Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Toplu öyküler 5 de aylar önce bandrol almıştı, kitabı görmeden ben de inanmıyorum artık

3 Beğeni

Bir gün gerçekten de çıkaracaklar ve biz inanmamaya devam edeceğiz. :joy:

5 Beğeni

15 Beğeni

Üf püf ne ya ergen hareketler yine.

11 Beğeni

Biraz sade olmuş bence, bir tık daha detaylı olsa “üff” dedirtirdi.

2 Beğeni

Eğer bekleyen var ise Alfa sitesine yeni Asteriksleri eklemiş.

3 Beğeni

İthaki ocak ayında çıkartacağını duyurduğu kitapların çoğunu basamadığı için şubat ayına ait duyuruyu pas geçmiş anlaşılan. :roll_eyes:

4 Beğeni

Everest - Alfa yeniler.

18 Beğeni

Petros Markaris ve Ian Rankin güzel haber.

2 Beğeni

Bener’e çok sevindim diğer küçük boy ciltli baskılar deli saçması şekilde pahalıydı. Makul baskılar yapmadıkları sürece bu büyük yazarlar okunmamaya mahkum.

3 Beğeni

20240201_184239
20240201_184219

4 Beğeni

İletişim Yenileri:

Ekran görüntüsü 2024-02-01 190109

Kurgu Hedef Tahtasında Edebiyatın Savunusu
İletişim Yayınları
Gregory Jusdanis
Gregory Jusdanis geçmişten günümüze sanat ve edebiyatın toplum içindeki yerinin, öneminin sorgulandığı fikrinden yola çıkarak çağımızda, gelişen teknolojik imkânları da işin içine katarak, bu sorgunun nasıl şekillendiğini inceliyor. Kurgu Hedef Tahtasında hem her çağın bu sorgu karşısında geliştirdiği savunuyu örnekler üzerinden gösteriyor hem de çağımızın saldırılarına karşı edebiyatın savunusunun ne yönde olabileceğini tartışıyor. Bu tartışmayı da geri kalan her şeyi gözardı eden estetik bir özerklik değil, belki bir yarı özerklik önererek; edebiyatın aynı anda ayrı bir sanat formu ve toplumun bir parçası olabileceği fikri üzerinden temellendiriyor. Tabii, gerçek ile kurgu arasındaki ayrımın tartışılmaz önemine de dikkat çekerek… Edebiyatın, toplum ve çağın içindeki rolüne dair temel tartışmaya ufuk açıcı bir bakış…

Ekran görüntüsü 2024-02-01 190329

Siyasi Düşünce Tarihi Çok Kısa Bir Giriş - Richard Whatmore

Siyasi tarihi neden ve nasıl okumalıyız? Büyük teoriler siyaseti anlamak için yeterli midir? Siyaseti değerlendirirken neden tarihi es geçemeyiz? Richard Whatmore, teori ve eylem arasındaki ilişkiyi değerlendirerek siyasi tarihin karşı karşıya kaldığı temel soruları, tartışmaları, ona yöneltilen eleştirileri ve bunların neden önemli olduğunu ele alıyor. Marx’tan Koselleck’e, Strauss’tan Foucault’ya, Skinner’dan Pocock’a birçok teorisyenin yaklaşımını inceliyor, tarih bilgisinin bugünün siyasetini anlamak için ne kadar elzem olduğunu vurguluyor. Siyasi Düşünce Tarihi, siyasi tarihle ilgilenen ve siyaseti anlamak isteyen okurlar için yararlı bir rehber.

4 Beğeni
11 Beğeni

İş kültür yeniler.

Perili Ev

Perili Ev Charles Dickens’ın yönettiği All the Year Round dergisinin 1859 Noel Özel sayısında bulunan sekiz öyküden oluşur. Dickens’ın bu dergide yayımlanmış öykü derlemeleri arasında en popüleridir. Her öykü “perili ev”in bir odasına musallat olan bir hayaleti konu alır. Üçü Dickens tarafından yazılan öykülerin geri kalanı Hesba Stretton, George Augustus Sala, Adelaide Anne Procter, Wilkie Collins ve Elizabeth Gaskell imzasını taşıyor.

*Evdeki Ölümlüler *Saatli Odadaki Hayalet *Çift Odanın Hayaleti *Resimli Odadaki Hayalet *Ambardaki Hayalet *Küçük B.’nin Odasındaki Hayalet *Orta Odadaki Hayalet *Köşe Odadaki Hayalet

Schopenhauer (Karton Kapak)

13 Beğeni

Kırılma Noktası - Yiğit Bener

17 Ağustos 1999 depreminde yaşananların ardından kaleme alınan ve ilk olarak 2004’te yayımlanan Kırılma Noktası, bir gecede sarsılan tüm değerleri sorguluyor. Fay kırıldığında, taşlar yerinden oynayınca binalarla birlikte tüm düzen çöküyor, güç dengeleri değişiyor. Kırılma Noktası’nda herkes bundan payına düşeni alıyor: Siyasi iktidar, eril düzen, hatta edebiyat otoriteleri… Yiğit Bener, böyle bir atmosferde bir romanın yazılış sürecine tanık olmaya çağırıyor okuru. Deprem sonrası yardım çalışmalarına katılan öğretim görevlisi Selin, uluslararası boyuttaki insani dayanışmayı anlatan bir roman yazmaya başlar. Çarkın dişlilerinin bir bir sökülmesi demektir bu. Sorgulanan otoritelere ünlü bir edebiyat eleştirmeni olan “eski eş” de dahildir.

“O geceyi yaşadık. Olanlar o denli ağırdı ki, zihinlerimiz baş edemedi, birçok duyguyu kaydedemeden bilinçaltına yolladı. Kimimiz suçlular bulduk söylenecek, kimimiz elimizden geldiğince yardıma koştuk, kimimiz korkular içinde kasıldık kaldık, kimimiz de toptan reddetti depremi, yok saydı. (…) Bu kitap, 7.4 şiddetinde, kırk beş saniye süren, resmî kayıtlara göre yirmi bin kişinin öldüğü bir depremden; düzenin dar kalıplarında her saniye ölen milyarlarca ruhtan söz ediyor. Sert sözcüklerle yazılmış bir kitap Kırılma Noktası. Başka türlü yazılamazdı. Sarsıyor.”
Birsen Ferahlı

5 Beğeni

Elizabeth Gaskell mi :smiling_face_with_tear: Kuzey ve Güney’den başka eseri çevrilecek mi diye merak ediyordum. En azından bir öyküsünü okumuş olacağız.

Ekleme: İletişim de bir eserini basmış. Onu şimdi fark ettim.

4 Beğeni

YKY yeniler.

6 Beğeni

Yeni yayınevi Juno Kitaptan bu seri geliyormuş sanırım. Kitapların puanları çok iyi.

21 Beğeni
7 Beğeni

4 Beğeni