Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Yeni bir durum değil ki bu, İthaki ve çoğu yayıncı kitaplarında zaten genelde bu kağıdı kullanıyor. Tek farkı ithaki ve diğer yayıncılarda gramajlar düştü.

3 Beğeni

Beklediğimiz özlediğimiz ve bunlar kadar iyi kitaplar bassınlar da isterse peçete kağıdına bassınlar, fakat kağıt kapak kitabı 400 yapmasınlar.

1 Beğeni

Bu konu konuşuldu mu bilmiyorum ama şok oldum :smile: . Ne desem bilemedim. Bu yazarı okumuyorum ve Dex’ten de uzun zamandır kitap almıyorum, sayfalarında şöyle bir gezeyim derken gördüm. Yazarın yazdığı iki hikayeyi aynı kitaba koymak yerine hikayeler için kitabın iki farklı versiyonunu çıkarıyorlar.

İlgili paylaşım; Dex Yayınları on Instagram: "Tüm dünya ile aynı anda Hilal Şehir 3 serüvenini okumaya hazır mısınız? 1-Bryce ve Hunt hikayeli kitap tüm kitap mağazalarında ve Web’te olacak. 2-Ember ve Randall hikayeli kitap sadece Web üzerinden satışa sunulacak. 3-Bryce ve Danika hikayesi ise PDF olarak, doganyayinlari.com.tr üzerinden satın aldığınız herhangi bir DEX kitabının yanında hediye olarak gönderilecek! @sarahjmaas #DexPub #OkumakİyiGelir #HilalŞehir #HilalŞehir3 #AlevveGölgeHanesi #BryceveHunt #EmberveRandall #SarahJMaas #kitap #yenikitap"

Not: Yorumlara baktım ve daha da şaşırdım; yazar istemiş bunu. Kitabın orijinal yayın eviyle de böyle anlaşmış.

3 Beğeni

6 Beğeni

Buradaki ankete göre yok sayılan bir seri

1 Beğeni

Tweeti atan arkadaş bilmiyor olabilir ama İthaki bu seriye başladığından beri Holmen kağıt kullanıyor ilk başlarda tüm kitaplarında 65 Gr Holmen kullanıyordu ama ekonomi kötüye gittikçe kağıt gramajı düştü sadece 200 sayfanın altındaki kitaplarında 65 Gr kullanmaya devam etti diğer kitaplarında 52 yada 56 Gr Holmen kağıt kullandı.

4 Beğeni

Yani hem zam yapıp hem kaliteyi düşürüyorlar. Zaten zam yapıyorsun fiyatlar yüksek, bari kaliteyi bu kadar düşürme.

Eskiden ekmek fırınları, ekmeğe zam yaptıkları zaman kısa bir süre ekmeğin gramajını artırırdı. Şimdi hem zam yapıyorlar hem de her defasında ekmek küçülüyor :slight_smile:. Aynı hesap.

4 Beğeni

Bu artık ülke normaline döndü. Peynir, süt, içecek, yağ vs. neredeyse her şeyde gramaj, paketleme vb. eksikler var. Kıyafetlerde bile ipten tasarruf edebilmek için ilmek azaltma var. Yine de gıda bence hepsinden mühim bir konu. Bazı kaşar peynirler yumuşatılmış silikon artığına benziyor. Ambalajlardaki o koruma kaplamaları filan artık yok. Streç filmler mide bulandırıcı bir kokuya sahip gıdaya uyumlu değiller. Daha da kötü olacağını düşünüyorum zamanla.

4 Beğeni

Evet, haklısın maalesef. Poğaça alıyorsun ki poğaçanın özelliği hamurunun biraz daha yağlı olmasıdır. Ekmek hamuru gibi :slight_smile: yağsız. Her şey böyle.

Aslında beni sinir eden şey tüm bunların normalleşmesi. Tepkisiz bir toplum hâline geldik.

2 Beğeni

Nasıl olur, yazarın kitapyurdu profilinde George Martin’e benzetilmesinden bahsediliyor :upside_down_face:

2 Beğeni

Yazıldi mı bilmiyorum Akılçelen instada paylaşmış yorumlarda the will of the many olduğu söyleniyor.

The Will of the Many by James Islington The Will of the Many (Hierarchy, #1) by James Islington | Goodreads

9 Beğeni

Başka bir üçlemesini de basacaklarını söylemişti yayınevi yetkilisi.

2 Beğeni

Paylaşıldı ama gündemde tutmak lazım. :+1

@_OZ The Shadow of What Was Lost basılacak bir de.

Günümüz koşullarında makul bir etiket ve güzel bir çeviriyle çıkarsa harika olacak.

5 Beğeni

Daha yeni yazılıyor bu seri, ben tamamlanan diğer üçlemeyi alırım sonra yazarlar yarım bırakıyorlar :rofl:

growing up were the stories of Raymond E. Feist and Robert Jordan, but it wasn’t until later, when he read Brandon Sanderson’s Mistborn series - followed soon after by Patrick Rothfuss’ Name of the Wind - that he was finally inspired to sit down and write something of his own.

4 Beğeni

Feist’tan icazet almışsa ben tamamım. :smiley:

Muhtemelen benim de yapacağım bu.

4 Beğeni

16 Beğeni

@fortknoxt

7 Beğeni

3 Beğeni

Akılçelen yeni bir fantastik seriye mi adım atıyor? Konuyu tam anlayamadım.

1 Beğeni

James Islington’ın biri tamamlanmış, diğeri ise devam eden 2 farklı serisine el atıyor.

3 Beğeni