Biçicinin fiyatı da cicili bicili olmaz umarım.
Bence olur.
Ciltli versiyon çocuğun ameliyatı da dahil 1500.
Oyun sektöründen elimi ayağımı çektiğim için, yeter ki gelsin modundayim.
Ben bir cilt daha bekleyeceğim.
Kalan iki kitabın çıkma süresinde, Malazan’ı sil baştan kesintisiz okuma planım var.
Umarım dediğin gibi olur
Ben artık günceldeyim, zaten bir cildi okumak 40 50 gün sürüyor araya başka da seri alamıyorum hayat yoğunluğundan. Kafam basmıyor.
Vaaay neler geliyor. Harika bir haber.
Nihayet.
Normalde sevinirdim ama 16.-20. kitaplar arasında Bruegel bulunduğu ve yerine Gauguin seçildiği için mutsuzum. Taschen Complete Works’ten XL Michelangelo ve Caravaggio iade etmiş ve XXL aşağısının fold-out’lar ve sayfa kalitesiyle kurtarmadığını görmüşken, İş Bankası’nın bari güzelim köy havasını bize yaşatan, Babil Kulesi’yle bile seride olmayı hak eden Bruegel’i serinin kalitesinde, kendi dilimizde sunmasını çok isterdim. Şu bile 2 sene beklediği için umudum yok.
Kesinlikle.yani bu kadar yarım bıraktığı ve devam eden seri varken bunları yapmaları tamamen ticari kaygı ve aman telif i kimseye kaptırmıyım,üç sene de bir kitap basarız.(o da belki) önlerine ne atsak yiyorlar zaten(bende dahil) mantalitesi başka bir şey değil yaptıkları.
Unbroken : New Tales From Masters of Fantasy
https://www.kickstarter.com/projects/unbroken/unbroken-new-tales-by-masters-of-fantasy
Fantastiğin ustalarından bir kısa hikaye antolojisi. 32 bkk yazarının eserlerinden oluşacak. 23 Eylül’de kickstarter süreci başlayacak, çıkış tarihi göremedim.
Yazarlar arasında bayağı tanıdık isim var, Brandon Sanderson, Scott Lynch, R.A Salvatore vs. Tüm listeyi fotoda görebilirsiniz kimi yazmasam haksızlık olacak neredeyse.
Bu ekip 3 cilt Unfettered antolojisi çıkarmış zamanında maşallah. Bir tane de Unbound ismiyle yapmışlar. Bunları basan çıkmaz herhalde.
Bu arada SP5 1 Temmuz’da çıkmış. İthaki almasın bunun haklarını diğer 3 kitabı basana kadar bir zahmet.
Dili olmayan kişiler için ne yazık ki bu durumu kabullenmek ten başka çare yok.
Malazan karton kapak 850 tl etiket fiyatı. İthaki için malazan, elit zengin bir kesimin okuyabileceği bir seri olarak konumlandırılmış anlaşılan.
Çünkü kitap satış sitelerine dağıtımcılar üzerinde gönderiliyor haliyle %40 veya %50 iskontolu fiyattan veriliyor kitaplar. Dağıtımcılar yayınevlerine 9-12 ay sonra ödeme yapıyor bu yüzden yayınevleri kitapların fiyatları dolar karşında erimesin diye 6-12 ay sonrasına göre fiyat belirliyor. Kağıt İthal Euro ile geliyor, Mürekkep ithal dolar üzerinden geliyor, Matbaa elektrik harcıyor sanayi tarifesi kullanıyorlar. Telif+Çeviri+Baskı+Dağıtım bunları hesaba katınca bana normal geliyor. Çok satan ismi bilinen yazarların telifinin 10 bin dolardan başladığını duymuştum.
Twitter’da biri tarafından paylaşılmış eğer söyledikleri cevap doğruysa yakın dönemde görebiliriz belki.
Yine de normal değil bana göre. Bu saydıklarınız tüm yayınevleri için geçerli.
Tanrıların gazabı 672 sayfa, etiket fiyatı 350 TL. Sayfa sayısını eşitlersek 583 TL. Çevirmen ve telif daha fazla olsa da İthaki’nin satışları kesinlikle Martı’dan fazla olacaktır ve %50 fiyat farkını açıklamayacağı kesin.
Fiyat yüksek ve biz de bunu bilerek alıyoruz, yayın evine zamlara devam et kardeşim diyoruz, bu kadar basit.