Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Gidip hisse alıp işimizin başına geçelim :joy: İBB çok yordu beni takatim kalmadı zaten almaya :sweat_smile:

2 Beğeni

YKY’den yeni bir sergi kitabı daha…

Etiket Fiyatı750,00 TL

Sayfa Sayısı : 512
Boyut : 23 x 29 cm

Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük

Yapı Kredi Müzesi, Alaca Höyük kazılarında çıkarılan arkeolojik eserlerin önemli bir bölümünü Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük sergisinde izleyicilerle bir araya getiriyor. Sergi kapsamında Yapı Kredi Yayınları tarafından basılan aynı adlı kitapta Hatti, Hitit uygarlıkları ve Alaca Höyük konusunda çalışmalar yürüten araştırmacılar tarafından kaleme alınan 25 akademik makale de okuyucuya sunuluyor.

1935 yılında başlatılan Alaca Höyük kazılarında açığa çıkarılan ve Türkiye’nin farklı müzelerinde korunan arkeolojik eserlerin önemli bir bölümü ilk defa bir arada sergileniyor. Sergi kapsamında Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Alaca Höyük Müzesi, Çorum Müzesi ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nden 235 arkeolojik ve etnografik orijinal eser İstanbul Yapı Kredi Müzesi’ne getirilerek kronolojik ve tematik bölümler altında sunuluyor. Türk Tarih Kurumu Arşivi’nden seçilen fotoğraflar ve Mahmut Akok tarafından yapılan orijinal çizimlerin bir kısmı da sergide yer alıyor.

Küratörlüğünü Nihat Tekdemir’in, bilimsel danışmanlığını ise Tayfun Yıldırım’ın yaptığı Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük sergisi, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Yapı Kredi Müzesi’nin işbirliğinin bir ürünü. Serginin koordinatörlüğünü Bülent Gönültaş, Mehtap Ateş ve Nilüfer Babacan tasarımını ise Karşılaşmalar ekibi yaptı.

13 Ekim 2023 – 10 Mart 2024 tarihleri arasında İstanbul’daki Yapı Kredi Müzesi’nde görülebilecek serginin halka açılış tarihi olarak Ankara’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti ilan edildiği 13 Ekim belirlendi.

https://www.kitakitap.com/bir-idealin-pesinde-ataturk-ve-alaca-hoyuk-p234673

2 Beğeni

Bizim için daha çok Almayak olmuş bu.

11 Beğeni

Ben buna da pas diyorum :joy:

İşte bu kitabı gösterdiler ki daha Zümrüdüanka nerede diye sorulmasın :joy:

3 Beğeni

:slight_smile:

YKY sergi kitaplarını alıyorum ben, muhtemelen bunu da alırım gibi.

4 Beğeni

Ben çok harcama yaptım ya, bu ara hep pas geçeceğim gibi :melting_face:

2 Beğeni

Aman yaaa hanım görmesin üzerinde HP olan kibriti bile istiyor. Yandık yemin ediyorum…:sob::sob:

8 Beğeni

Foruma üye olsaydı kesin görürdü ama belki şimdi görmez küçük bir ihtimal :smile: Bu aralar YKY mağazasından uzak tutmaya çalış :joy:

2 Beğeni

Malazan geliyordu ya haber var mı?

1 Beğeni

Ekim sonuna kadar gelir muhtemelen.

1 Beğeni

Malazan’a dair benim tahminimim… Ekim 28 istanbul Tüyap başlıyor … o hafta yada önceki hafta çıkar gibi.

13 Beğeni

https://x.com/banukarakas1/status/1710440823425290553?s=46&t=RIG645iL3c-LYVpKELiwPA

8 Beğeni

Muhteşem bir haber, çok heyecanlandım. Carlos Fuentes’in kitaplarının baskıları uzun zamandır yok, özellikle Terra Nostra’yı çok merak ediyorum. Umarım onun kitapları da yakın zamanda basılır.

2 Beğeni

Birkaç ay sonra 3 bin eder.

2 Beğeni

Bin liraya alıp birkaç ay sonra forumda üç bine satabilirsin pahalı diyen olursa da ben denetmenim deyip banlarsın ^^

3 Beğeni

Harry’i görmemiştim. Kapalım hemen.

Malazan nerede kaldın yahu. Ciltli ciltsiz yapıştıracağız biraz hızlı ol…

3 Beğeni

4 Beğeni

Tuhaf Deniz Kasabası’nın son kitabı çıkmış.

9 Beğeni

Benim için çok güzel bir haber.

7 Beğeni

Ne güzel boykot demiştik, olmadı bu :smiley:

1 Beğeni