Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

İthaki geçen yıl yaptıkları 10 kitaplık vampir konulu kitap serisini bu yıl başka konuyla yapmayacaklar sanırım. Ya da ben kaçırdım.

2 Beğeni

Gelecek yıl okurum dediğim bir kitap geliyor iyi oldu bu haber. More Than Human’ı basacak mısınız diye sormuştum 1 hafta kadar önce haha. Gerçi cevap veren olmamıştı :joy:. Yeşil Mars’ı soracağım 1 ay sonra ve umarım yine cevap vermezler :sweat_smile:.

3 Beğeni

İnsandan öte romanını 6:45 yayınlarından okudum bu yıl ve çok zorlandım. Umarım yeni çeviri ile yayınlanır ve bir şans daha veririm.

2 Beğeni

Brandon Sanderson projeleri geliyor demek. Güzeeeel. :slight_smile:

2 Beğeni

Türk yazarlardan İngilizce bilimkurgu öyküleri seçkisi yayınlandı. Sümeyra Buran ve Veli Uğur’un editörlüğünü yaptığı bu kitap, edebiyat tarihinde bir ilk.

Kitabın linki

Bu çalışmada ben de “Twin Hopes” adlı öykümle yer almaktayım. Dilerim ki Türk bilimkurgusunun gelişmesine ve dünyaya açılmasına vesile olsun.

27 Beğeni

9 Beğeni

Gözlerin, İşKültür’de Uğultulu Tepeler’i, Jane Eyre’ı, Don Quijote’yi; Alfa’da da Pardayanlar’ı aradığı ama yine hayal kırıklığına uğrattığı bir liste. -Mutlu etti mi? -Hayır.
Hamiş: Paylaşımı için saitamasensei’ye teşekkürler.

5 Beğeni

Ben de Yellow Wristband adlı öykümle Antoloji’de yer alıyorum. Rıhtım’dan birilerini görmek güzel :slightly_smiling_face:

15 Beğeni

Shantaram ciltli basılacakmış. Çok ilginç bir haber.

3 Beğeni

Ayrıntı bilimkurgu

Benzersiz çağdaş bilimkurgu yazarlarından birinin hem kurgu hikâyelerini hem de kurgu dışı makalesini birleştiren bu kitap, yazar ve matematikçi olarak Rudy Rucker’ın zihin yapısına bir bakış sunuyor. Rucker’ın matematikçi ve bilim insanı olarak kariyerinin, çok satan bir yazarın kariyeriyle nasıl örtüştüğü hakkında derinlemesine yapılmış bir röportaj da içeren bu özel derleme, bilimkurgu meraklıları için olmazsa olmazlardan. Rudy Rucker, uçuk-kaçık bu başyapıtında, transrealizm akımının hem kişisel hem de politik olanı dönüştürmedeki rolünü belgeliyor, edebiyatta ve hayatta “yüksek gnarl” ve “düşük gnarl” arasında matematiksel bir kesinlikle ayrım yapıyor ve devrimci bir proje olarak popüler kültürü yeniden yaratmayı savunuyor.
“Rucker, evrenin tuhaflıklarından büyülenmiş bir matematikçi ve son derece esprili bir kaleme sahip bir yazar.”
Publishers Weekly
"Rudy Rucker gerçekten de ender bulunur bir eğlence anlayışına sahip. Onu Lewis Carroll ile kıyasladılar ve bu kıyaslama bir haddini bilmezlik değil. Carroll gibi, Rucker da sadece paradokslardan hoşlanmakla kalmayıp, aynı zamanda bu keyfi tamamen çılgın bir mizahla çoğaltan bir matematikçi.”
Washington Post

Fransız sosyolog Franck Gaudichaud’nun 1970’lerin başında Şili’de üç yıl süren Halk Birliği (Unitad Popular) dönemini “tarihi tersinden yazmak” yaklaşımı ışığında irdelediği Dünyayı Sarsan Bin Gün, 20. yüzyıl devrim deneyiminin “kayıp hazine”lerinden birini birçok bilinmeyen yönüyle yeniden gün ışığına çıkarıyor. Sekiz yüz sayfayı aşan doktora tezinden kalkarak kaleme alınan bu çalışma, Şili siyasî deneyiminin içerdiği çok yönlü düşünce yoğunluğunu ve karmaşık mücadele süreçlerini akademik söylem düzeninden ötelere taşıyarak açık sözlü, yenileyici, nesnel ama adanmış bir kavramsal tarih yazımının “militan” yaklaşımıyla okura aktarıyor.
Gaudichaud, “Üçüncü Dünya” solunun farklı siyasî kesimlerince kullanılan gelenekçi kuram çerçevelerine sıkışmayarak, “Şili’ye özgü sosyalizm yolu” diye bilinen bu kendine özgü “kolektif devrimci süreci” resmî olarak iktidarda olan Halk Birliği’nin sosyalizme geçiş uygulamalarıyla bağıntılı ama ondan farklı olarak ortaya çıkan ya da yeniden biçim bulan “Kurucu Halk İktidarı” kavramı ekseninde takip ediyor. “Sanayi Kordonları”, “Komünal Kumandalar”, “işçi katılımı”, “doğrudan halk tedariği”, “işçi denetimi” bu büyük deneyimin kolektif boyutunu yeniden canlandıran olgulardan sadece birkaçıdır. Gaudichaud, muazzam bir yazılı kaynaklar okyanusu ile yıllara yayılan meşakkatli sözlü tarih araştırmalarını, siyaset bilimiyle sosyolojiyi ve çağdaş tarih yazımının kavramsal birikimini birleştiren özgün eleştirel yaklaşımıyla bu bin gün boyunca gerçekleşen çok bileşenli toplumsal hareketlerin ve işçi mücadelelerinin gerçek bir panoramasını çiziyor. Şili devrimci hareketinin dinamiklerini, partili siyasî yapıların süreç boyunca izledikleri “merkezci” siyaset tarzlarının eleştirisinden kaçınmadan, “aşağıdan devrim” pers-pektifinden görerek yeniden inşa ediyor. Şili solunun tartışmalarını, pratiğini ve stratejilerini irdelerken geleneksel siyaset merkezleri ve yeni toplumsal hareketler, parti örgütleri ve sendikalar, hükümetin “yukarıdan” kurumsal dönüşüm ısrarı ve pratikte onun programını “aşağıdan devrim” basıncıyla aşan toplumsal militantizm arasındaki karmaşık, bazen de gerilimli ilişkileri inceliyor.
Elli yıl önce halk oyuyla seçilmiş sosyalist bir iktidarı on binlerce emekçinin katledilmesi pahasına ortadan kaldıran ve Şili’yi günümüz küresel liberal ekonomisinin vahşi zafer yolu için tarihsel bir de-ney laboratuvarına dönüştürecek faşist darbeye yol açan “gerçek” olayların yeniden yorumlanmasına imkân sunan devasa bir fresk.

