Şu aralar okuma da çok gerilerde kalmışım ama herkes Türkiye olarak düşünüyor bu durum yanlış biraz bence.
şöyle düşünün dışarıda bir ajans var, İ ile sürekli çalışıyor ve sattığı ürünlerde memnun.
Sonra P çıkıyor onun iyi ürünlerinden birini alıyor ama gereken performansı gösteremiyor.
siz olsanız zamanı gelince sevgili İ bu var gel bunu da sana verelim anlaşalım demez misiniz.
Merhaba. Bu Hyperion örneği mi acaba?
Barbara Nadel’in 26 kitaplık Çetin İkmen serisi, maalesef “Türk Dedektif” gibi saçma sapan bir isimle yayınlanıyor.
Serinin ilk dört romanı, daha doğru başlıklarla Oğlak tarafından basılmıştı :
Keşke dediğiniz gibi yapsalarmış. Bir özensizlik söz konusu. Dizisi de çıkmasa zaten basacakları da yoktu. 26 kitaplık seriyi basarlar mı bilmiyorum. Bekleyip göreceğiz.
Benim değineceğim konuya değinmişsiniz. İyi de etmişsiniz. Keşke iş bu kadarla kalsaydı. Ben şu an ilk kitabı okuyorum. Çeviri çok kötü. Daha doğrusu çevirmen Mehmet Harmancı’nın Türkçesi çok kötü. Bazı yerlerde cümle kurmayı becerememiş ne yazık ki. Neyse, kitabı bitirince belki detaylı yorum yazarım.
İkinci kitabın çevirmeni yine aynı kişi mi?
Ah ah Mehmet Harmancı ah… Uzak durmakta yarar var.
Aynen benim komplo teorim de bu olsun.
Hep Türkiye açısından bakıyoruz ama bir de bunun dışarısı ayağı var.
Seriyi hem Novel hem de Webtoon olarak okuyan biri olarak anlamadığım bir kaç şey var. Serinin 7 kitap olarak basımı 70 küsur bölüme tekabül ediyor, yani ilk sezon. Seri 240 bölümden oluşuyor bu da yaklaşık 25 kitap yapıyor, yayınevi tarafından bu kadar kitap basılacak mı? Her ne kadar çevirisi zor olmasa da İngilizce olarak -ki ben İngilizce olarak okudum dili aşırı basit- orijinal dilinden çevireceklerini hiç hesaba dahi katmadım ama günün sonunda 25 kitaptan fazla bir içeriği basmaları imkansıza yakın sadece ilk sezonunu da 7 kitap olarak almak bana açıkçası pek mantıklı gelmiyor.
Ekstra olarak serinin bir kitabı %50 indirimle dahi ortalama 70*25 desek bu da gerçekten aşırı oluyor bu tarz basım yerine her sezon tek kitap olarak Fırtınaışığı Arşivinin eski basımındaki tuğla versiyon gibi basılsa ancak alınabilecek düzeyde olabilir.
Seriyi beğendiğim için ben indirim, kupon takip ederek almaya çalışacağım. Tek sorun Komikşeylerin hızlı basmaması ki zaten ben de bundan çok şikayetçiyim. Geçen sene ham verileri kaybettik dediler yarım yıl -belki daha fazla- basım olmadı. Sonra tamam herşey halloldu denildi ama yine bazı serilerin 6 aydır yeni cildi gelmiyor.
Bir de siz sadece webtoon formatından bahsediyorsunuz sanırım. Ama Komikşeyler hem novel (14 cilt, tamamlanmış) hem de webtoon (7 cilt, devam ediyor) formatında basacak. Bu da 4 kat daha fazla maliyet ve zamanda çıkacak demek bence
Jaguar’dan yeni kitap
Yeni çıkan kitapları merak edip geliyoruz, yeni çıkan defter görüyoruz. Lütfen defterleri yeni çıkan defterler konusunda paylaşalım.
Yarın yeni çıkan defterler isimli bir başlık açayım. Hatta sonrasında yeni çıkan kalemler, mürekkepler vs diye devam ederim.
Çok mantıklı.
Defter demişken İthaki bu sene yine ajanda çıkaracak mı acaba