Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Güzel haber vaktinde merak ettiğim serilerdendi, geç de olsa çıkması sevindirici.

1 Beğeni
3 Beğeni

Babil, Yunan, İnuit, Maya, Hindu, Navajo, Polinezya, Afrika ve daha çok sayıda farklı yaratılış mitini konu alan bu kitap evreni açıklama girişimlerimizdeki benzerlikleri ve farklılıkları ortaya koyuyor.
Antropoloji ve astronomi profesörü, ödüllü yazar Anthony Aveni dünyadaki çeşitli kültürlerin kökenlerimizi nasıl açıkladığını incelerken aynı zamanda doğal çevrenin bu anlatıları şekillendirmede oynadığı rolü de gözler önüne seriyor.
Yaratılış Öyküleriyle Dünya Mitolojisi … insanlığın doğal dünyanın ritmine duyduğu evrensel ve daimî hayranlığı ortaya koyarken, geçmişten günümüze çeşitli kültürlere ait yaratılış anlatılarını merkeze alarak, mit ile bilimin buluştuğu zemini inceliyor. Göreceğimiz gibi, çağdaş bilimin hikâyesi diğerlerinden farklı görülebilir ama kendine has tarihiyle şekillenen Batı medeniyeti de diğer yaratılış hikâyeleriyle benzer motifler taşır. Birbiriyle örtüşen bu fikirler bize, hepimizi birleştiren ortak bir payda olduğunu, çevremizdeki dünyada bir düzen, bir örüntü bulmayı arzuladığımızı anımsatır.”

6 Beğeni

14 Beğeni

Ya zaten toplu eserlerini bastılar Poe’nun Körpe çevirisiyle. Şu seriye eklenecek bin tane kitap vardır. Fisherman bu sene başında çıkacaktı. Sene bitti gelmedi hala. Clark Ashton Smith, William Hope Hodgson, Abraham Merrit, Ramsey Campbell, Robert Howard’ın korku öyküleri, Fritz Leiber’ın Our Lady of Darkness’ı, Clive Barker’ın İmajica’sı, Robert Bloch, Arthur Machen, M. R. James, Nathan Ballingrud’dan yeni kitaplar vs.

14 Beğeni

ciltli basarlarsa tadından yenmez

2 Beğeni

Paylaşıldıysa affola.

25 Beğeni
  1. kitabın bu olması imkansız. Bence yurtdışın da çok ses getiren ama ülkemizde basılmamış bir kitap olacak.
1 Beğeni

100 kitap için değil de “efsane sevindirecek bir haber” üzerine konuşulan muhabbet için tahmin yürütmüştüm.

2 Beğeni

Arkadaşımın kitabı çıkmış tebrik ederim :clap::clap::clap:

8 Beğeni

"Usher Evinin Çöküşü"nün Netflix dizisi çıktı yakın zamanda. Bu yüzden basıyorlar. Telifi olmadığında son zamanlarda bir sürü yayınevi bastı kitabı.

6 Beğeni
5 Beğeni

Kasım ayında sormuştum. 5. kitabın ilk baskısı ve serinin resimli ciltli baskılarının 2024 yayın programında yer aldığını söylemişlerdi.

2 Beğeni
3 Beğeni

Daha önce bandrol aldığında paylaştığım Can Yayınları ve Amazon Türkiye işbirliği ile yapılan Braille alfabeli “Engel Tanımayan Kitaplar” serisi ödül almış. Video da paylaşılmış.

https://twitter.com/canyayinlari/status/1735269116028567892?t=sJn821vyEX0LS5UDldFZgw&s=19

@cankutpotter

4 Beğeni

https://twitter.com/eomerezer/status/1735288247213818132

1 Beğeni

İthaki’yi türk japon vakfı fonlamaya mı başladı? bu nedir ya

8 Beğeni

ÖN OKUMA:

ÖN OKUMA:

İlk kitabı Herkesten Uzakta ile 2022 Vedat Türkali Öykü Ödülü’ne layık görülen Kadir Işık’tan bir gezi/anlatı: Yolda Olmak.

Tiflis’ten Bakü’ye, Tebriz’ten Kirmanşah’a, Süleymaniye’den Midyat’a…

Doğu’nun altın şehirlerinde dolaşan Kadir Işık, kadim medeniyetlerin kalıntıları arasında sınırların ayırdığı sofralara davet ediyor okuru. Ortadoğu’nun parıldayan renklerini, zengin çarşılarını ve “gönüllü” insanlarını olduğu kadar çözümsüz sorunlarını, adaletsizliğini ve iktidarlarının yarattığı yapay husumetleri de taşıyor metnine.

Daima yolda olmaya, keşfetmeye…

“Oysa sınır benim için birbirinin aynı olan iki halkın arasına çekilmiş çizgiden, insanları bölmekten öte bir anlam taşımıyor. Benim dünyamda bir önemi yok, anlamsız. Toplumları birbirinden ayırmak, insanları birbirine düşman etmek, yabancılaştırmak, özgürlüklerini kısıtlamak için örülmüş kalın duvarlar. Hiç kuşkusuz zamanla incelecek o duvarlar, gittikçe ortadan kalkacak, eğer sermaye bu kadar güçlü, para tapınılası bir meta olmasaydı…”

10 Beğeni
4 Beğeni

Bunlar yeni değil. 2020’de çıkmışlar.

2 Beğeni