Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Yeni ekibin hızlı çıktığını düşünmüyorum zira Hellbent’i gereğinden fazla uzun zamandır bekliyoruz yayın haklarına sahip olmalarına rağmen.

2 Beğeni

O zaman eski ekibin hazırlıkları diyebilir miyiz?

1 Beğeni

82jf10f

3 Beğeni

Yıllardır takip ettiğim foruma sırf bu olay için kayıt oldum. İnanılmaz. Zaha çalımı gibi. Adamlar isbn almadılar mı burada görmüştüm. Bu ay şu ay basarlar diye bekliyorduk arkadaşlarla ithaki ne alaka? editörün instagram hesabı ne bu arada cevap veriyorsa soru sormak istiyorum linkini verir misiniz

3 Beğeni

Eski ekibin işleri diye duymuştum ben 3 yıllık yayım planları hazırmış.

2 Beğeni

Hell Bendi cevap vereccek mi diye sordum ben okumadım ama Drizzt’lere çok sevindim. Hyperion son dakika gelişmiş .

21 Beğeni

Gelecek sene dedikleri 2025 olmasın diyorum :slight_smile:

2 Beğeni

Drizzt 1-2-3 ciltli tek cilt projeleri vardı umalım da o da çıksın. Koleksiyon niyetine alırız. Keşke tüm seriyi o şekilde de bassalar.

8 Beğeni

Büyük ihtimal Pegasus’un aldığı telifin süresi dolmuştur, tekrar almaya çalışırken İthaki daha fazla verip kapmış olabilir. Çünkü aldıkları telif hakkının süresi dolmadan başka yayınevine geçemiyor sanırım.

Aslında bildiğim kadarıyla bazı sözleşmelerde başka yayınevine de ayrıca telif verilmemesi için madde oluyor ve ek ücret ödeniyor. Yani aynı telif hakkını birden fazla yayinevi alabiliyordu sanki. Belki Pegasus tek telif hakkı bende olsun şeklinde almamıştır ya da yukarıda dediğim gibi süresi bitmiştir.

Kafamda deli sorular, seriyi de okumuyorum aslında. :joy:

Edit: Ben yazana kadar güncelleme gelmiş. Sanırım Pegasus telif hakkını sadece kendisinde olacak şekilde almamış. Tabii süreci yanlış bilmiyorsam. :slight_smile:

3 Beğeni

Ayrıntı Levent Bakaç çevirisiyle Kafka Öyküler yayınlamış.

“Akşamı kafamızla delip geçtik. Gün ve gece vakti yoktu. Çok geçmeden yeleklerimizin düğmeleri birer diş gibi birbirine sürtünmeye başladı, tropikal hayvanlar gibi ağzımızdan alevler saçarak ve birbirimize olan mesafeyi koruyarak koşuyorduk.”***

Kafka’nın sağlığında yayımlanan bu kitaptaki öyküler modern insanın açmazlarına, kendisinin dahi farkında olmadığı karanlık ve sisli noktalarına soğukkanlı bir şekilde eğilmekte: tek tek parçalardan çıkarılabilecek bir sonuç varsa şayet, o da kapitalist dünyanın mülkiyet, otorite hırsı, ceza pratikleri, suçluluk hissi, haset ve nefret ekseninde işleyen ilişkileri arasında sıkışıp kalmıştır insan. Hayvanla insan arasındaki gri bölgelerde türlü acılar çeken, kendini ifade edemeyen, kurumsal kafeslere kapatılmış modern insanın kölelik koşullarından herhangi bir çıkış ihtimali vardır, ama bunun için esas itibariyle bir çıkış düşüncesinin imkânsız olduğunun bilincine varılması gerekir. Kaçışı kaçışsızlık, çıkışı çıkışsızlık düşüncesinde sorunsallaştıran Kafka, yavan ve temelsiz bir umuttansa çok daha verimli ve radikal bir negatif-estetik duyuşu kuşanarak insanın komik de olan dramını irdeler, muntazam bir ustalık ve sevecenlikle…

3 Beğeni

Geçtiğimiz günlerde forumda da konuşulmuştu sanki Hyperion satışları tatmin etmediği için Pegasus vazgeçmiş yayınlamaktan diye. Tam bilmiyoruz mevzuyu ama Pegasus bırakmışta olabilir.

