Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Yine yaparız dostum, buralardayız çok şükür. İş yoğunluğu olsun, reading slump olsun, başka şeyler olsun geçer gider.

6 Beğeni

https://x.com/jimithekewl/status/1793595780156002374?s=46&t=RIG645iL3c-LYVpKELiwPA

İkinci kez okurum artık :slight_smile:

13 Beğeni

Doğru. Ben sırf merakımdan gidip ingilizcesine baktım ve 18 USD’ye aldım. Sanırım aynı para oldu. 600 bence bayağı şok edici bir fiyatta ama Harun haklı, hype olayı var ya da ciddi bir algı çalışması.

2 Beğeni

valla o kitleye kolay gelsin o kafayla yaşamak cidden emek istiyor diyorum o zaman. 600 TL’ye Amazon’da çok daha iyi kitaplar alırım. Kitabı almak istemeyenler internete yazsın kitaptaki cosmere bağlantıları neler diye 600 TL’den kurtarırlar kendilerini.

1 Beğeni

Bence senin kafanla yaşamak için daha fazla emeğe ihtiyaç var. İsteyen alır, istemeyen almaz. Parası olan alir, olmayan almaz. Alanlara da enayi muamelesi yapmanıza gerek yok.

8 Beğeni

Hocam bir yanlış anlaşılma var sanırım, bahsettiğimiz kitle şöyle bir şey. İthaki’nin bir çok gönderisinin altına böyle tepkiler bırakıyorlar. Yukarıda forumu tenzih ettiğimi de belirtmiştim ayrıca.

Paraya, fakirliğe, enayiliğe falan bağlanması gereken bir konu yok ortada. Kastettiğim kitle yüzünden açıkça suistimal amacıyla konulduğunu düşündüğüm bir fiyata tepki veriyorum.

13 Beğeni

Fiyatlar pahalı kesinlikle katılıyorum ancak bu yorumdaki arkadaşların çoğu rüzgar bence. Kitap falan aldıkları yok. En iyi ihtimal yarısı falan alıyordur yorumdakilerin :d

2 Beğeni

Ben size söylemedim zaten. Gençler heyecan yapmış belli ki. :slight_smile:

2 Beğeni

Bunlar bence bedava kitap karşılığında bu tür yorum bırakan hesaplar. Bana da çok itici geliyor.

3 Beğeni

Kesinlikle haklısınız. Bunlar hemen her yayınevinin yeni çıkan veya duyurusu yapılan tüm kitap postlarına anında “kalp, kalp, kalp, kalpli göz, alev, alkış” vb emojilerle ve “çok merak ediyorum”, “bunu bekliyordum”, "hemen gelsin, “öff öff” vb mesajlar atan kitle. Kullanıcı adlarından belli zaten kitlenin amacı. O postun altında gözükmek, takipçi kazanmak, bir ihtimal yayıncıdan tanıtım amaçlı bedava kitap almak vs.

15 Beğeni

Hocam demek internete yazıp kozmer bağlantılarını öğrenebiliyoruz ve 600 TL harcamaktan kurtarıyoruz kendimizi öyle mi? Anladım. Bunu daha önce öğrenseydik keşke bütün kitaplar için uygulardık bunu. :sweat_smile:

5 Beğeni

Hocam bence Mortta hocamın ne demek istediği belli ya. O kadar da ilgilenmediği bir kitaba sırf Kozmer’e 2 cümleyle bağlı olduğu için ekstra premium ödemek istemeyebilir kişi bence.

6 Beğeni

Yok hocam ne demek istediğini anladım. Takılıyorum sadece. :sweat_smile: Yalnız şu kitabı da alacak birisi sadece bir iki kozmer bağlantısını öğrenmek için almıyordur sanki. Sevdiği, takip ettiği yazarın en yeni kitaplarından birisini okuyacak. Yeni karakterler belki yeni bir gezegen tanıyacak vs vs.

3 Beğeni

aynen bunu demek istedim. İthaki’nin kitlesini bu forumda benden iyi bilen kişiler vardır eminim , o postun altındaki kişiler Kavgam kitabına da aynı şeyi yazıyorlardır üstü yarı çıplak erkek ve memeli kızların kapak görseli olduğu Wattpad kitaplarına da aynı şeyi yazıyorlar. O kitlenin amacı kitap okumak değil zaten instagramda arkada kitaplığını göstermek bakın bu kadar kitabım var demek, beleş kitap almak ve iki süper, ohaaa dedikten sonra bu aldıkları kitapları dolap vs… uygulamalarda el altından satmak.

