç anlayamadım

2 Beğeni

Tokyo Manga sanırım.

1 Beğeni
5 Beğeni

Kitap fuarında denk geldi, gördüm. Jopon Klasikleri diye adlandırmışlar seriyi. İthaki’ye alternatif olmuş.
Kapakları çok güzel.
Dokuz yayınlarının altında bir marka Tokyo Manga ama bunlar manga değil. Neden bu marka altında çıkardıklarını anlamadım. Manga için bir marka-alt yayınevi açıyorsun ama kitap basıyorsun.

6 Beğeni

Bu kitap ne zaman çıkıyor Alper hocam?

Ekleme: Yarınmış, buldum :slight_smile:

1 Beğeni

Bu konuda İthaki’ye alternatif bir yayınevinin çıkması güzel. Umarım çevirileri de iyidir.

2 Beğeni

Kapaklara hayran kaldım.

1 Beğeni

9 Beğeni

Fiyatlar liste fiyatı.

I. Dünya Savaşı’nın patlak verişi “hiç aşılmayan bir dramdı”.

Yüzyılı aşkın bir süredir, karakterlerin hiçbiri akıllardan silinmedi: Habsburg Hanedanı’nın kaygı içindeki varisi Arşidük Franz Ferdinand; ona suikastı planlayan fanatik Bosnalı Sırp komplocular; suikast sonrası yaşanan karmaşayı fırsat bilen Avusturyalı devlet adamları Conrad ve Berchtold; onlara arka çıkan Kayzer Wilhelm ve şansölye Bethmann; imajını değiştirme peşindeki Rus Dışişleri Bakanı Sazonov; Rusları kışkırtan Fransız devlet adamları Poincaré ve Paléologue; son olarak da Londra’daki Kabine üyeleri arasında durumun ciddiyetinin farkına varıp acilen eyleme geçilmesi gerektiği düşüncesindeki Winston Churchill.

Temmuz 1914, 28 Haziran’daki kanlı eylemle başlayan ve 4 Ağustos’ta Britanya’nın da dahil oluşuyla Avrupa’daki çatışmayı dünya savaşı haline getiren süreci bu figürlerin gözünden aktarıyor. Savaşın kaderin bir oyununun yahut kaza sonucu değil, düpedüz çıkar peşindeki politikacıların çatışmayı körüklemeleri, büyük tehlikeye karşın tutumlarında diretmeleri nedeniyle patlak verdiğini açıklıkla gözler önüne seriyor. Bununla birlikte sorumluluklarını yüklenemeyen yahut tansiyonu düşürmek için büyük çaba sarf eden haysiyetli figürlerin dramına da yer veriyor.

Tarihçi Sean McMeekin’ın sarsıcı, kaçınılmaz olarak gerilimli ve ince ince detaylandırdığı olağandışı kitabı Temmuz 1914: Savaşa Doğru Geri Sayım, felaketin ardındaki figürlerin portresini ustalıkla çizerek o mahvedici bir ayın hikayesini neredeyse dakika dakika yeniden kurguluyor. Tarihin en büyük felaketlerinden biri olan I. Dünya Savaşı’nın çıkışını yeni bir bakış açısıyla ele alıyor.

“Sean McMeekin modern Avrupa’nın önde gelen genç tarihçilerinden biri,
hatta hakiki tarihçisi olduğunu ortaya koyuyor.Temmuz 1914’te savaşın patlak verişi konusunda tüm yeteneklerini kullanmış ve yeni bir şaheser yazmış.”
Norman Stone, II. Dünya Savaşı kitabının yazarı

J.K. Rowling’in Harry Potter kitaplarının resmi elkitabı
Harry Potter’ın büyücüler dünyasında yolculuğa çıkın.
Sihirli yerleri keşfedin, asa ilmini inceleyin, fantastik canavarlarla karşılaşın ve cadılar ile büyücülerin hayatlarını okuyun.
Seçmen Şapka, büyüler, her şey bu kitapta!

