Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Sstışları pek iyi değildi. Bir yerlerde açiklamışlardı. Açıkçası ben bu habere üzüldüm. Bence her seriyi İthaki basmasın. Pegasus Ithaki’ye güzel rakip oluyordu.

2 Beğeni

Şuraya biraz büyük konuşayım: Bilimkurgu sevip de Hyperion okumayan da ne bileyim? İlk kitabı okuduğumdan beri ciğerimde bir yaradır devamı. Umarım güzel basılır. İlk beş seriler listeme adaydır.

11 Beğeni

Kazuo Ishiguro’nun kızı Naomi Ishiguro’nun romanı “Common Ground” Türkçe’ye çevrilmiş.

3 Beğeni

Yukarıda da yazmıştım, satışlar iyi değilse İthaki nasıl almış, hayret. Acaba Hyperion, İthaki’de de aynı akıbete mi uğrayacak bilemedim. Yani ilk kitabın satışları beklenen düzeyde olmazsa devam kitaplarını basmayabilirler. Neyse, evrene negatif enerji vermeyelim :slight_smile:

3 Beğeni

Doğrusu eski ekibin son zamanlarda diğer serileri ağırdan alıp Japon’a yönelmesi hiç iyi olmamıştı :slight_smile:

3 Beğeni

Bu arada flood yapmış gibi oldum ama Drizzt ve Ejderha Mızrağı serileriyle ilgili verdiği yanıt hafif sevindirmedi değil. Ama İthaki işte, insan çok güvenemiyor :slight_smile:

@Artorias dur, daha karton kapaklıları bitiremediler yıllardır :slight_smile: Ciltlileri ancak 2050’de falan :slight_smile:

3 Beğeni

Cumhuriyetimizin 100. Yılı şerefine İthaki vitesi arttıracakmış diye algıladım ben. Lozan anlaşmasının gizli maddelerinden birisiydi bu driizt falan filan. Çok şükür anlaşma bitti. Şimdi şov zamanı, arkana yaslan ve seyret. :joy:

6 Beğeni

İthaki Pegasus’un satış adetiyle neden ilgilensin ki? Reklam gücü ve takipçi profilini hesaba katarak yeterli miktarda satacaklarını düşündükleri için almışlardır (ki Pegasus’ten çok daha fazla satacaktır). Sonuçta bu işin lokomotifi onlar.

8 Beğeni

Joe Abercrombie kitaplarının devamı gelecek mi ben de çok merak ediyorum. Geri dönüş sağlarsa, paylaşırsanız çok sevinirim

5 Beğeni

Olay Pegasus’un satış adetiyle ilgilenmek değil, bu bir bilimkurgu serisi. Pegasus’tan en fazla kaç satabilir? Yani kitle belli. Mecbur biraz ilgilenmek zorunda. Yani İthaki’nin genelde bakış açısı bu olduğu için söylüyorum. Birçok serinin satışı az olduğu için devam kitaplarını basmıyor, bu bilinen bir şey. Bana şaşırtıcı geldi. Ama yukarıda da söyledim umarım satışlar iyi olur.

Kaç kişi “aa bak Hyperion’u İthaki basmış alalım” der? Hyperion’u bilen zaten alıyor. Yani Pegasus’un satışlarından biraz fazla olabilir, aşırı olmaz bence.

Ek: Seriyi art arda basarlarsa, almayıp bekleyen okurlar bu sayıya eklenir elbette.

1 Beğeni

Hadi bakalım, umarım öyle olur :slight_smile: En çok ben sevinirim.

1 Beğeni

bandrol dediğiniz 3000 tanesi 300 TL arkadaşlar , 2 sene sonra basacağın kitabın da bandrolünü şimdiden alaiblirsin ama bir değeri olmaz

3 Beğeni

İlk İmparatorluğun Efsaneleri için sevinirken diğerlerinin belli olmaması açıkçası biraz üzdü. Ama tabi hepsini bi anda olmasını beklemek raz fazla olurdu. Şimdilik gelecek olanlarla yetinip onlar için için sevinelim bari. :joy:

@Pyrewrath hocam sevdiğim ve merakla beklediğim bir seri inşallah devamı gelir.

17 Beğeni

Teşekkür ederim, Abercrombie için bir şey diyememesi üzdü

5 Beğeni

Birisi Ömer beye The Fisherman, Swan Song ve İmajica’nin bu yıl çıkıp çıkmayacağını sorabilir mi?
Ayrıca Clark Ashton Smith ve William Hope Hodgson basıp basmayacaklarını da sorabilir mi rica etsem.