5 Beğeni

800-900 liradan kitap çıkarıyor herhalde satmaz :smiling_face_with_tear:

6 Beğeni

İthaki, o fiyat politikasıyla kendini bitirdi aslında. Pegasus ne kadar itici ve paragöz geliyorsa, İthaki de aynı konumda benim için. Üstelik bu zamlardan önce İthaki favori yayınevimdi, neredeyse her çıkardığını alırdım ama okurunu müşteri olarak görüp fırsatçılık yapan yayınevlerine hiçbir şekilde tahammülüm yok. Pegasus’tan da, İthaki’den de ekstrem indirim olmadığı sürece kitap almam, hatta ellerinde patlamasını isterim.

5 Beğeni

Kesinlikle öyle, ben Fitzek kitapları olmasa son dönem fiyat politikası sonrası yanından geçmezdim Pegasus’un. Takip ettiğim ve çoğu elimde olan serilere de ara verdim, ikinci el ya da büyük indirim bulursam alacağım.

1 Beğeni

Drizzt için cevap vermezler derken ters köşe oldu. İnşallah dedikleri gibi olur ama bilmiyorum artık.

4 Beğeni

Daha önce de yazmıştım. Pegasus yetkilisi fuarda Hyperion’un devam etmemesinin nedeni olarak satış rakamlarını ima etmişti. Basmaya da pek niyetli gibi durmuyorlardı devam kitaplarını. Ancak o bandrolu neden aldıklarını hala anlayamadım. İthaki’nin niyetini anlayıp ön almaya çalışmış olabilirler.

Yalnız İthaki’nin bu hamlesi pandoranın kutusunu açmış olabilir. Bundan sonra böyle transfer haberlerini sık duyabiliriz.

7 Beğeni

Mesela The Blood Mirror çevirisi biteli 1.5 yılı geçti. (Kerem Sanatel Twitter’da çevirdiği kitapların başlangıç ve bitişlerini paylaştığından görülebilir.)
Bundan sonra İmajica çevirisini de bitirmiş, o da neredeyse 1 yıl olacak. O da bugün yarın açıklanabilir. İlk İmparatorluğun Efsaneleri serisinin yeni çıkacak kitabının da bir süredir çevirisinin hazır olduğunu düşünüyorum.

Yani bunlar bir süredir hazır veya hazıra yakın bekletilen kitaplar bence. Bunların bekletilme sebebi eski ekip mi yoksa eski ekibin üstüne kabus gibi çöken patron tayfa mı? Eski ekibin fantastik sever havasını gördüğüm için, aynı zamanda Japon Klasikleri iyi sattığı için üstüne bayağı düşüldüğü göz önüne alınırsa ben oyumu patron tayfadan yana kullanırdım.

5 Beğeni

Pegasus’un telif haklarıyla ilgili ilginç hareketleri var zaten. (bkz: Ayn Rand Kitapları)

1 Beğeni

Zahmet olmazsa izden bu soruları sormanızı istiyordum ama baktım ve gördüm takip isteğimi kabul etmiş.
Size zahmet vermeyeyim ben sorayım kendisine.

Joe Abercrombie ve Brian McClellan’nın kitap serilerine devam edecekler mi?
Ayrıca ilk İmparatorluğun Efsaneleri serisininde 4.,5. ve 6. kitapları ile ilgili planlamaları var mı?

4 Beğeni

Gods of Blood & Powder. Anlatıldığı kadar iyi. :heart:

5 Beğeni