Bundan haberim yoktu. Bakalım daha neler göreceğiz
İthaki hyperion ile ilgili bir tarih vermiş miydi?
Pegasus Hyperion’un telif hakkını İthaki’ye satmış ikinci ciltte çevrilmiş haldeymiş fakat çevirileri vermemiş.
Bundan sanırım bir ay kadar önceydi yapılan açıklamaya göre kitapların yeniden çevirisi yapılacak ve bu da en az bir sene sürecek dendi.
Anladım teşekkür ederim
Pegasus Yayınları telif hakkını satmamış benim duyduğum kadarıyla Hyperion serisinin telifini elinde tutan firma Pegasus ile sözleşme yaparken bir madde koydurmuş bu madde gereğince eğer Pegasus Yayınları seriyi düzgün bir şekilde yayınlamazsa anlaşma gereği tek taraflı fesih edip yeni bir yayınevi ile anlaşma yaparak serinin basılmasını istiyorlarmış.
Pegasus 2-3 kitabın bandrolünü alıp basmadı bile.
Aslında o iş genelde şöyle oluyor.
Çeviri teliflerinde kitapların ilk baskı adeti - ne kadar süre içerisinde basılacağı gibi maddeler oluyor, muhtemelen pegasus bu süreyi geçirdi ve ajans ya ithaki’ye bu seriyi teklif etti ya da ithaki durumdan haberdardı seriye talip oldu.
Pegasus da bu durumdan alındı trip yaptı ve çevirilerin teliflerinin de çevirmenler değil de Pegasus da olması nedeniyle “Vay öyle mi o zaman yeniden çevir, hadi bakalım çevirileri satmıyorum” dedi.
Belki Terry Goodkind kitapları için de bu geçerlidir ama başkası telifi almayacağı için bunu öğrenemeyiz.
Evet olabilir.
ALFA GYY Mustafa bey bu anlaşmaların 5 ya da 7 yıl olduğunu söylemişti. (Süreyi şimdi tam hatırlamıyorum)
Hatta kendilerinden örnek vererek bu para ilk baskıdan sonra 5-6 yılda dönse bile biz idare ederiz o durumu ama küçük yayıncı edemez, DR ödemeleri iki haftaya çıkınca bile güncel satıştan gelen para ile yayınevini çeviren yayıncı çok zorlanıyor vs diyordu.
Çekilişi kazanmışım! Okurken ben de eşlikçisiyle bir fotoğraf atarım artık
Biliyordum zaten Fotoğraflar gelsin artık
Kalbiniz temizmiş o zaman
Bilimkurgu serisi hep devam etsin, hiç bitmesin.
2023 sıfır mı geçmişti.
Sanırım bir tek Dr. Gelecek çıktı 2023’te.
Kitabın adı doğru mu çevrilmiş, bilemedim.
Alfa’dan PKD haberi olarak sadece bu görseli görüyoruz artık. Kitap mitap kapak görseli diye bir şey yok.