Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

9 Beğeni

Ben artık Fihrist yayınlarına güvenemiyorum kapaklar bildiğin yapay zeka ile tasarlanmış ve çevirisini de yapay zeka tarafından yapıldığını düşünüyorum.

4 Beğeni

11 Beğeni

Murat Bardakçı - Makbule

7 Beğeni
10 Beğeni

Şöyle bir kitap çıkmış. Altı öyküden oluşuyor kitap.

8 Beğeni

Yayınevinden birkaç öy önce haberim olmuştu. Yeni bir yayınevi aslında. Bir tane kitabı var gözüküyor. Londra’nın Kıyameti ikinci kitabıymış.

8 Beğeni

Türkiye Yayıncılar Birliğine kayıtlı gözükmüyor acaba sahibi kim ?

2 Beğeni

Bilim ve Kurgu yayınları, Lotus yayıncılık isimli bir yayın grubunun markalarındanmış.

https://www.lotuskitap.com/markalar

https://www.lotuskitap.com/bilim-ve-kurgu

https://www.lotuskitap.com/hakkimizda

5 Beğeni

11 Beğeni

İthaki

7 Beğeni

335499_9786254499852

Seçkin astrofizikçi Profesör Luciano Rezzolla bize Einstein’ın kütleçekim dünyasının kapılarını açıyor. Uzay-zaman eğriliği ve genel görelilik gibi kavramları kapsamlı olarak açıklayan yazar, kütleçekim fiziğinin kara delikler, nötron yıldızları ve kütleçekim dalgaları gibi en ilginç sonuçlarını gözler önüne seriyor. Ayrıca yazar, son zamanların en etkileyici bilimsel başarılarından birisini aktarıyor: süper kütleli bir kara deliğin ilk görüntüsü. Bu sonuçların elde edilmesinde rol oynayan önemli bilim insanlarından biri tarafından kaleme alınan kitapta, görüntünün nasıl elde edildiğinin perde arkasını görecek ve bir kara deliğin yakınında madde ve ışığa neler olduğunu keşfedeceksiniz.

“Kara delikler nedir ve evrenimizde var mıdır? Prof. Luciano Rezzolla, son birkaç yılda radyo dalgalarıyla çok yüksek çözünürlüklü görüntüleme ve kütleçekim dalgalarının tespiti yoluyla bu tuhaf ama büyüleyici nesneleri gerçekten nasıl tanımlayabildiğimizi ortaya koyuyor.”
–Reinhard Genzel, Max Planck Dünya Dışı Fizik Enstitüsü; Nobel Fizik Ödülü sahibi

“Kara delikler gizemli nesnelerdir. Einstein’ın görelilik teorisi, kütleçekimlerinin o kadar güçlü olduğunu öngörür ki hiçbir şey, ışık bile kaçamaz. Yazar, alanın temellerini ustalıkla açıklarken, aynı zamanda bu son derece karmaşık konular üzerinde pratikte nasıl bilimsel çalışmalar yapıldığına dair bir fikir de veriyor.” –Claus Kiefer, Frankfurter Allgemeine Zeitung

“Luciano Rezzolla kara delikler ve evrendeki rolleri ile gelecekteki araştırma beklentilerini net bir şekilde açıklıyor. Kendisi de karmaşık bilgisayar modellemeleri ve görüntüleme çalışmalarında yer almış olan Rezzolla, bu önemli keşiflere katılmanın nasıl bir şey olduğuna dair kişisel bakış açısıyla okuyucuya heyecanını aktarıyor.” –Martin Rees, Cambridge Üniversitesi

“Yüzyılın fotoğrafı olarak selamlanan görüntüyü üreten ekibin bir üyesinden içeriden harika bir hikaye.” –Sean Duke, Irish Times

