Ren Conan Öyküler için bandrol almış. Çevirmen Asuman Lokçu. Hakkında pek bilgi bulamadım.
Bu kitabın birinci ciltini İngilizce okuyan birisiyle konuştum. Kitabın mistik bir tarafı olduğunu ama epik fantastik olmadığını, yoğun saray entrikaları ve politik çekişme olduğunu söyledi. Fantastik yönü çok ağır basan bir kitap değil dedi. Almayı düşünenlerin bilgisi olsun.
Gwendy’nin Düğme Kutusu’nun devamını Richard Chizmar tek başına yazmıştı. 3. kitabı ise King’le yazdı ve yurtdışında Şubat 2022’de çıkacak.
Neyse ki İnkilap basıyor bu seriyi.
Bu arada Rüyalar ve Karabasanlar kitaplarından bir haber var mı? İnkilap sosyal medyada kapak resimlerini paylaştıktan sonra ses çıkmadı.
Rüyalar ve Karabasanlar’dan haberim yok maalesef. Umarım İnkılap devamını getirir Gwendy serisinin. İkinci kitapta King yok, o yüzden devamı gelir mi bilemiyorum.
Evet, daha çok tarihsel bir havası olduğunu duymuştum. G.R.R Martin’in yazısından dolayı sanki fantastik yoğunluklu bir işmiş gibi gözükebiliyor. Ayrıca kitabın kapağı ve ismi de yeterince çağrışımda bulunuyor diye düşünüyorum.
Bu serinin ilk iki kitabı nerde çıktı acaba? 3.'yü basıyorlar.
Edit: Yabancı yayınları basmış.
Kitabın kapağı aklıma direkt Prenses Shireen’in yakılmasını getirdi. Martin buradan esinlenmiş olabilir.
İlk 2 kitap Yabancı Yayınları’ndan çıkmış.
İlk kez bu kadar uzun süre bir kitabın karton kapak baskılarını almayıp ciltli baskısını bekledim ve “görüyorsunuz anlatmaya gerek yok.”
Tenten Cilt: 1 (Ciltli) - Tenten Sovyetler’de - Tenten Kongo’da
Tenten Cilt: 2 (Ciltli) - Tenten Amerika’da - Tenten Firavunun Puroları - Mavi Lotu
Bende de ilk beş cildin karton kapak baskıları vardı uzun zamandır bekliyordum bu ciltleri sevindim. Yalnız şeyi anlamadım Tenten Cilt: 1 kitabında iki macera var 120 sayfa, ikinci ciltte ekstra bir macera daha var 190 sayfa. Fiyatları nasıl aynı olabiliyor ?
Düzenleme: Tenten Sovyetler’de kitabı 144 sayfaydı.Diğer hikayelerden daha uzundu onu unutmuşum kusura bakmayın. Yalnız siteye Tenten Cilt: 1 kitabının sayfa sayısı yanlış yazılmış.
Fasiküllere bakıp hesap kitaba girişmiştim. Ama galiba ciltli baskı fasiküllerden biraz küçük.
Evet dediğiniz gibi bu ciltli baskıların ebatı 19,5 X 26,5 , normal karton kapakların 22x29,5 cm imiş. Bir önceki mesajı imha edeyim. Alfakitap.com’da sayfa sayıları yanlış girilmiş, düzeltilir muhtemelen.
Conan’la ilgili olarak İthaki ve Gece Kitaplığı’nın ilk ciltlerini almıştım. Şimdi Ren de basınca insanın kafası karışıyor acaba hangi baskıya devam etsem diye. Çevirmenle ilgili bilgisi olan arkadaşımız varsa faydalanmak isteriz.
Kitap İçerikleri başlığında siz mutlaka paylaşırsınız @alper bey, ordan az da olsa inceleme imkanı buluruz
Nasıl olsa bir ara hepsini tek cilt olarak 25-27’ TL’den kampanyalı satış diye yapar Ren. O zaman alır, inceleriz.
Kibo katalogda çevirmeni aradım ama sadece Ren’in bastığı "Yeşilin Kızı"kitaplarını buldum.
Cassandra Clare’in Chain of Gold kitabının kapağı yayınlandı. Dex’in eline su dökemezler ama yaklaşmışlar bence…
Saçlarlıyla keman mı çalıyo. Lanet olsun her yerdeki görüntü kirliliğine.
Pandemi yüzünden kuaföre gidemediği için saçlarını kılıcıyla kendisi kesmek zorunda kalmış.