8 Beğeni

Nadir de 5000tl olan Tolkien tekrar basılıyor ve kimse buna sevinmiyor mu? Yoksa sadece bende mi yok.

1 Beğeni

Sevinecek olanlar 5-6 gün önce sevinmişlerdi. :slight_smile:

4 Beğeni

Hiç takip etmediğim bir konu başlığı artık oraya da bir göz atmam gerek bana iş ve meşgale çıkardınız çok teşekkürler. :smiley:

1 Beğeni

Oyuncak denilince çocuk, çocuk denilince oyuncak akla gelir. Anadolu Oyuncak Kültürü, yirmi yıldan fazla bir süre çalışılarak toplanan obje, bilgi ve fotoğrafların disiplinler arası bir tasnif ve uzman değerlendirmeleriyle ortaya çıktı. Çocuklar kadar yetişkinler için de önemli olan oyunlar ve oyuncaklar, insanlığın geride bıraktığı binyıllar, yüzyıllar boyunca toprak altında bulunmayı bekleyenler bir yana ya yok olup gidiyor ya da dünyanın dört bir köşesinde müzelerde, özel koleksiyonlarda kendine yer bulup korunuyor.

Her türden oyuncak, hayatın her döneminde çocuğun, yetişkinin en yakın arkadaşı. Bu yüzden “oyuncu insan” kavramının kullanılmaya başlandığı yıllardan beri konu üzerinde ciddiyetle duranlar “oyun” ve “oyuncak” ikilisini birbirinden ayırmazlar. Anadolu Oyuncak Kültürü de bu anlayışın bir sonucu…

Kibarlar Âleminin Komedyası’nı yazan Marcel Proust’un (1871-1922) kendi dünyası söz konusu burada.
*
“Proust Âlemi’nde Toplumsal Benliğin aile çevresini;okul arkadaşları ile öğretmenlerini; delikanlılık çağındaki yakın dostları ile aşklarını; Seçkinlerin
Salonlarında tanıştığı kontesleri, kontları, düşesleri,dükleri, prensesleri, prensleri, diplomatları, edebiyatçıları,müzisyenleri, ressamları; sonraki aşklarını;yaşam boyu süren astım ve başka rahatsızlıklarını tedavi etmeye çalışan hekimleri; yayıncıları, editörleri; yanında çalıştırdığı sekreterleri, hizmetkârları, taksi şoförlerini, vb. tek tek saptamaya, ilişki derecelerini
belirlemeye, roman çevriminde yaratılmış karakterlerle olan bağlantılarını (benzerliklerini) belirgin kılmaya ya da en azından ‘sezdirmeye çalıştım’.
Dolayısıyla, Proust Âlemi, 2014’te yayımlanan Otantik Snoplar: Marcel Proust’un Roman Karakterleri’ni bütünleyecek bir çalışma olarak tasarlandı. Bir başka deyişle, Proust’un Toplumsal Benliğinin “yaşam serüveni”ni yansıtan Proust Âlemi, yine Proust’un Yaratıcı Benliğinin ortaya koyduğu Kayıp Zamanın İzinde’deki karakterleri tek tek inceleyen (ya da tanıtan) Otantik Snoplar’ın ayrılmaz ve bütünleyici bir parçası”.
Mehmet Rifat

Bekleyeni varsa son cilt çıkıyormuş.

4 Beğeni

10 Beğeni

Olağanüstü bir haber benim için. Adam Nevill kitabı geliyor. Gerçi satışa açılmadan sadece bandrole sevinmemek gerek konu Pegasus olunca ama yine de sevindim. :slight_smile:

2 Beğeni

…Şehri isimli kitaplar Artemis olsa gerek. Pegasus için Goodkind aradı gözler.

1 Beğeni

Daha bir sürü kitap var ama benim ilgimi en çok çeken bunlar oldu.

19 Beğeni

Orada paylaştıkları Jon Skovron kitapları young adult mu acaba?

1 Beğeni

Kitabın adı kocaman yazarken “kings” yerine “king” yazmaları ve açıklama kısmında “tabii ki” yerine “tabi ki”, “bunlarla da” yerine “bunlarlada” yazmalarından çeviri ve editörlüğe güvenemedim şahsen ama haberi görünce paylaşmak istedim.

7 Beğeni