Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Listeye bir kitap daha :blush::+1:

3 Beğeni

Bana neyi hatırlattı acaba…çözemedim…ne kadar garip…neden gerçek adamlar yerine tepesinde iki bomba patladığında altına pisleyecek adamsilarin peşinden gidilir anlayamadım gitti…insan bu dünyadan silindiğinde evrende ohh be diye bir ses duyulacak tabii kim duyarsa…

3 Beğeni
5 Beğeni

Runik Kitap yeniler.

10 Beğeni

Geçtiğimiz günlerde ilk dört kitabı alıp seriye başlamıştım. Çok güzel oldu bu. :')

Kara Kule’yi İngilizce dinleyip bitirdikten sonra Malazan’da da aynı şekilde ilerlemeyi düşünmüştüm. Olmadı. Ardından Kindle’dan İngilizce okuyup ilerleyeyim dedim, daha iyi konsantre olup içine girerim belki diye. O da olmadı. En sonunda Türkçe okumaya karar verip aldım ama biraz da tedirgindim devam kitaplarının gelmesi ile ilgili. :pray:

Yarınlarımızın umudu
sarı-siyah kanatlarda saklı…

Norveçli yazar Maja Lunde’nin, 40’tan fazla ülkede 4 milyonu aşkın okura ulaşan çoksatanı Arıların Tarihi , küresel bir ekolojik felaketi odağına alırken dünya ve insanlık tarihine üç ayrı zaman diliminden, bambaşka kıtalarda yaşayan üç insanın gözünden bakan, tedirgin edici bir bilimkurgu romanı.

Dünü, bugünü ve yarını bal peteği kadar muazzam ve bir kadar da lezzetli bir kurguda kesiştiren bu çarpıcı distopya, doğaya hükmetme inancından asırlardır vazgeçmeyen insanlığın önlenemeyen kibrine vakur bir duruşla yaklaşıyor.

Sarı-siyah kanatların altına sığınıp aile kavramının çöküşünü irdeleyen kitap, seçimleriyle kaderlerine boyun eğen (yahut kafa tutan) ebeveynler ile çocuklarının kırılgan duygularını kusursuz bir yetkinlikle yansıtıyor.

1852. Hertfordshire, İngiltere. İnsanlar arıların davranış biçimlerini anlamaya çalışıyor, arıları çok daha büyük randımanla çoğaltmaya, elde edecekleri ürünleri artırmaya uğraşıyor.
2007. Ohio, ABD. İnsanlar arı ölümlerinin nedenlerini araştırıyor. Ansızın başlayan koloni çöküşleri önce tarımı, sonra dünya çapında besin zincirini, sonra da diğer hayvanları etkiliyor.
2098. Siçuan, Çin. İnsanların artık tek bir gayesi, tek bir hedefi var: Bir gün daha hayatta kalıp, boğazlarından tek bir lokma daha geçebilmesini sağlamak. Çünkü arısız bir dünya, yaşayamıyor.

William, George ve Tao; insanın doğadan üstün olduğu yanılgısıyla arı kovanına çomak sokmaktan çekinmeyen üç kırılgan ruh, geçmişten geleceğe uzanan bir hikâyenin başkahramanlarına dönüşüyorlar…

Arılar olmasa hayatımız nasıl olurdu? İnsanlar neden arıları rahat bırakmıyor? Arıların kendi yavrularını beslemek için salgıladıkları o altın renkli hazineye, insanlar niçin hücum ediyor? Peki, doğa bu kısır döngüye bir son vermek için daha neyi bekliyor?

250 yıllık bir yok oluşun anatomisini çizen Arıların Tarihi , okurlara çağrısal bir metin sunarken belleklerden hiç çıkmayacak bir iz bırakmayı da ihmal etmiyor: “Bizim böceklere ihtiyacımız var, ancak onların bize ihtiyacı yok.”

6 Beğeni

Ve PKD. :slight_smile:

32 Beğeni

5 Beğeni

Kronik yeni kitapları:

