Kapak enteresan bir şekilde 1985 yılında satın almış olduğumuz PHİLİPS marka renkli televizyonumuzun kullanma klavuzunun aynısı olduğuna yemin edebilirim.
Kapaklar fena değil desem linç yer miyim
Tasarımların kendine has bir iticiliği var. “Kitabı kapağına göre yargılama” metaforunun şekil bulmuş hali!
Ben de beğendim 20 chars
Bende sadece bir kitabını okumuş çok beğenmemiş biri olsam da tasarımları hoşuma gitti.
Aşıri iyi bir tasarım. [20krktr]
Çok kötü. Alfa’ya devam şimdilik
Bence güzel tasarımlar.
Eskilerden yeni çeviriler olursa satın alırım olmazsa ilk kez basılacaklardan devam.
Tekrar yazıyorum Ubik, Yüksek Şatodaki Adam ve Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi Bilimkurgu Klasikleri serisine gelecek diye biliyorum muhtemelen alınan kapak tasarımında yer aldığı için Ubik gösterilmiş olabilir. Diğer eserleri bu tasarım diliyle çıkacak.
Sadece Androidler ve Yüksek Şatodaki adam bilimkurgu klasiklerinden çıkacak dendi bana da fuarda. Bu paylaştıkları görsel de sadece 5 cilt öykü kitaplarının tasarımı olacakmış sanırım, ana kitaplığınki farklı diyorlar. Herkes bir şey diyor
Konu Dick ama keşke İthaki J.G. Ballard’ın yayın haklarını da alsa ve bütün kitaplarını yayınlasa.
İthaki yine kötü bir tasarım seçmiş. Ben şaşırmadım. Alfa’nın elinden telifi almışsın, daha iyi bir tasarım seçmen gerekirdi.
Benim aldığım haberler telif hakkının geçtiği gün İthaki Yayınları ile iletişimi olan birindendi muhtemelen sonradan karar değiştirmiş olabilirler.
Sel Yayıncılığın sahte bandrol olayından sonra Steinbeck’in telifi başka bir yayınevine geçmişti keşke o dönem Ballard’ın da telif haklarını kontrol eden firmada fesih etseydi diyorum.
Ben hiç PKD okumadım. Bakalım İthaki ile ufaktan başlayacağım. Umarım beğenirim
Dün gece Kurt Vonnegut’un düzenli yayını aklıma gelince keşke Ballard da Can’a geçse demiştim.
İnternette biraz gezinince bu baskıların İtalyan Oscar yayınevine ait olduğunu gördüm. Fakat şöyle bir sıkıntımız var; Oscar yayınevi, PKD kitaplarını Kült ve Modern olarak iki farklı sınıfa soktuğu için tüm Dick kitapları gördüğümüz kapaklarla basılmamış. Can Yayınlarının Çağdaş ve Modern alt sınıfı gibi düşünebiliriz bu dizileri. Hal böyle olunca Ubik, Androidler Elektrikli Koyun Düşler Mi, Aksın Gözyaşlarım Dedi Polis, Yüksek Şatodaki Adam ve Palmer Eldritch’in Üç Stigmatası dışındaki kitapların kapak tasarımları bunlardan farklı. Umarım İthaki de iki farklı kapak tasarımı yapmaz da tüm kitapları aynı kapakla PKD dizisi içinde okuyabiliriz. Yayınevine ulaşabilen birisi diğer kitapların kapak işini nasıl çözeceklerini sorabilir mi? Pek hoşuma gitmedi çünkü bu beşli dışındaki kapaklar.
Bunu Can’a ara ara yazıyorum ben. Bir gün olur umarım. Bizim gibi aklına Ballard için Can gelen başka okurlar da varsa gerçekleşir belki.
@annihilator Can Borges’i alınca Ballard’ı da alır Vonnegut gibi tüm eserlerini basar gözüyle bakıyordum.
Can da harika olurdu tabi ama Vonnegut dışında pek bilimkurgu yazarı basmadığı için aklıma Can gelmedi hiç.