Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Oldu o zaman teşekkürler :upside_down_face:

4 Beğeni

Bandrol sayfasına girebilen var mı acaba?

1 Beğeni

Evet, 28 tane varmış. Her kitap birbirinden bağımsız ve önceki kitaplarla ilgisi az demiş goodreads. Genel olarak puanları da hiç fena değil. Çeviri ve fiyat politikasına göre değerlendireceğim ben.

5 Beğeni

Lee Child’ın Jack Reacher kitaplarını zaten Koridor basıyordu. Ben de İnstagramda gördüğümde yahu zaten Koridor basmıyor muydu diye sordum kendime :slight_smile: Anladığım kadarıyla sırasına göre ve tamamını basacakmış. Daha önce karışık basıyordu. Bu da gayet iyi olur.

Bu arada umarım Koridor beyaz kapak takıntısından vazgeçip orijinal kapaklarla basar seriyi.

4 Beğeni

Amazon’da kampanyalı fiyatıyla

3 Beğeni

Hiç farkında değildim. :slight_smile: Seri olayına girip uyumlu kapaklarla yeniden basarlar bence bu sefer, yani umarım. :smiley:

3 Beğeni

10 20 kitaplık fantastik seriye giren babayiğit yayınevi yok mu ya?

3 Beğeni

Hayır, öyle bir paylaşım yapmışlar ki sanki daha önce başka yayınevi basıyordu :)) Senlik bir şey değil, birçok insan öyle algılamıştır. Bir an ben de tereddüt ettim :grinning:, kitaplarını okumuş olmama rağmen :slight_smile:

Umarım.:pray:

4 Beğeni

Kolay kolay denemezler bence. Keşke girseler diyeceğim de yarım kalır üzülürüz durduk yere. Baksana daha eskileri tamamlayamıyorlar.

2 Beğeni

Biri girsin şu Cradle’a mı diyorsun artık :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Artemis Yayınları 2024 yılında yayınlanacak kitaplarını paylaşmış. İki adet Bernard Cornwell kitabı da bulunuyor bu listede. Sevindirici haber. Umarım en kısa zamanda basılır.

https://x.com/artemiskitap/status/1742927069389238303?s=46

15 Beğeni

Eskiden kolay kolay söylemezlerdi. Fiyatlar uçunca talep oluşturuyorlar sanırım. Herkes sır gibi saklıyordu. Bence de artık açıklanması daha mantıklı. Herkes ona göre bütçe ayarlamaya çalışır en azından.

2 Beğeni

Evet, bence de açıklanması daha iyi.

2 Beğeni

Bir girseler Cradle’a… Çok şey kaçırıyor yurdum fantastik okuru.

3 Beğeni

Demeyin öyle şeyler :confused:

1 Beğeni

“Ekonomik eşitsizlik hakkında her şeyi öğrendiğinizi sanıyorsanız tekrar düşünün.”
– Steven Pinker,
“Ezeli çatışmalarımızın ardındaki itici güçlere son derece kasvetli ama aynı ölçüde aydınlatıcı bir bakış”
– Kirkus
“Kuşatıcı, kışkırtıcı ve ezber bozucu.”
– New Yorker
“Gelir ve servet eşitsizliğinin tarihsel dinamiklerine ilişkin anlayışımızda bir kırılma noktası.”
– Peter Turchin
“Cesur, şaşırtıcı ve çok önemli bir kitap bu. Scheidel’in kabiliyetinden ve verilerinin sağlamlığından etkilenmemek mümkün değil.”
– Michael Mann
“Umut kırıcı ama ikna edici.”
– The Economist
İnsanların yerleşik hayata geçtiği günden beri maddi eşitsizlik uygarlıkların en temel ve belirgin özelliklerinden biri olageldi. Çok büyük bir zenginlik çok küçük bir zümrenin elinde toplanırken diğerleri kitleler hâlinde açlık ve sefalet içinde hayatta kalma mücadelesi verdiler. Bu durum o kadar yaygın biçimde kanıksandı ve dünyanın olağan hâli olarak görüldü ki herkesin kapısını er ya da geç çalacak olan ölüm, birçok kültürde her türlü eşitsizliği en sonunda ortadan kaldıran tek gerçek eşitleyici olarak algılandı. Hatta insanın ölümlü oluşu eşitsizliğin mağdurlarına zaman zaman huzur bile verdi. Peki, tarihte maddi eşitsizliklerin ortadan kalktığı zamanlar olmadı mı? Bundan sonra olamaz mı? Olursa bunun bedeli ne olacak ve biz buna hazırlıklı mıyız?