Sanderson ile bir sorunum yok zaten forumdaki en Sanderson fanı kişilerden birisiyimdir ama sırf İthaki’nin ekmeğine yağ sürmek, 400 küsür sayfada 2 paragraf Cosmere göndermesi var diye tanıtımlarında kocaman kocaman Cosmere yazdıkları için indirimsiz 1200, indirimli 600 TL fiyat yapmalarına dayanamıyorum. yok altın varaklıymış, yok gümüş kakmaymış, yok içinden Kaladin çıkıp iki öpecekmiş bizi alıp köprücü yapacakmış. Bunlar tamamen ucuz pazarlama taktikleri.

Ekleme: karton kapak olanı %50 indirime girince alırım 225 TL verilebilir ama asla sırf ciltli diye 3 katı para vermem.

11 Beğeni

Tabi hocam herkes ne aldığını bildiği sürece sorun yok. Kozmer bağlantısı için satın almayı düşünen insanların, internete yazıp bağlantının ne olduğunu öğrenmenin de bir seçenek olduğunu bilmesi bence olumlu.

Altın varaklı gümüş kakmalı kitaplara para gömmüşlüğüm de var Allah affetsin :sweat_smile:

Neyse şaka bir yana ben pek pazarlama taktikleri kötüdür şeklinde de yaklaşmıyorum olaya açıkçası hocam. Bence pazarın kaymağını almak da makul bir yaklaşım. Ama İthaki de pazarın kaymağını almayı tercih ettiyse Kozmer bağlantısını internetten öğrenmeye okey olan insanları kaybetmeli ve kaybettiğini bilmeli.

1 Beğeni

ben de çok aldım kitaplığım onlarla dolu ama böyle bir etiket fiyatı yok 1200 TL etmez yani, maliyetinin karton kapağın 3 katı olduğuna inanmıyorum, telif aynı telif, demek ki karton kapaklısı telif ücreti, çeviri ücreti ve diğer tüm masrafları ve kâr oranlarını karşılıyor. Sırf altın varak vs… var diye 3 katı fiyatı kaktıralım olmuyor, yakışmıyor. Daha geçen gün Amazon’dan Berserk Deluxe 3 kitabını aldım, tanesi 1100 TL ye geldi ve bu ciltli baskı yanında çocuk oyuncağı kalıyor hem boyut hem de kağıt kalitesi olarak, dolar aynı dolar. Bunu sırf İthaki’ye söyler gibi tüm TR yayınevlerine söylüyorum aslında.

7 Beğeni

Hahah hocam sence bunu günümüz çağında bilmeyen mi var gözünü seveyim? :smiley: İnternet çağındayız arama motoruna azıcık bir şey yazınca her şeyi görebildiğimiz bir dünyada. Serileri bu denli takip eden insanlar Brandon Sanderson’un yan kitabında kozmer bağlantılarının ne olduğunu bilemeyecek kapasiteye mi sahip olacak? Acaba google’a yazarsam çıkar mı diye düşünemiyor mu bu insanlar? Ya kitap çok pahalıymış asla satın alamam… Nasıl öğreneceğim ki ben bunları diyecek ve 600 TL verip kitapları alacak öyle mi? İnternette bir iki arama yapmayacak? :smiley: Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok hocam.

Böyle bir seçeneklerinin olduğundan haberi olmayan günümüz insanları için internetin varlığı onlar için inanılmaz bir şey olacaktır. Yazdığı her şeyin tak cevabını bulacaklar inanılmaz bir şey.

Neyse konu saçam sapan uzadı. Ben daha cevap vermem buna muhtemelen. İyi forumlar. :sweat_smile:

1 Beğeni

Tabi ama şimdi burda şöyle problemler var hocam, Kozmer bağlantılı diye satılan kitabın Kozmer ile bağlantı düzeyi ve çeşidinin bilinmemesi bir problem olabilir. Spoiler sevmeyen kişinin google’dan uzak durması bir problem olabilir. Pazarlamanın bir parçası olarak abartılan bağlantı düzeyi bu durumları daha da kötüleştiriyor olabilir. Olabilir de olabilir yani. Kim kaç cümle için ne aldığını bilsin, bu konuda yayınevinden başka bilgi kaynakları da olsun. Bence bunlar hep doğal, olması gereken şeyler.

3 Beğeni

600tl kâr a geçmek isteyenler için fitili ateşliyorum
https://www.reddit.com/r/Cosmere/s/IwPiVv5OUx

600tl e şimdi 1.5 porsiyon iskender gömebilirsiniz afiyet olsun :grin:

3 Beğeni

Bende Sanderson’ın kitabını aylardır bekliyordum ama bu fiyata cidden almam. Anca yarı fiyatına düşerse yada ikinci el falan bakarım.
400 sayfalık bir kitaba bu kadar fiyat biçilmesini normalleştiremiyorum.

5 Beğeni