Hitler’in Celladı için fiyatı görünce moralim bozuldu
Bugün yarın bir iki güne kadar Kitapyurdu’nda FOL yüzde 50 indirim kampanyası olacak. 182,5 TL’ye düşer.
Benim pek fiyat algım kalmadı, ne pahalı, ne normal pek anlamıyorum artık. O nedenle bir senedir çok istediğim kitaplar dışında kitap almıyorum artık.
Geçen yıl USD 18,5 TRY civarındayken 20 TRY olan her şey bugün 40 TRY ve üzerinde. Aynı indirim oranı ile şu kitapların fiyatları doların artışı ile hemen hemen aynı oranlarda artmıış.
Acaba bugün Malazan gelecek mi? Amazon’a versinler hemen bir parti kitabı vakit kaybetmeden alalım.
Bu sıralarda gelecek diye haber mi geldi? Bende Malazan’ı bekliyorum da.
Bu fiyatlara ben İBB ciltli alıyorum ya
Kitap fiyatları çok arttı ya. Ne olacak böyle
Bu ay çıkacakmış nasipse.
Ciltsiz hem de. Yuh ya. Yuh
…
366 sayfa ciltsiz, 425TL- Alfa yayınları ve telifli
592 sayfa ciltsiz, 365TL- Fol yayınları ve telifli…
Fiyatların vücudun hangi bölgesinden sallandığı çok net belli. Hiç de öyle maliyet hesabı yapıldığı gözükmüyor…
Bence artık piyasada işler “atış serbest” politikasına döndü. Karton kapaklı kitapların fiyatları 500 TL ye dayanmış. Tamam ekonomi, enflasyon yerlerde sürünüyor ama cidden bu piyasada karton kapak bir kitabın hakkı 500 müdür bilemiyorum. O yüzden bilmeden sert eleştiri yapmak istemiyorum ama artık işler dediğim gibi tuttuğunu öp mantığına dönmüş gibi geliyor.
Çoook banko bir yazar (misal Dan Brown, Grange, King) kitap çıkarmadığı sürece artık ya şu kitabı bir alayım ileride okurum, kitaplığımda dursun mantığı ile kitap almam.
Yazık 1 hafta sonra İzmir Kitap Fuarı var. Eskilerden bilirim, ben dahil bir çok insan ellerinde o poşetleri, bez torbaları taşıyabilmek için iki büklüm olurdu fuarda. Artık öyle görüntüler görebileceğimizi sanmıyorum.
Bir iki sene önce üç dört karton kapak kitap fiyatına Grafik roman alınıyordu karakarga ya da baobab yayınlarından. Şu an fiyatları aynı ya da grafik romanlar daha ucuz. (İnşallah bu cümlem yüzünden grafik romanlar da uçmaz.)
Çizgi roman mecrasını çok bilmiyorum. Ama bir karton kapaklı Zaman Çarkı seti asgari ücretin yarısı kadar olmamalı.
Valla hocam oraya girersek bi şehirdeki ortalama kira fiyatları asgari ücretten fazla olmamalı derim ben ilk önce. Burada deprem sonrası iki üç ilçe komple yıkıma gitti. Diğer ilçelere kaydı herkes. Uçtu gitti kiralar.
Çok güzel ama “bene ne” Benim ilgimi kitap üzerinde tuıtacak bir fiyat değil bu.
“ YAPRAKLAR AĞAÇLARDAN DÜŞMEDEN EVDE OLACAKSINIZ.”
Kaiser Wilhelm II, AĞUSTOS 19141914’ten 1918’e kadar süren I. Dünya Savaşı, bir kuşak gencini kaybeden ülkelerin kolektif belleğinde silinmez bir iz bıraktı. Görsel olarak çarpıcı bu kitap savaşın seyrini canlı ayrıntılarla anlatıyor; Gelibolu, Somme ve Verdun’deki gibi devasa çarpışmaların deneyimini yeniden yaratıyor; askerlerin ve sivillerin birinci elden anlatımlarını belgeliyor. Yetkin ve merak uyandıran görsellerle dolu kitap, tarihin seyrini değiştiren bu savaşın doğru bilgisini sunuyor. Savaştan 100 yıl sonra ölenleri anmak için yapılan anıtların resimlerine özel bir kısım ayrılmıştır.
Sonr fiyata baktım ve “Aman tanrım” didim.
Eski Cumhurbaşkanlarından biri “Alışırlar… Alışırlar” demişti. Bu rakamlara da alışacağız. Bütün fiyatlara son bir yılda bir “0” eklendi…
Kısa bir süre önce kitap fiyatları çok pahalı diye yazdığımda pek fikrini belirten olmamıştı. Hatta pahalı olmadığını, tersine uygun olduğunu savunanlar bile olmuştu . Kitap fiyatları katlanarak gidiyor.
Alfa’nın 1. Dünya Savaşı kitabı çok güzel görünüyor. Tam istediğim gibi duruyor. Ciltli, kuşe kâğıt, görseller falan. Ama %40-45 indirimle bile pahalı. Alır mıyım bilmiyorum. Bunun gibi muhtemelen 2. Dünya Savaşı da basılır. Esas o şahane olur.
- dünya savaşı olanı zaten basmışlardı diye hatırlıyorum
Bu arada orijinali daha ucuz
Diğeri de bu. Muhtemelen Amazon stoklarında olsa - amazon satıcılı, bu da daha ucuz olurdu Alfa baskısından.
ALFA DK’lar Çin de basılıyordu. Bu yeni ALFA DK baskılar da öyle mi bilmiyorum ama öyleyse fiyat konusunda onun da etkisi vardır.