Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

110 lira gibi düşün. :slight_smile:

4 Beğeni

Sıfırları tekrar atsak güzel olacak :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Sıfır atınca oluyorsa 6 değil 12 tane atsınlar. :slight_smile:

3 Beğeni

Yalnız seri 13 kitaptan oluşuyormuş. Allah bilir kaç yılda biter bu hız ile ya da biter mi? İnsanın eli gitmiyor bu şekilde olunca. Yayıncı da belli bu yüzden uzun serilere girmek istemiyor. Tam bi paradoks.

2 Beğeni

Cornwell’leri birinin basması mükemmel haber hocam. Keşke eski kitapları da tekrar basılsa.

2 Beğeni

Keşke hocam. Cornwell yıllarca ihmal edilmiş bir yazar. Umarım Artemis tüm kitaplarını basar.

@thesupranormal hocam serinin bitmesi tabii ki zaman alabilir ama okuyucu olarak almazsak da bu kez yayınevi kitaplar satmıyor diye basmaktan vazgeçebilir :slight_smile: Dediğiniz gibi paradoks. Ben basıldıkça alacağım.

4 Beğeni

Bu kitapların nasıl güzel(dandik) kapaklarla çıkacağı belli, Alfa olsaydı devamı da gelirdi.

Kış Kralı yeniden basılsa…

3 Beğeni

Evet, ne yazık ki kapakları kötü yapıyor Artemis. Oysa orijinal kapaklar çok iyi. Bu, ülkemizde genel bir sorun.

5 Beğeni

ilkyaz Ölümleri 'nin H2O baskısı da çıkmış.

İki genç. Ortasından kömür yüklü trenlerin geçtiği bir şehir. Birbirinin dizelerini beğenmeyen iki şair. Yaşamı betimliyorlar, henüz ürkek adımlar atarak öğrenmeye başladıkları o çekici, o güzel kargaşayı. Bir ustaları var şehirlerinde, şehrin büyük okulunda öğretmen. Uzak ülkelerde yaşıtları gençler “Yaşasın Ölüm” sloganları atıyor. Savaş yakın kılıyor uzağı. Karartma geceleri yaklaşan savaşın gölgeleri. “Ölmeyeceğiz, biz ölmeyeceğiz” diye bağırıyor iki genç şair pencereleri açıp açıp. Dünyaya gelmemizin tek nedeni yaşamak, diyorlar o uğursuz sloganlara karşı; haykırıyorlar: “Yaşasın Yaşamak.”
Uzak şehirlerde dostları şairler var, yazarlar var. Yazışıyorlar sık sık. Ne zaman yatsalar Heybeliada ya da Validebağ sanatoryumuna genç şairler, görüşme umudu yeşeriyor, yaşam sevinci gibi. Hastalar, çok: “Ama ölmeyeceğiz.”
Kendileri gibi hasta yazar arkadaşları da acılardan üretiyor yaşama sevincini, hiç ölmeyeceğini biliyor. Bir dördüncüsü, gazeteci olanı, tanık oluyor yaşama tutunuşlarına.
İrfan Yalçın hemşerileri bu gençlerin yaşam sevinçlerini anlatıyor İlkyaz Ölümleri’nde.

Onlar ki üç arkadaştılar;
Rüştü Onur, Muzaffer Tayyip Uslu, Kemal Uluser;
Geldiler, çok az kaldılar, gittiler.

4 Beğeni

Başka bir kitap olsa belki yine anlayabilirim ama özellikle her eve girmesi gereken kültürel bir mirasın fiyatı bu kadar olmamalı.

3 Beğeni
7 Beğeni

Kayıtsız Adam gerçek mi? Çok sevindim, Proust okumalarıma yenisi ekleniyor! Haber için teşekkürler :cherry_blossom:

2 Beğeni
4 Beğeni

Çok sevindim bu habere. Yazar bu ülkede hak ettiği değeri bir türlü göremedi. Alfa’dan ses var mı? Geçen sene bir ara yazarın başka kitaplarının barkodunu almışlardı ama basılmadı.

2 Beğeni

Alfa’dan ses yok ne yazık ki. Keşke Alfa bassaydı, belki ortaya daha iyi bir iş çıkabilirdi. Ancak yapacak bir şey yok :slight_smile:, Artemis’in basmasını bekleyeceğiz.

2 Beğeni

Şimdi bunu yazınca polemik çıkmaz umarım. :slight_smile:

Artemis, ALFA grup yayınevlerinden birisi. Mona, Kapı, Artemis bandrollerini de genelde ALFA markası ile alıyorlar.

3 Beğeni

Yok ben Artemis’in Alfa’yla aynı gruba ait olduğunu biliyorum. Ama Alfa etiketiyle çıkan kitaplar Artemis’e göre daha özenli oluyor. Ha Alfa’da editörlük işleri çok mu iyi dersen, değil tabii. Yine de Artemis’e göre bir tık iyi diyebilirim.

2 Beğeni

Kış Kralı üçlemesinin basıldığını görebilecek miyiz bakalım. Dizisi güzel olursa basarlar diyordum o da elimizde patladı.

2 Beğeni

@narpal @Blackheart Bernard Cornwell benim sevdiğim yazarlardandır ama maalesef Türkiye’de satmaz. Bugüne kadar basılan hiçbir kitabı bildiğim kadarıyla ilk baskıyı bile tüketmedi. Çünkü İngiltere tarihini epik tarihi kurgu olarak anlatır. Tarihi kurgu görece az satan bir tür, üstüne de Türk tarihi değil, İngiliz tarihi… Bizim gibi ufak bir kitleye hitap eder.

7 Beğeni

@Everfever inanın şimdi ben aynını yazacaktım, benden önce yazmışsınız. Biz Cornwell’in kitaplarını ne kadar beğensek de eserleri konu itibarıyla genel okuyucu kitlesine hitap etmiyor. Hiçbir zaman belli rakamların üzerinde satmayacaktır kitapları. Bizler de burada reklamını yaparsak belki biraz daha ilgi çeker diye düşündük galiba :slight_smile:

4 Beğeni