Walter Scheidel, birçok ödül kazanan, maddi eşitsizlik sorununa sarsıcı bir bakış getirdiği bu abidevi çalışmasında, işte bu temel sorulara bir yanıt arıyor. Tarih boyunca eşitsizliği ortadan kaldıran, zengin ile yoksulu ayıran servet dağlarını dümdüz eden, yüz yüze gelenlere kıyamet saatinin geldiğini düşündüren mahşerin gerçek dört atlısıyla bizi tanıştırıyor: büyük savaşlar, devrimler, salgınlar ve devletlerin yıkılışı. Primat atalarımızın yaşadığı Afrika’nın savanlarından, Amerika’nın en eski yerli uygarlıklarına, Uzakdoğu ve Mezopotamya’nın kültürlerinden Avrupa’nın Ortaçağına ve bugünün modern dünyasına kadar, bu yıkıcı güçlerin bireylerin ve ulusların kaderini nasıl durmaksızın yeniden şekillendirdiğini ve oyun alanını nasıl eşitlediğini gözler önüne seriyor.

Bir anlatıdan ziyade manifesto niteliği taşıyan bu kitap, herkesin bildiği sırları ifşa etmenin ne denli zahmetli bir iş olduğunu da gösteriyor

Osmanlı İmparatorluğu, kritik değişim anlarına kendi sistemi içinde çeşitli yanıtlar üreterek 600 yıl hayatta kaldı. Fakat 18. yüzyılda Batı’nın bilimsel devrimi, aydınlanması ve farklı coğrafyaları keşfi, Osmanlı İmparatorluğu için yeni yanıtlar gerektiren bir dönemin kapısını araladı. Doğu ve Batı yeni bir dünya düzeninin arifesinde, gelenek ile modern arasında birbirlerini yeniden tanıdı, tanımladı.

Yirmisekiz Mehmed Çelebi’nin seyahatnamesi Osmanlıların Batı’ya, Batı’nın Osmanlılara bu yeni bakışının örneğini sunuyor. Yeme içme kültüründen eğlenceye, diplomatik protokollerden devletlerarası ilişkilere farklılıklar ve benzerlikler onun elçiliğinde su yüzüne çıkıyor. Fransa’daki Turqueire modası ile Osmanlı’da matbaanın kurulması bu dönemde nüveleniyor. Mehmed Çelebi’den sonra giden elçiler, kültürel aktarım ve yayılım için bir momentum etkisi yaratarak Osmanlı dünya görüşünü şekillendiren aktörler hâline geliyor.

Osmanlı-Türkiye modernleşme tarihinin siyasi ve kültürel sacayaklarını incelikle ören bu kitap, Batı’nın teknolojide ilerlemesi, ticari yayılması karşısında Osmanlı İmpratorluğu’nun bundan nasıl etkilendiğini özlü bir biçimde anlatıyor.

Augustinus’tan Sade’a Epiktetos’tan Sartre’a Ölümün Öyküsü
“Kimi güçlü ve cüretkâr, kimi duyarlı ve tutkulu, ama hepsi de yeryüzüne onca ilgi ve bağla bağlı olan çeşitli türlerden pek çok yaratığın yüzyıllardır içine düştüğü bu uçurumdan kimse kaçamadı.”
Constant

“Ölüm karşısında şaşırmaz bilge
Her an hazırdır göçüp gitmeye
Bilir ki açmamak olmaz
Ölüm kapıyı çalınca”
La Fontaine

“Ölüm olmaksızın felsefi bir etkinlikte bulunmamız olası bile değildir.”
Schopenhauer

“Kütüphanelerden daha sevimli bir şey yoktur. Ölüler oradadır: Bu ölülerin yapmış olduğu tek şey yazmaktır, uzun süredir yaşama günahından da kurtulmuşlardır ve ayrıca yaşamlarını ancak başka ölülerin onlar üzerine yazdığı kitaplar sayesinde biliriz.”
Sartre

Ölüm nedir? Felsefeye konu olabilir mi? Deneyimlenebilecek bir olgu mudur, yoksa asla çözülemeyecek bir gizem midir? Öldükten sonra yaşamak mümkün mü? Nasıl ölmek gerekir? Ölüler nasıl hatırlanır? Sokrates’ten Cioran’a kadar pek çok düşünürün, edebiyatçının ve bilim insanının metinlerine yer veren bu kitap, tüm insanların “yaşadığı” ama hiç kimsenin ne olduğunu kesin olarak bilmediği ölüm gerçeğini derinlemesine
tartışıyor.

8 Beğeni

Forumda satın alanı /bekleyeni var mı bilmiyorum ama Evliya Çelebi Seyahatnamesi 10. Kitap çıkmış.

7 Beğeni
3 Beğeni

Karton kapak fiyatlarını da 1100 lerde gördük ya hayırlısı.

1 Beğeni

Bekleyen varsa bu fiyatı görünce dudakları uçuklar :open_mouth:

2 Beğeni