Kapağı keşke daha iyi seçilseydi. İçindeki çizimler de orta ayarda bence. (Konuştu duayen )
Kapak tasarımına kim karar vermiş merak ediyorum, çok daha iyi olabilirdi.Şunlar bana çok daha güzel geliyor.
İş Kültür çevirisi gayet başarılı bence. Hiç eleştiri de görmedim kitabın çevirisi üzerine. Martin Eden’dan daha çok severim Deniz Kurdu’nu.
Karar veren mi bilmem de kapak tasarımı Adnan Elmasoğlu. Bu arada paylaştıklarınız arasında 2 ve 3 baskı olarak da güzelmiş.
Everest’in kapağı bana daha güzel geldi ama ciltsizmiş, o yüzden Alfa’nın bez ciltlisi daha mantıklı gibi.
Everest’ten ciltli baskı gelecekti sanırım.
O zaman biraz bekleyip onu da görmekte fayda var, çünkü aynı kitabın birden fazla versiyonunu almak zorunda kalınca üzülüyorum.
Ciltli baskı gelecek diye paylaşmış Saadet hanım.
Çeviri kitaplarda aynı çevirmen ve bunun gibi resimli baskılarda aynı çizerler olmayınca bence alınabilir.
O da doğru aslında, farklı içerik olunca okuma keyfi de farklı olacaktır.
Şurdaki eleştirilere binaen öyle dedim. Hele ilk entryde sayılan hatalar doğruysa pek başarılı olduğu söylenemez çevirmenin.
Bencede bu kapakların rengi bile daha uygun , alfanın kapak renk tercihi bile yanlış bence.
“İnsanların nesiller boyu hayal ettiği şeyi ilk gerçekleştirecek kişi olmak, insanlığın uzay yolculuğunun önünü açmak…
Bu sorumluluk sadece bir kişiye ya da birkaç kişiye yahut da bir grup insana karşı değil. Bu, bütün Sovyet halkına, bütün insanlığa, bugünümüze ve yarınımıza karşı bir sorumluluk.
Bu uçuşu yapmaya karar vermişsem, bu yalnızca komünist olduğum içindir ve yakın geçmişimiz, ülkemin insanlarının, Sovyet halkının, eşi görülmedik kahramanlıklarıyla dolu olduğu içindir.”
Yıldızlara Çıkan Yol , tarihler 12 Nisan 1961’i gösterirken, Vostok uzay aracına binişi öncesinde bu sözleri sarf eden Yuri Gagarin’in otobiyografik kitabıdır. Kitap, Bir Numaralı Kozmonot Gagarin’in hayatını ve bu uçuşu mümkün kılan koşulları gözler önüne seriyor. Bu kapsamıyla Türkiye okuyucusu için bir ilk olma özelliği gösteriyor.
Murat Kubilay’ın kitabı çıkmış.
Murat Kubilay’ın Medyascope’daki yaptığı Herkes İçin Ekonomi programından tanıyoruz. Giriş seviyesi için zihin açıcı bir kitap olacağını düşünüyorum.
Bu senenin Hugo adaylarını paylaşmış ama belki hepsini basarlar.
Ekleme: Ölüm Grubu diye yazdığını yeni gördüm.
Piranesi’yi Alfa basacak.
N.K. Jemisin’i de DEX basıyor ama İthaki’ye geçerse üzülmem açıkcası.
Sanırım Network Effect açısından ölüm grubu demek istemiş.
The Ninth serisini ve Katilbot serisendeki kitabı basacaklardı. Piranesi Alfa’da, Jemisinin diğer üçlemesini DEX Basmıştı.
Piranesi ve Network Effect’i okudum. Piranesi pis döver NE’yi.
Harrow’un ilk kitabı maalesef DNF oldu. Jemisin’in diğer serilerini pek sevmediğim için başlasam bu da DNF olur diye korktum açıkçası. Diğerlerini ise hiç duymadım.
https://www.kitap365.com/kitap/demir-kral-lanetli-krallar-1/403907
Demir Kral - Lanetli Krallar 1 38,68 TL