1 Beğeni

Uzun Dünya serisini de sorabilir misiniz?

1 Beğeni

“Hyperion’u İthaki basmış alalım” denmiyor da “Aaa bak İthaki bilimkurgu basmış alalım” şeklinde oluyor. Bence lokomotiften kasıt bu yani. O kitap Hyperion gibi bir bilimkurgu klasiği olunca da işin tadı tuzu oluyor.

5 Beğeni

Bence İthaki basarsa satar. Pegasus ile İthaki farklı müsteri tiplerine hizmet ediyor.

4 Beğeni

Neden bu kadar yorum var diye geldim, bir baktım ki Hyperion muhabbeti dönüyor.

Dileğim ilk iki kitabı peş peşe yayınlarlar. 3-4 daha sonra gelse de olur.

6 Beğeni

Ekran görüntüsü 2023-12-02 160348

Büyükada tarihi, kahramanlar ya da askeri dehalar tarafından ortaya konmaz. Tersine, tarihine yön verenler sürgünler, muhalifler ve kaybedenlerdir. İstanbul’un yanı başındaki konumu, Ada’yı tarih boyunca pek çok kez dünya sahnesine çıkarmıştır. İmparatorluk başkentiyle kurduğu simbiyotik ilişki, Ada’yı merkez alan önemli tarihsel olayları sıklaştırır. Böylece sakin bir balıkçı yerleşimi kimliğinden sıyrılarak ideal bir sürgün yerine, aktif siyasetten dışlananların zorunlu ya da gönüllü ikametgâhına, dolayısıyla da bir muhalefet alanına evrilmiş ve bu niteliğini yüzlerce yıl sürdürmüştür.

Büyükada’nın yükselişi, Osmanlı İmparatorluğu’nun gerilemesi ve küresel egemenlik arayışında meydana gelen dramatik tükenişle eş zamanlıdır. Yaşanan büyük kültürel ve demografik değişikliklere rağmen, Osmanlı modernleşmesinin 19. yüzyılın ortalarından itibaren göz alıcı yansıması ve vitrini olmuştur.

Kırım Savaşı’ndan 1930’lara kadar yaşanan toplumsal çalkantılara, sonuna gelindiği herkesçe malum değerler sistemiyle geleceğin bilinmezliği karşısında duyulan endişelere ve yaşanan gerilimlerle ihtilaflara inat bir huzur ve keyif mekânı görüntüsü verir. Sürgünlerin önce varış, sonra çıkış noktası olmuştur.

Moris Danon tarafından bir araya getirilen, büyük kısmı 19. yüzyılın ortalarından 20. yüzyılın ikinci çeyreğine uzanan fotoğraflar, el yazmaları, ithaflı ilk baskılar gibi farklı parçaların ortak noktası Büyükada’ya ait olmalarıdır. Ada’nın cazibesini merkeze alan gündelik yaşam görüntüleri, fiziki ayrışmışlığı sayesinde devlet kontrolünden ve resmi protokolden görece bağımsız, ayrıcalıklı bir dünyanın müşterek belleğini yansıtır.

Büyük ölçüde Adasız yazılmış kent tarihini telafi etme denemesinden ibaret olan BÜYÜKADA: Moris Danon Koleksiyonu, yüzyıllar, imparatorluklar, milletler ve en önemlisi insanlar arasındaki ilişkileri şaşırtıcı biçimde yeniden tanımlama gücündeki Ada ruhunu anlamak ve anlatmak amacıyla yazılmış.

Uçan süpürgelerden ısıran ders kitaplarına, hatta şarkı söyleyen şapkalara, Harry Potter dünyası sihirli nesnelerle doludur. Harry Potter filmlerindeki nefes kesen sahnelerden ilham alarak tasarlanmış süslü illüstrasyonlar ve karmaşık desenler içeren bu boyama kitabı sayesinde Harry Potter hayranları Çığırtkanlar’ı, Hortkuluklar’ı ve daha pek çok sihirli nesneyi renklendirebilecekler. Harry Potter Sihirli Nesneler Boyama Kitabı’nda yaratıcılığınızı harekete geçirmek için Harry Potter filmlerinden sahneler ve nesne tasarımları içeren sayfalar da var.

2 Beğeni