Mitra Varuna
Hükümranlığın İki Hint-Avrupa Temsili Üzerine
Hint-Avrupa Uygarlığı ve mitoloji uzmanı Dumézil, Mitra-Varuna’da yönetici tanrı ve kahramanların nasıl hep ikili sunulduklarına ışık tutuyor.
Tüm Hint-Avrupa din ve sosyal sistemlerinin üç temel üzerine –egemenlik, savaş ve bereket–inşa edildiği teorisini öne süren Dumézil, Mitra-Varuna’nın nasıl dini ve siyasi egemenliği temsil ettiğini okura sunuyor.
Şafak vakti ve Güneş’le ilişkilendirilen Hint tanrısı Mitra ile gökyüzü, okyanus ve suyla ilişkilendirilen Varuna arasındaki ikili ilişkiden yola çıkan Dumézil, Hindistan’dan İrlanda’ya, İran’dan Eski Almanya’ya kadar uzanan bir coğrafyada ikili tanrı ve kahraman motiflerini gösteriyor.

7 Beğeni

31 Beğeni

https://www.hece.com.tr/urun/turk-sinemasi-ozel-sayisi-2-cilt-330-331-332-sayi-haziran-temmuz-agustos-2024

Hece’nin özel sayıları için bir başlık yok sanırım. Bu da ekli değil gibi.

2 Beğeni

Büyük tarihçi Philip Mansel’in Levantenlik mefhumuna ve pratiğine hasrettiği Levant’ta bir zamanların büyük liman kentleri, zevküsefa, özgürlük ve refahın payitahtları olarak boy göstermiş üç şehrin hikâyesini okuyoruz: Smyrna, İskenderiye ve Beyrut. Bu inşayı gerçekleştirebilmek için pek çok coğrafya, tarih ve kültürle hemhal olan ve sayısız kaynağa başvuran Mansel, dini olanla siyasi olanı ayrıştırıp birbirine karıyor, aynı anda var olabilen kozmopolitlikle milliyetçiliğin gizli savaşını tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Rum, Türk, Ermeni ve Arapların … Müslüman, Yahudi ve Hıristiyanların … Fransız, İngiliz ve Osmanlıların bir karşılaşma sahası olarak iş gören bu ziyadesiyle renkli dünya günün sonunda kararacak, felaketlerle yüzleşecektir: Smyrna yanmış, İskenderiye millileştirilmiş, Beyrut iç savaş sonucu parçalanmıştır.

“Bu çalışma olağanüstü bir başarı demek: tutkulu ama yansız, hayat dolu ama bilimsel.” –Barnaby Rogerson

“Mansel’in Levant’ı Smyrna, İskenderiye ve Beyrut’un sosyal tarihine ilişkin olarak ortaya konmuş sıradışı ve fevkalade bir çalışma.” –Lev Myshkin

“Bu muhteşem kitabı elimden bir türlü düşüremedim.”
–Simon Sebag Montefiore

“Mükemmel bir çalışma.” –Moris Farhi

Adam ayaklarını hissetmiyordu. Delik çizmesinden içeri sızan yağmur onu, yolun karşısından gelen, eprimiş hırkasına sıkı sıkıya sarılmış, paltosuz kadından daha çok rahatsız ediyor olabilir miydi? Ya da bir dükkân tentesi altına sığınmış, elindeki kuru ekmeği kemiren o çocuktan?

1800’lerin sonundaki kurgusal İngiliz kasabası Mugsborough’da geçen hikâyede, işçi sınıfının açlık ve sefalet içindeki yaşam mücadelesi ele alınıyor. Kendi de işçi sınıfından olan Robert Tressell, yarı otobiyografik eseri Baldırı Çıplak Hayırseverler’de, toplumdaki eşitsizliği, dini sömürenleri, çarpık kapitalist düzeni ve yozlaşmış meclis üyelerini anlatıyor. Mizahi unsurların da yer aldığı romanda, yazar hayırseverler diyerek kendi canları pahasına, onları sömüren patronlara sesini çıkarmayan işçilere bir gönderme yapıyor. Politik bir eser olan roman, işçi sınıfını işleyen yapıtlar arasında bir klasik kabul ediliyor.