Harry Potter serisinden sevilen karakterler, unutulmaz anlar ve mekânlar bu göz kamaştıran kitapta bir araya geliyor. Her sayfada dikkatinizi çekecek muhteşem ayrıntılarla bezeli Harry Potter Sihirli Almanak büyücüler dünyasına dair gerçek ve eğlendirici bilgiler içeriyor. Harry Potter kitaplarını yeni keşfedecek okurlar için muhteşem bir elkitabı, üstelik sadık hayranları şaşırtacak kadar da ayrıntılı. Büyücüler dünyasına dair listeler, çizelgeler, haritalar ve sihre dair her şeyi keşfedeceğiniz temel bir kitap!

13 Beğeni

Alfa’lar.

Benim Kısa Tarihim’de, Stephen Hawking’in savaş sonrası Londra’sında şekillenen çocukluğundan uluslararası üne kavuştuğu yıllara doğru bir yolculuğa çıkıyoruz. Erken bir ölüm ihtimalinden güç alarak büyük adımlar atmaya başladığını ifade eden Hawking, tevazu ve ironiyle kaleme aldığı bu satırlarda bizi kişisel kozmosuyla buluşturuyor.

“Çok güçlü bir metin … cesur bir portreyle karşı karşıyayız.”
–Guardian

“Bu kitabı kişisel bilgiler edinmek için de okuyabilirsiniz, ancak en çok da bir umuda sarılmak için okuyun.”
–Mail on Sunday

“Hawking meseleyi çok etkileyici bir üslupla kaleme alıyor.
Sesinin doğrudan kapıldığı hastalığın kara deliğinden yankılandığını duyuyoruz.” –Financial Times

“Yeni kuşağın en yetenekli isimlerinden biri olan sevgili Yolaç da
bir Anadolu sevdalısı. Topraklarımızı karış karış gezerek şarapla
ilgili edindiği engin birikimlerini kaleme aldı. Herkesin kolaylıkla
ulaşabileceği bu ayrıcalıklı kitabı şarap severlere tavsiye
ederim. Hep söylediğim gibi bu ülke medeniyetin beşiği olduğu
gibi eşsiz bir güzelliğe ve zenginliğe sahip…”
Saffet Emre Tonguç

8 Beğeni

O Harry Potter kitabının etiket fiyatı ne öyle yapıkredi, hemen iptal edin kredi kartımı :smile: . Bir de böyle bir kitabı basana kadar şu resimlilerin 5. si çıkalı aylar yıllar oldu. O gelseydi bari.

Gerçi bu 200 sayfa ve fiyatı 950 ise Zümrüdüanka Yoldaşlığının fiyatı hayal edemedim şu an :confused: .

6 Beğeni

Bence de almanak, o para verilir mi? 208 sayfa 950 lira YKY coşmuş. Harry Potter serisi güzel ama bu kadar da pahalı olunmaz ki :face_exhaling:

1 Beğeni

Bence o para verilir ama ben HP için o parayı vermem. :slight_smile:

2 Beğeni

208 sayfaya çok para ya. Ben de vermem. Yiter Harry Potter sömürüsü :sweat_smile: HP serisi güzeldir, yeri bende ayrıdır ama bu kadar sömürülme olmaz :smiley:

Bir hayli yüksek olurmuş :joy:

2 Beğeni

Dünya ile aynı anda mı geliyor acaba ki :thinking: Şöyle bir video paylaşmış Bloomsbury, 10 Ekim demiş orada. İçeriğini merak edenler için de iyi olur;

10 Beğeni

Eskiden YKY mağazasının önünde sıra olunurdu, artık öyle bir sıra olmaz sanırım :sweat_smile:

2 Beğeni

Bu içeriklerin baskıların olduğu kitaplar fanlar için , HP fanı olmadığım için o parayı vermem dedim. :slight_smile: Hayranı olduğum bir serinin evreni ile ilgili bu tarz farklı içeriklerden, görsellerden hazırlanmış türkçe kitaplar olsaydı muhtemelen ben de alırdım.

5 Beğeni

Girme kanıma şimdi :smiley:

2 Beğeni

Boşver bu hafta 3 yeni halka arz geliyormuş, o para ile halka arzlardan al. :slight_smile:

4 Beğeni

Gidip hisse alıp işimizin başına geçelim :joy: İBB çok yordu beni takatim kalmadı zaten almaya :sweat_smile:

2 Beğeni