Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Bu Pardayanlar için Alfa’yı beklemenizin özel bir sebebi var mı? Çevirisi daha iyi olabilir, özel bir baskı geliyor olabilir, ne bileyim başka bir sebebi olabilir ya da Dedalus çevirisi rezalet olabilir, yayın evini boykot ediyor olabilirsiniz vs.

Gerçekten merak ediyorum neden hazırda basılmış set varken yıllardır Alfa bekleniyor?

4 Beğeni

Benim Pardayanlar serisi hakkında hiçbir fikrim yok ancak kişisel olarak Dedalus’tan herhangi bir kitap almama sebebimi söyleyeyim. Bir ara hatırlarsınız DeepL’e çevirttikleri kitapları Dxxxx Lxxxx baş harfli çevirmen isimleriyle yayınladıkları ortaya çıkmıştı. Örneğin uyduruyorum Deniz Lider, Duru Lal gibi gerçekte olmayan insanlar. Bunu da pişkin pişkin savunmuşlardı.

7 Beğeni

Ah be Pegasus’un kapağı harikaydı :pensive:

6 Beğeni

Bu seriyi çok övüyorlar en iyi bilim kurgu serileri arasında yer alıyormuş ama Dedalus bastığı için boykot ediyorum. Başka bir yayınevi telifini alıp basarsa anca alırım.

5 Beğeni

Çevirisi için de çok kötü deniyordu zaten, ben de bekliyorum o yüzden.

1 Beğeni

İsmail Yerguz çevirisi olacağı için bekliyorum ben, Baskan baskısı zaten var. Forumda Yerguz çevirilerini beğenmeyenler var ama Fransızca hiç anlamadığım bir dil olduğundan -Üç Silahşörler çevirisini de çok akıcı bulduğumdan- bir umut bekliyorum. Dedalus eski Baskan çevirisini bastı bildiğim kadarıyla. Alaistair Reynolds’u mahvettikleri için ayrıca bi sevgi(!) de besliyorum tabii. :smiley:

5 Beğeni

Merak ettim bu seriyi, kaç kitap ve kaçı basıldı bilginiz var mı?

1 Beğeni

İthaki esas bu yazar için telif savaşı yapmalı. Yanına bi de Peter Hamilton.

5 Beğeni

PKD’nin telifinin İthakiye geçmesinin kazananı olmayabilir. gibi geliyor bana

İhtaki bir güzellik yapıp Toplu Öyküler 5.ciltden kitapları basmaya başlamazsa en büyük kaybeden biziz. İthaki basılmamış PKD kitapları basınca kütüphanede ki düzenin bozulacak olması da cabası.

Alfa’ya kızgınım. Madem PKD’nin telifi sıkıntıda Toplu Öyküler 5.cildi de hazırlamaya başlamışsın ne diye zamanında basmazsın. Başka hazırlık aşamasında kitap var mıydı bilmiyorum ama bu kitaplar Alfanın elinde patladı.

Bilimkurgu okuyucuları zaten PKD’nin kitaplarını toplamıştı. Alfa’da PKD’nin önemli kitaplarını basmıştı şimdi bu kitapları İthaki basınca çoğumuz almayacağız, beklediklerinden düşük satış rakamı gelebilir.

13 Beğeni

Seri 4 kitap ama 3’ü çevrilmiş. Ben 3’ünü de aldım ancak okumadım. Çevirmenin kendisi editörlük aşamasında bir çok bölümün değiştirildiğini ve zaten zor olan bir eserin okuması daha zor hale geldiğini belirtmiş. O nedenle de okumayı düşünmedim.

2 Beğeni

Daha ne kadar basılmamış kitabı kaldı ki pkd?

1 Beğeni

Şunlar zamanında 6:45’ten çıkmış ama Alfa basmamıştı. Benim beklediklerim 5. Toplu öyküler hariç bunlardı.

3 Beğeni

Bende baya topladım alfadan da karıştı iyice.
Ama bu keşif uzayı serisini merak ettim iyice. Acaba stok sıkıntısı görür mü sepete attım bekliyorum. Nadir kitapta baya satan var.

2 Beğeni

Ben de merak ediyorum bu seriyi. Ama çeviri dolayısıyla elim almaya gitmedi. Bir de devamının gelip gelmeyeceği belirsiz. Keşke iyi bir yayınevi el atsa yazara. Aquila Yarığının Ötesi öykü kitabını okumuştum yazardan. Çevirisi fena değildi sanki. En azından okunabiliyordu. Öyküleri de beğenmiştim.

3 Beğeni

Ben öyle çeviri olarak çok takıntılı değilim de işte. Son kitap kalmış galiba birde stok sıkıntısı var belli ki. Kitapyurdundaki son 3 4 kitap yaziyordu ben sepete atarken. Neyse alayım ben en iyisi. :sweat_smile::smiling_face_with_tear:

2 Beğeni

Yazar hard sci-fi kategorisinde yazıyor ve bu serisinde çok fazla bilimsel açıklama ve bilgiye yer vermiş, bir de çeviri problemli olunca bir çok kısmı anlamakta sıkıntı çekeceğimi düşünüp kütüphanemde görsel olarak sahip olmakla yetiniyorum. Benim de en çok merak ettiğim serilerden biri. Bu arada 4. Kitabın gelmeyeceğini söylemişti çevirmeni bir değişiklik olmadı ise. Başka yayınevi el atmaz ise seri yarım kalacak gibi duruyor.

2 Beğeni

Bu faydalı oldu. 4.kitap muallakta ise gelmez muhtemelen. Çıkarım sepetten çok sagol bilgi için.

2 Beğeni

Benim beklediğim ve merak ettiğim yazarlar arasında Frederik Pohl da var. Buna da el atsa bir yayınevi keşke.

4 Beğeni

1927 yılında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı MUSTAFA KEMAL, partisinin mebuslarının önünde sonradan NUTUK adıyla meşhur olacak uzun bir konuşma yaptı. Otuz altı saatten uzun bir süre boyunca, geleceğin ATATÜRK’ü ulusal bir devletin kuruluş öyküsünü anlattı. Birinci Dünya Savaşı’nın sonunda, bu asker İstanbul hükümetine karşı ayaklandı ve Sevr Antlaşması uyarınca İtilaf devletleri tarafından planlanan Osmanlı İmparatorluğu’nun parçalanmasını reddetti. Cumhuriyeti 29 Ekim 1923’te kurarak, Türkiye’yi Batıya açık, bağımsız ve laik bir ülke haline getirme amacını ilan etti. Bunun için yeni başkenti Ankara’dan bir dizi geniş kapsamlı reform gerçekleştirecekti.

Bu yeni güncellenen kitap, tarih öncesinden 21. yüzyılın başına kadar dünya tarihini olası en kısa ve kapsamlı haliyle sunacak şekilde tasarlanmıştır. Dinozorlar, ilk insanlar, antik Mısır, Aztek İmparatorluğu, ortaçağ Avrupa’sı, Birinci Dünya Savaşı ve daha birçokbüyüleyici konu hakkında bilgiler içermektedir.
Tarihi olayların net açıklamaları
12.000 yıllık resimli zaman çizelgesi
100’den fazla harita
Muhteşem çizimler, çizelge ve fotoğraflar
Heyecan verici tarihi sahnelerinyeniden yapılandırılması
Usborne tarafından önerilen 800’den fazlaweb sitesine bağlantılar

11 Beğeni
6 Beğeni