Teşekkürler, hiç duymamıştım seriyi. Yine Kerem Sanatel’e çevirttirmeseler bari.
Wolfe kesin bilgi değil hocam. Sadece Wolfe ve Wells için 2 yeni seri gelecek demişlerdi. Eğer hala aynı plan üzerinden gidiliyorsa basılabilecek seriler Latro ile Raksura serileri. Yanlış bilgi olmasın. Latro serisinin ilk kitabından tadımlım biraz okumuştum güzeldi okuduğum kadarıyla. Çok farklı bir kurgusu var gibi görünüyordu.
Blood Meridian ve The Player Of Games benim icin olabilecek en iyi haberler. Özellikle Iain M. BANKS için ciddi heyecanlandım. Cormac’ın da en vahşi kitabı bildiğim kadarıyla, yine psikolojimiz bozulacak gibi… hadi ikisi de ilk aydan gelsin de lokum dağıtayım rıhtıma.
Geçen yıl Stuart Turton’ın aynı kitabını 2023’te çıkacak kitaplar diye paylaşmışlardı. Hazır olmayan kitapları bir hevesle erkenden paylaşıp insanı bekletiyorlar
Çizgi romanlar dahil listede en çok beklediğim kitap Blood Meridian. Bakalım ne zaman çıkacak…
İthaki’nin basacağı çizgiromanlardan biri Uzay Yolu’nun Teğmen Sulu’su George Takei’nin 2. dünya savaşında ABD’deki toplama kamplarında geçen dönemini konu alıyor.
- Gündelik hayatımızda karşılaştığımız nesneleri birbirinden ayırt etmemizi sağlayan özsel bir fark söz konusu mudur?
- Sözgelimi, bir kedinin neden bir köpek değil de kedi olduğunu anlamak için ne gibi kategoriler ya da şemalar gerekmektedir?
- Kategoriler ya da şemalar dışında, bir şeyi köpek ya da kedi olarak tarif etmek için farklı birtakım unsurlara ihtiyacımız var mıdır?
- Nesneleri algılarken bilişsel kapasitelerimizin yanında dilsel niteliklere ne ölçüde ihtiyaç duyarız?
- Bilişsel kapasiteler ve dilsel nitelikleri bir arada ele almanın herhangi bir olanak koşulu söz konusu mudur?
İşte, Umberto Eco ‘Kant ve Ornitorenk’ adlı bu çalışmasında gerçeklik, algı ve deneyimle ilgili temel problemleri, Kant, Heidegger, Peirce gibi filozofların düşünceleri ekseninde, sahip olduğu felsefi, edebi ve tarihsel bilgi birikimini kendine özgü hikâyeci anlatım tarzıyla zenginleştirerek birbirinden kıymetli altı deneme kaleme alıyor.
Umberto Eco’nun “Giriş” yazısında belirttiği üzere, “Kant’ın ornitorenkle ne işi var? Hiç. Tarihlerden de görebileceğimiz gibi, hiçbir ilgisi olamazdı.”
Kant, hiçbir zaman bir ornitorenki kaleme almadı; bir ornitorenk hiçbir zaman Kant’tan haberdar olmadı; fakat Eco’nun gerçekliğe dair hakiki soruları, hiçbir varlığı birbirine karşı kayıtsız bırakmayacaktır.
Benim için günün en iyi haberi yeni Andrea Camilleri polisiyesi. Mylos Kitap’a bravo. Seri az satmış çok satmış bu tür bahaneler öne sürmeden seriyi devam ettiriyorlar.
Buraya da bırakmak istedim.
Tamamlanmıyor.
6 kitaplık seri.
Işık getiren de 5 kitaplık seri
Bradbury resimli kitap diyor.
Valla güzel bir yıl sonu kapanışı yapıyor İthaki. Beklenen serilerin devamının gelmesi güzel. Umarım devamları da bir sene arayla gelmez.
Işık Getiren benim favorilerimden, ilk 10’a rahat girer. Sanırım bu da dördüncü kitap. Beşinci de çıksın sonra herkese tavsiye edicem.
Volker Kutscher yeni kitap çok iyi oldu. Destanlar Çağı’nın devam kitabı da tabii.