Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Öyle demeyin ama Philippa Gregory kitaplarının satış rakamları gayet iyi diye biliyorum :thinking: Bernard Cornwell in yerini tutmasada, aşk romanı gibi gözüken sağlam İngiltere Tarihi kitaplarıdır bence.

3 Beğeni

İki yazardaki şiddet, aşk, entrika, cinsellik oranı farklı.

Biri kitlesel olabiliyor, öbürü olmuyor.

3 Beğeni

Kutsal Kase üçlemesi ve Azıncourt okumuştum. Kitaplar zevkli kitaplar özellikle savaş betimlemeleri. İlk iki kitap iyiydi ama Heretik kitabını çok beğenmedim diye hatırlıyorum.

Azıncourt da iyi bir kitaptı.

Kral Arthur üçlemesini çok okuyasım var bir fantastik sever olarak. Ama diğer kitaplarını da çevrilsin de okuyalım diye çok hevesle beklemiyorum sanki. Yani satışlarının durumunu bu yüzden anlayabiliyorum sanırım.

5 Beğeni

Demek ki içeriğin ne olduğu değil, onu izleyici/okuyucuya nasıl geçirebildiğin(satabildigin) önemli.
Şimdi Netflix’i gayet iyi anlıyorum :smile::smile:

2 Beğeni

Azıncourt okuduğum en iyi savaş betimlemeleri olan kitap diyebilirim.
Sırf o betimlemeler için bile alınıp okunur.

Koridor ya da Kapı yayınlarının baskıso olması lazımdı oradan okumuştum diye hatırlıyorum.

3 Beğeni

image

2 Beğeni

Diskdünyadan hem bilinen hem yeni haberler var.

Muhtelif yan kitaplar, kayıp öyküler ve biyografilerle seri palazlanmaya, okurların yüzünde müstehzi gülücükler bırakmaya devam edecek. Bunların belki de en önemlisi Terry Pratchett’ın asistanı Rob Wilkins’in kaleme aldığı, PTerry’nin resmi biyografisi “A Life with Footnotes” (Dipnotlarla Dolu Bir Yaşam) olacak.

27 Beğeni

Merhaba. Forum’a uzun süredir giremiyordum, yeni gördüm öncelikle kusura bakmayınız. Yerli ve yabancı kitapların neredeyse tümünde yer alan tanıtım cümlelerinde yazarlar veya dergi, gazete gibi kurumlar kitabın tümünü okumazlar. Yazar’a veya dergiye tanıtım metni, özet tarzı bir yazı gönderilir. Bu uluslararası bestseller bir kitapta da böyledir. Şayet şöyle düşünebilirsiniz ayrıca; yazarın izni veya haberi olmadan böyle bir şeye kalkışmak büyük sorun olabilir. Jasper Kent uzun yıllardır tanıdığım biriydi. Kitap yazma süresince bir yıl boyunca ilerleme kat ettikçe bölüm bölüm kendisine ilettim, kendisinden fikirler aldım. Bunları içiniz rahat olsun diye bu kadar detaylı yazdım.

Tolkien; elbette bir çok mitolojiye hakim bir profesördü ve bu hakimiyeti kendi kurduğu mitolojik evrende de hüküm sürdü. Kitabın önsözünde bu benzerlikleri kısa bir şekilde kaynaklarıyla bahsettim. Gandalf, İskandinav Mitolojisinde, Odin’in tebdil-i kıyafet olarak gezdiği ve isminin Grimnir olarak bilindiği haliyle örtüşmektedir. Cücelerden, ejderhalara ve kullandığı lisanlar, isimler dahil bir çok mitoloji ile bağlantılıdır. Grammaticus’un Gesta Danorum eseri en büyük kaynağıdır. Bu eserde yer alan bazı cüce kahramanlarının isimleri birebir olarak Orta Dünya’da karşımıza çıkar (Dvalin, Balin gibi) Bunun yanı sıra Mirkwood (Edda’da geçen şekili ile Myrkvith) yine isim olarak aktarılan veya esinlenen bir yer adı olarak karşımıza çıkar.

Kısaca aklıma gelenlerden örnekler verdim. Saygılarımla.

10 Beğeni

Merhaba,

Yukarıda yer alan mesaj gibi yeni görebildim, kusura bakmayın bu sebeple.

Evet haklısınız. Tolkien sadece İskandinav Mitolojisinden esinlenmemiştir. Ben de öyle bir şey söylemedim zaten. Bir çok mitolojiden, dil yapısından, kültürden ilham alınmıştır. Tüm yazarlar hatta tüm insanlar, yaşam için böyledir zaten bu durum.

Bilgi dolu mesajlarınız ve yaklaşımlarınız için ayrıca teşekkür ederim. Oldukça yapıcı eleştiriler bunlar. Evet, Grimnir ile Gestumblindi farklı karakterlerdir. Gesta Danorum’da Hervarar Saga bölümünde Odin, Grimnir kılığına girdiği gibi Gestumblindi kılığına girer. Benzerlikleri burada başlar, Kral Heidrek karşısında Gestumblindi olarak Odin çıkar.

