Bizim kutulu Körlük/Görmek bez ciltler gibi mi acaba bunlar Eğer öyleyse kıymetini bileyim, çok ucuza almıştık .
Bez cilt mi değil mi onu bilmiyorum. Aynen 60 liraya mı ne almıştım ben
Aboooooooo diyorum. İkisini kutulu 50 liraya almıştım. Tesadüfen yaşıyoruz, kadere bakar mısınız?
Okuyacağım tonlarca kitap var, bir de bu seriye başlayıp basım beklemek çok zor olacak. Heyecan verici bir haber ama sanırım üç dört kitabın çıkmasını bekleyeceğim almak için.
Temmuz’da ilk iki kitap, büyük ihtimalle Ağustos’ta da 3. ve. 4. kitap gelecekmiş. Umarım bir sarkma olmaz. Heyecanlandım valla.
Ek olarak bir ihtimal kapak resimlerini kart şeklinde ayraç yapabilirlermiş. Ama daha henüz karar verilmemiş.
İki ayda 4 kitap çıkarma sözü mü vermişler
Kapaklar güzel ama orijinal kapaklar da olabilirdi. Bunlar serinin özünü ne kadar yansıtıyor emin değilim. Ama daha modern ve albenili oldukları kesin. Orijinaller biraz eski bk kapakları gibi.
Daha önceki basımlarda ise saçma sapan bir kapak seçimi vardı. İlk kitap ejderhalı fantastik serisi gibi duruyor. İkinci farklı. Üçüncü de ise orijinal kapak kullanmışlardı. O şekil karmaşık yani…
https://www.kitapyurdu.com/index.php?route=product/search&filter_name=james%20s%20a%20corey
Yani, buna karar vermek için çok düşünmelerine gerek yok bence.
Martı, Olimpos, Ephesus, Indigo gibi yayınevleri genç yetişkin - fantastik tüm kitaplarına ciltli, yaldızlı, renkli haritalı, özel kartlı vs baskı yapıyorken, İthaki’nin kart ayraç için düşünmesi biraz garip. Kendi alt yayınevleri olan Yabancı’nın ciltli baskı sayısı ithaki’den fazladır.
Pegasus da her şeyi ciltli çıkarırken Witcher ciltli baskı yapmadı
Resmi sildim, cevabınız boşlukta kalmış gibi oldu. Sosyal medya sorumlusu resmi yayınlayabilirsiniz demişti bana ama yayınevi yayınlamadan yayınlamak istemedim. O yüzden sildim.
Güzel haber Expanse’in ilk 4 kitabının hızlıca basılacak olması. Daha önceki planla ay farkıyla da olsa tutarlı bir şekilde gidiyor. Kısa sürede tamamlanır umarım. 9 kitap olması lazım seride 1 görsel eksik. Görseller güzel, ayraç bkk boyutunda olursa çok güzel olur.
İthakiye sövdük sövdük düzeldi. Bir de Altın kitaplara sövelim millet bi King basamadılar gitti. Ne Duma Key ne Holly var ortada. Long Walk ise Long Lay oldu artık. (Bu kelime oyununun üzerine de artık basmazlarsa yazıklar olsun walk yürümek; lay yatmak, uzanmak; lie yalan söylemek:joy:)
İthaki’nin Enginlik serisini basması güzel bir sürpriz oldu. Umarım hızlı bir şekilde basarlar. Ancak kapaklar biraz basit olmuş sanki. Gönül isterdi ki aşağıdaki tarzda görseller kullanılsın kapaklarda. Neyse artık. Önemli olan serinin basılması. Tabii ki ayraçlı basılırsa daha güzel olur.
Tam olarak bu serinin konusu, havası nedir?
Bu kapaklar çok Amerikan vâri geliyor gözüme o yüzden İthaki’nin kapak tasarımını beğendim güzel olmuş.
Beğenmiş olabilirsiniz ancak ben beğenmedim. Serinin türü bilimkurgu ve benim eklediğim kapaklar bilimkurguya çok daha uygun kapaklar bence. Buna rağmen belki kapakların da ayrıca telifi vardır bu yüzden kullanılmamıştır, ona bir şey diyemem.
Ben İthaki’nin bastığı kapağı daha çok sevdim. Bu kapaklarda kötü değil ama yazı fontu çok büyük ve çok yazı var.
Aynen İthaki ayraçsız olmaz. Düşünmeyin bence ayraçlı olsun
İyi. .
Ben de beğenimi ecnebi kapaklardan yana kullanıyorum.
İthaki’nin kapağı Polanya baskısına ait. Pegasus’un Hyperion kapağı da aynı sanatçıdan.
Serinin diğer kapakları(birisi İngilizceye çevirmiş):
Gerçekten Avrupalı tasarımcılarla Amerikalı tasarımcılar arasında dağlar kadar fark var ben Polonya kapaklarını daha da beğendim güzel olmuşlar. Amerika kapakları sanki 1980lerde çıkmış bir seri gibi ama kitaplar güncel milenyum sonrası çıktı ve Polonya kapakları günümüzü yansıtıyor.
Bu seri çıkmaz diye diziyi izlemiştik iyi mi. Hayırlı olsun. İlk 2 kitap eski kapak var bende 3. Kitabı bekleyeceğim.
Bende de 2. ve 3. kitaplar var. Ama muhtemelen yeni basılanları da alırım bütünlük bozulmasın diye.