Ajans telifi, çevirmen telifleri ve satış beklentisi de fiyat belirlemede bir etken oluyordur.
İş Külür de karton kapak ile sert kapak arasında son iki yılda bir uçurum olmaya başladı.
Ajans telifi, çevirmen telifleri ve satış beklentisi de fiyat belirlemede bir etken oluyordur.
İş Külür de karton kapak ile sert kapak arasında son iki yılda bir uçurum olmaya başladı.
Umarım beğenirsiniz ve sizin için keyifli bir okuma olur. Yorumlarınızı bekliyorum.
Tabi ki yorumlarım
Pegasus ve İthaki fiyatta çıtayı epey yükseğe çekince İş Kültür ve İletişim fazla geri kalmayalım demişler. Volker Kutscher etiket fiyatı 265 olmuş
Ötüken Victor Hugo’ya bu eserinde de dipnottan ayar verir mi acaba?
O dipnotları 2013 yılında yapan editör vefat ettiği için yapamaz. O baskı sonrası da Sefiller kitabından notlar çıkarılmıştı zaten.
Bahse konu notları eleştirmekte haklısınız, biz bunu forumda bir başlıkta uzun uzadıya tartışmış ve ortak paydada kabul edilebilir olmadığı noktasında mutabık kalmıştık. Ben de kitaplığımda bu şekil notlar koyulmuş bir kitap istemem bir şekilde almış olsam da elimde tutmam bile ancak 10 yıl önceki konuyu şu anki klasikleri basma tavırlarıymış gibi gündemde tutmayı doğru bulmuyorum. Ötüken eksiğiyle artısıyla bir klasikler dizisi yayınlıyor ve en azından tüm yayınevlerinin bastığı klasiklerin ötesinde eserler basma gayretiyle biraz da olsa desteği hak ediyor bence.
Haklısınız. 10 sene öncesinin konusu, editörün vefatından haberim de yoktu. Onu es geçelim.
Yine de yayınevinin bugününü de sevmiyorum. Anlaştığı rakamı alamayan redaktörle dalga geçmek için tişört bastırmaları filan, savunulacak yanı yok. Yine de siz bilirsiniz tabii.
Herhangi bir yayınevini de çalışanlarını da sevmeyebilirsiniz tabi ki bu en doğal hakkınız. Forumda İthaki’yi de Alfa’yı da Can’ı da Timaş’ı da Ketebe’yi de hepsi kendine göre geçerli sebeplerle sevmeyen ve hatta boykot eden pek çok arkadaşımız var. Bu konuda ancak saygı duyarım fakat yeni bir kitap haberiyle çok alakalı da göremiyorum o ayrı konu.
Sayın Alladierre’ye, başlığı daha fazla rahatsız etmek istemediğim için, son cevabımı yazıyorum.
Yayınevini sevmiyorum, ağzıyla kuş tutsalar almam. Alanların da bilinçli olarak almaları iyi olur. Kimisi önemsemez, ama kimisi de yayınevini, yönetmenini tanıyınca benim gibi düşünüp boykot etmeye karar verebilir. Açıkça nefret söylemi içeren bu tweetlerden, yayınevinin tavrından haberi olmayan çoktur.
Forum ortamı da neyse ki, bir ölçüde serbestiyet içeriyor. Yeni kitap başlığı da olsa, yayınevleri hakkında görüşler de dile getiriliyor, ki bakarsanız (misal İthaki konusunda) çok örneğini bulursunuz. O yüzden Ötüken Victor Hugo tanıtınca dipnot olayını hatırladım, konu açılınca da görüşümü dile getirdim.
Ben boykot çağrısı olarak yazdığınızı anlasaydım zaten en baştan müdahil olmazdım. Herkes istediğini boykot edip boykotuna taraftar toplayabiliyor twitter ve forumlarda haklısınız. Kolaylıklar dilerim sadece.
Boykot çağrısı değildir. Kendim boykot ediyorum, bunu dile getiriyorum. Bu forumu yeterince tanıdıysam zaten öyle bir boykot beklemek hayal olur. Salt bu forum değil, genel olarak ümitsiz bir durum var.
2024 fiyatlarıyla öpüşelim diye
Bu hangi eser bilen var mı?
Kitap bu ama telif hakkı pegasus yayınlarında hatta pegasus serinin ikinci ve üçüncü kitabı için bandrol almıştı .İlginç olan paylaşımı yapan ithaki yayınevinin bir editörü .
Hyperion ve Ömer Ezer ne alaka acaba, transfer mi oldu seri?
Haydaaa, eee Pegasusun depoda bekleyen bandrollü kitapları ne olacak şimdi