Ben, Tolkien sadece Gestumblindi’den etkilenmiştir diye söylemedim. Gestumblindi’den esinlenmiştir diye belirttim. Gestumblindi gibi bir çok isim sayabiliriz hepimiz. Bunu da normal karşılamak gerek diye düşünüyorum mitolojide bile esinlenmeler (İştar = Astarte = Sitare = Star ) aklıma gelen ilk örnekle belirttim, tarih boyunca esinlenmeler inanışlardan, yazılı kaynaklarımıza kadar yaşantımızın her bir noktasında bunları görmek çok doğal. Sadece Tolkien’e has bir durum gibi görülsün istemeyiz. Yer isimlerinden, Orta Dünya’da geçen karakter isimlerinin çoğu da, hatta oluşturduğu diller dahil esinlenmeler sonucudur. Bu esinlenmelerinde Gestumblindi ve Hervarar Saga kısmından ilham aldım kısaca.

İki seneden fazla sürdü bu araştırmalarım ve kitabı bitirme sürem. Bu süre zarfında kitabın arkasında yer alan üç değerli isimle de iletişim halindeydim. Aslında en çok onlarla istişarede bulundum diyebilirim. Kendime bir gurur olarak da kitabımın arka kapağında yer alacak tanıtım metinleri yazdılar. Bunu sağlayabildiğim için şanslı görüyorum kendimi. Spekülatif gelecektir, bunu daha yayınlamadan düşünmüştüm ama kimse de o yazarların haberi, bilgisi olmadan böyle bir şeye yeltenemez. Bu aldatıcı olurdu.

Kitap kapak tasarımını da ayrıca dünyaca ünlü illustrator Danny Schlitz yaptı. Bence Jasper Kent kadar konuşulması gereken durumlardan biri bu. O derece değerli ve mühim gördüğüm durumların başındadır.

7 Beğeni

Marvel çizeri de tanıyormuşsunuz, kitapyurdu yorumlarından buldum. Ancak editörlük ve son okuma konularında eleştiriler gelmiş.

2 Beğeni

Merhaba,

Evet Marvel çizeri de tanıyorum. Yayınevi’nin değil yazar olarak benim sağladığım bağlantılardı bunlar.

Eleştiriler gelmesi normal. Bazı kusurlar muhakkak var. Yine de eleştiren kişinin dört yıldız puan vermesi önemli detay.

3 Beğeni

Jasper Kent demişken Danilov Beşlemesi çok merak ettiğim bir seri ama malum karaborsada şu an. Bir duyumu olan var mı yeni baskı ile ilgili ?

1 Beğeni

Evet ne yazık ki şu anda karaborsada. Yeni baskı ile ilgili herhangi bir çalışma şu anda gözükmüyor. Şu anda Nadirkitap gibi ikinci el satışlardan (dolap uygulama, sahaf instagram hesapları) gibi yerlerden edinmek daha ucuz ve kolay.

3 Beğeni

Koridor düşünce klasikleri 5. kitap.

“Halkların tabiatından iyi anlamak için prens olmak icap eder,
prenslerinkinden iyi anlamak içinse halktan biri olmak icap eder.”

Modern çağın en önemli düşünürlerinden İtalyan filozof, siyasetçi ve tarihçi Niccolò Machiavelli’nin Prens’i tarihte en çok tartışma yaratmış kitaplardan biridir.
16. yüzyılın başında Avrupa’da ve İtalya’da siyasi ve coğrafi olarak son derece karmaşık bir dönemin ürünü olmanın ötesinde iktidarın ve devletin işleyişine, halkların psikolojisine ve hükümdarlık sanatına dair gerçekçi çözümlemeleri ve iddialı önerileriyle yüzyıllarca siyaset kılavuzu olarak okunmuş, filozoflarca ve siyasetçilerce modern politikanın kurucu metinlerinden biri olarak tartışılmıştır.
Ahlakdışı bir siyaset anlayışıyla da özdeşleştirilen kitabın şöhreti yazarının adından Makyavelizm kavramının türemesine yol açmış olsa da, Prens tarihsel ve coğrafi koşulları, zamana bağlı zorunlulukları, fiili gerçekliği, siyasi önderlerin meziyetlerini ve talih dönüşlerini gözeten çok yönlü yapısıyla siyasetin hem değişken hallerine hem de temel ilkelerine dair bir klasik haline gelmiştir. Betül Parlak’ın İtalyanca aslından özenle çevirdiği bu eseri, Fırat Mollaer’in metni Machiavelli’nin düşüncesi dahilinde ve siyaset felsefesi bağlamında aydınlatan önsözüyle ve notlarıyla sunuyoruz.

2 Beğeni

Kaç gündür yoksunluk krizi geçiriyordum, sonunda biraz bandrol.

12 Beğeni

Alfa birkaç gün önce Ian Rankin’in bir kitabı için bandrol almıştı. Bu ikinci oldu galiba. İki kitap arka arkaya çıkacak sanırım. Michael Dibdin de vardı. Bu kez Petros Markaris için bandrol alınmış. Alfa, Kronik, İş Kültür; alınacak kitaplar bayağı birikiyor :slight_smile:

2 Beğeni

Bernard Shaw Aforizmalar kitabı acaba hala neden basılmadı? Aynı dönemde alınan bandroller satışa sunuldu. Merak ettim.

1 Beğeni

Alfa’nın beklenen mâlûm kitabının, yine listede görünmediği listedir. Anladınız siz onu.

5 Beğeni

PKD dışında beklenilen ayrı ne var?

1 Beğeni

Pardayanlar… beklenen ama hiç gelmeyen, gelecek denilen ama hâlâ beklenen…

7 Beğeni