“Herkesin okuması gereken bir kitap.”
–George Orwell

2 Beğeni

Puslu Kıta’nın 3. Sayısı çıktı!
Linkten ücretsiz olarak okuyabilirsiniz:

15 Beğeni

Bu hafta satışa çıkmış olurlar.

27 Beğeni

Ghibli animesi bu kitaptanmış.

13 Beğeni

Ekran görüntüsü 2024-07-31 133151

Yusuf Atılgan’ın Halil Şahan’a gönderdiği mektupları bir araya getiren Sevgili Halil Kardeş, okuru Türkçe edebiyatın en ulu seslerinden birinin dünyasına daha yakından tanıklık etmeye çağırıyor. Halil Şahan’ın kaleme aldığı iki önemli “sunuşu” ve kendisiyle yapılmış bir söyleşiyi de içeren bu kitap, Yusuf Atılgan’ın şehirle olan kişisel mücadelesine, köyle ve geride kalan annesiyle olan bağına, iş hayatına ilişkin kaygılarına, parayla ve oğluyla ilişkisine ışık tutuyor.
Atılgan’ın köye ve şehre nasıl olup da hem ayak uydurup hem yabancılaştığına ilişkin izlerin de görülebildiği bu çalışmada ayrıca diğer yazar ve editörlerle kurulan ilişkiler, başka metinlerle yaşanan didişmeler, iş ortağıyla yaşanan gerilimler de ortaya dökülüyor. Benzersiz bir dünyayı keşfetmek isteyenlere…

Sevgili Halil Kardeş, mektubunu dün aldım ve pek çok sevindim; hepinizin ve köyün iyiliğine, anama gösterdiğin ilgiye. Beni habersiz bırakmadığın için sağolasın.
Sonunda bizim dergilerin izni çıktı ve ben Aralık başında işe başlıyorum.
Bugünlerde Ülkü Tamer’ le ücreti kararlaştıracağız; herhalde eskisinden oldukça yüksek olacağını söylüyor. İşe başlamama en çok Memoş üzülecek, bana pek alışmıştı. Hafta sonunda ninesine bir resim yapıp gönderdi; bu akşam da “Halil amcaya resim yapıcam; yarın gönderelim” dedi ve resmi yaptı. Bana sık sık anlattırdığı için hepinizi gıyaben tanıyor. “Ulaş yaramaz mı?” diye soruyor.
Sevgi ve özlemle hepinizin gözlerinden öper iyilikler dilerim. Akif ’e, postacıya ve arkadaşlara –Müdür’e de– selamlar. Serpil de selam ve sevgilerini gönderiyor.

5 Beğeni

İthaki

Eser Adı Eser Türü Yazarı Çevirmen Baskı Sayısı
İMZA KARGA ÇOCUK KİTAPLARI İBRAHİM HALİL FİNCAN, 1
UZAKLARDA YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI HERNAN DİAZ, MEVLÜT KEREM SANATEL, 1
NİŞANLILAR YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI SERDAR SOYDAN,ÖMER SEYFETTİN, 1
RÜZGÂR YÜKSELİYOR YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI TATSUO HORİ, LEVENT TOKSÖZ, 1
KAOS İMGESİ (2024) YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI ROGER ZELAZNY, NİRAN BAHÇEKAPILI THOMPSON, 1
BEŞİKTAŞ EFSANESİ YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI AHMET ÖZDEMİROĞLU, 1
DİNAH OLMAK YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI KİT DE WAAL, CEREN SELMA GÜREİN, 1
ZAMANI YÖNETME BECERİSİ YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI PELİN ÖZTAŞ, 1
TOPLUMSAL VE KÜLTÜREL KURAMCI OLARAK FREUD YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI HOWARD L. KAYE, HASAN CAN UTKU, 1
RUHU YENİDEN YAZMAK AKADEMİK YAYIMLAR IAN HACKİNG, ELİF SENA ERGİN, 1
14 Beğeni