Ekran görüntüsü 2024-02-20 104818
Ekran görüntüsü 2024-02-20 104825

29373258

STALİN
DÜNYA TARİHİNİ DEĞİŞTİREN LİDERİN FIRTINALI HAYATI

“Stalin hakkında yeni bir şeyler öğrenebileceğimi düşünmüyordum fakat yanılmışım. İnanılmaz bir performans.” – Henry Kissinger
“[Montefiore] Bu büyüleyici kitabında her iyi tarihçinin yapması gerektiği gibi, konuya dair bilgimizin sınırlarını zorlamaya odaklanıyor; insani değerlerin tersyüz edildiği bir dünyada günlük yaşam ve aile ilişkilerine dair zengin detaylar sunuyor. … [Montefiore] Stalin’in karizması, jeopolitik meseleleri esrarengiz bir şekilde kavraması, yabancı devlet adamlarını zekice idare etmesi ve edebiyata olan gerçek tutkusu gibi niteliklerini anlatırken de titizlikle adil davranıyor.” – Antony Beevor
Kimilerine göre kurtarıcı, kimilerine göre fatih, kimilerine göreyse acımasız bir katil. Yalnızca kendi çağını değil, gelecek çağları da etkilemeyi başaran, ardında güçlü bir miras bırakan bu gizemli adam, ölümünün ardından geçen onlarca yıla rağmen hâlâ üzerinde uzlaşılamamış biri. Ünlü İngiliz tarihçi Simon Sebag Montefiore ise Gürcistan’ın mütevazı bir kasabasında dünyaya gelen bu efsanevi adamın hayatındaki sır perdesini aralamayı hedefliyor. Simon Sebag Montefiore’nin 20’den fazla dile çevrilen ve uluslararası çok satanlar listelerine giren Genç Stalin ve Kızıl Çar’ın Sarayı kitapları, Kronik Kitap etiketiyle özel kutu ve tasarımıyla okurlarla buluşuyor.
Okurlarımız Stalin setinin ilk cildi olan Genç Stalin’de, adından da anlaşılacağı üzere Stalin’in içine doğduğu dünyayı, ailesini, gelişmesini ve delifişek çağlarını okuyacaklar. Stalin Çar’ın ajanı mıydı yoksa Lenin’in haydudu mu? Karizmatik bir ayakkabıcının oğlunun adım adım nasıl romantik bir şair, üretken bir aşık, dahi bir gangster ve cani bir devrimci haline gelişini soluk soluğa okuyacağınız Genç Stalin, Yosif Visariyonoviç Cugaşvili’nin nasıl Stalin olduğunu tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor. İkinci cilt olan Kızıl Çar’ın Sarayı ise iktidarı ele geçiren bu dev adamın siyasi manevralarını, korkularını, yaşadığı ihanetleri, aile hayatını, ölümcül acımasızlığını ve baş düşmanı Hitler’i nasıl alt ettiğini büyüleyici detaylarla anlatıyor. Dönemin en korkulan liderlerinden birinin karanlıkta kalan yönlerini aydınlatmayı hedefleyen bu cesur çalışma, titiz araştırmalar ve ustaca anlatıyla hedefine ulaşarak kendisini modern tarihyazımının klasiklerinden biri haline getirdi. Ünlü tarihçi Montefiore’nin kaleminden Stalin, dünyaya kalıcı damga vurmuş bir liderin Türkiye’de yayımlanan en kapsamlı biyografisi olma özelliğini taşıyor.

13 Beğeni

Yedikartal Efsanesi son kitabı ne zaman göreceğiz şurada :cry:

5 Beğeni

Katılıyorum. Seriye doyamadım ben.

3 Beğeni

Normalde Ocak ayında geliyor olması lazımdı ama hala bir ses yok maalesef.
@Erdo hocama soralım o bu konuda bize daha net bir cevap verebilir sanırım.

2 Beğeni

Kapak ortaya çıkmış, yakında sitelere düşer sanırım, düşmüş de. :slight_smile:

@silence Teşekkürler hocam. Fiyat da makul geldi bana, 256 sayfa için 180TL etiket. :+1:

7 Beğeni

Nihayet PKD :slight_smile:. Kapak da güzel olmuş.

4 Beğeni
5 Beğeni

Ben en son görüştüğümde Ocak ayı içerisinde diye konuşmuştuk. Tekrar bir sorup dönüş yapayım, ben de iştahla bekliyorum.

3 Beğeni
  • Çalışıyorum hala 4. kitabın üzerinde
  • Nisan - Mayıs gibi düşünüyoruz…

@mtears @cankutpotter @Korgi

12 Beğeni

Koridor Klasikler yenileri:

Ekran görüntüsü 2024-02-20 144259

…Toplumların zor durumda olduğu dönemlerde, refah, zenginlik vaat eden ve çoğu kez de doğaüstü alandan güç aldığını söyleyen birtakım liderler ortaya çıkmıştır. Bu liderler geleceğe dair umutları olan kişilerin sesi olmuş ve bunların etrafına büyük kitleler toplanmıştır. Tarihsel süreç içerisinde bu minvalde gelişen “kurtarıcı tasavvuru” kültürden kültüre
intikal etmiş ve kendine has birtakım mistik karakterlerle şekillenmiştir.
-Mihriban Artan Ok

Mehdilik ve Şahkulu Ayaklanması kitabı özellikle Osmanlı’da Şahkulu Ayaklanması örneğinde dönem kronikleri, arşiv vesikaları, yabancı seyyah notları, hadis kitapları ve tasavvuf kaynaklarından yararlanarak mehdiliğin anlaşılmasına katkı sunmaktadır.

7 Beğeni

Hadi hayırlısı bakalım. İştahla ve sabırsızlıkla bekliyorum.

2 Beğeni

Genç kitabı gibi duruyor sen okuyup önerirsen listeye alabilirim.

2 Beğeni